søndag, januar 29, 2023

VM-spiller får blåt kort for at bide modstander

VM-kampen mellem USA og Bahrain bød på en meget, meget mærkværdig situation. Efter 40 minutter af opgøret blev USA’s Paul Skorupa sendt i bad for at bide en modstander i armen – eller noget, der i hvert fald kunne ligne det. På tv-billederne kan man se, hvordan Bahrains Husain Alsayyad forsøger at bryde igennem det amerikanske forsvar, mens Skorupa fører hovedet ned mod Husains arm og skaber kontakt mellem munden og armen. Bahrain-spilleren appellerede med det samme for et bid, og efter et længere videokig var dommen klar: Rødt og blåt kort – og en tur i bad. Kort efter episoden fremviste Husain også mærker på sin arm. Se hele situationen i videoen øverst i artiklen. Bahrain var foran med 21-19, da episoden fandt sted. Opgøret endte 32-27 til Bahrain. De to hold er i Danmarks mellemrunde-gruppe ved VM. TV 2 SPORT jagter reaktioner fra de to spillere efter kampen. Hvad er et blåt kort? Kort forklaret, er det blå kort en straf for spillets groveste forseelser. Det er en hårdere straf end det velkendte røde kort, som medfører suspension i resten af kampen. Det blå kort giver nemlig – ud over suspensionen i den enkelte kamp – mulighed for en efterfølgende karantæne. Får en spiller vist det blå kort, vil episoden blive indberettet og derfor set igennem af en disciplinær-instans, som beslutter hvorvidt der skal være en efterfølgende karantæne. Reglen om det blå kort blev indført i sommeren 2016.

Den amerikanske spiller var selv uforstående over for kendelsen, der betyder, at han muligvis kan se frem til en karantæne.

VM-kampen mellem USA og Bahrain bød på en meget, meget mærkværdig situation.

Efter 40 minutter af opgøret blev USA’s Paul Skorupa sendt i bad for at bide en modstander i armen.

På tv-billederne kan man se, hvordan Bahrains Husain Alsayyad forsøger at bryde igennem det amerikanske forsvar, mens Skorupa fører hovedet ned mod Husains arm og bider ham.

Bahrain-spilleren appellerede med det samme for et bid, og efter et længere videokig var dommen klar: Rødt og blåt kort – og en tur i bad.

Skorupa var særdeles utilfreds med episoden. Foto: TV 2 SPORT

Kort efter episoden fremviste Husain også bidmærker på sin arm.

Se hele situationen i videoen øverst i artiklen.

Husain viste sin arm frem til dommerne. Foto: TV 2 SPORT

Bahrain var foran med 21-19, da episoden fandt sted. Opgøret endte 32-27 til Bahrain. De to hold er i Danmarks mellemrunde-gruppe ved VM.

TV 2 SPORT jagter reaktioner fra de to spillere efter kampen.

Bahrain vinder 32-27 over USA – se kampens højdepunkter her. Video: TV 2 SPORT

Kort forklaret, er det blå kort en straf for spillets groveste forseelser. Det er en hårdere straf end det velkendte røde kort, som medfører suspension i resten af kampen.

Det blå kort giver nemlig – ud over suspensionen i den enkelte kamp – mulighed for en efterfølgende karantæne.

Får en spiller vist det blå kort, vil episoden blive indberettet og derfor set igennem af en disciplinær-instans, som beslutter hvorvidt der skal være en efterfølgende karantæne.

Reglen om det blå kort blev indført i sommeren 2016.

VM 2. runde Grp. 4PositionHoldnavnKVUTFI+/-P1Danmark22007949+3042Egypten22006638+2843Bahrain32018391-844Kroatien21016253+925Belgien20025673-1706USA300365107-420

Se stillingen

 VM-spiller får blåt kort for at bide modstander TV 2 – Sport Read More 

 https://sport.tv2.dk/

​  

Relaterede artikler

Seneste nyheder