fredag, april 19, 2024

Tre gode grunde til at vælge et pillefyr

Der findes intet så rart som at træde ind i en dejlig, opvarmet bolig.

Efteråret har for alvor meldt sin ankomst, og inden længe siger kalenderen december, hvorfor dagene bliver endnu koldere. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du nemt og effektivt kan opvarme din bolig ved hjælp af et pillefyr. Derudover får du tre gode grunde til, hvorfor du bør skifte din opvarmningsmetode ud med pillefyret

Opvarmning efter dine behov

Med et pillefyr kan du opvarme din bolig præcis efter dine ønsker. Moderne pillefyr er udstyret med et display, som er yderst nemt at betjene. Via displayet kan du selv styre, hvornår og hvor meget der skal varmes op. Dermed undgår du at skulle betale for unødig varme, da du via termostaten kan indstille opvarmningsgraden. Derudover har mange nye pillefyr et indbygget termostat, som ved hjælp af en føler indstiller sig og opvarmer efter vejrsituationen udenfor. På den måde registrere fyret hele tiden, hvorvidt der er behov for mere eller mindre varme.

Et miljøvenligt valg

Med et pillefyr opvarme du hjemmet ved hjælp af små træpiller. Træpillerne er fremstillet af sammenpressede træspåner og savsmuld, og er dermed super enkle at anvende. Træpillerne fyldes på i fyrets lagerum, og sker normalvis én gang om året, hvor en særlig tankvogn fuldautomatisk og støvfrit blæser træpillerne ind i lagerrummet. Pillefyret forbrænder træpillerne næsten fuldstændigt, så de ikke forurener ret meget. Ligeledes brændes gasserne, som udvikler sig under forbrændingen, af. Et pillefyr er dermed et miljøvenligt valg.

Få styr på dine varmeudgifter

Der er mange penge at spare med et pillefyr. Udskifter du din gamle opvarmningsmetode med et moderne pillefyr, kan du spare cirka 60% af dine varmeudgifter sammenlignet med opvarmningen fra et oliefyr. Derudover vil et pillefyr i løbet af 2-4 år have tjent sig selv hjem, hvilket må siges at være en god investering.

Virkningsgraden afhænger selvfølgelig af kvaliteten på pillefyret. Særligt her spiller kvaliteten af træpillerne også en stor rolle. Er træpillerne af dårlig kvalitet eller pillefyret ikke tilstrækkelig vedligeholdt, er den reelle virkningsgrad markant lavere samtidig med, at dit forbrug af træpiller bliver højere.

Ønsker du et pillefyr, hvor kvaliteten er i top, så du kan undgå unødige høje varmeregninger, kan du med fordel vælge et pillefyr fra Ecoteck . Med et pillefyr fra Ecoteck får du et moderne, tidsstyret fyr, som kræver minimal vedligeholdelse. Dermed får du med garanti en lavere varmeregning og samtidig sikre du en opvarmet bolig året rundt.

Relaterede artikler

Seneste nyheder