lørdag, januar 28, 2023

Træner bag Gidsel-sviner har grim historik: – Hans taletid er forbi, siger Nyegaard

– Den lille mus ødelagde kampen for mig. Sådan lød de efterhånden velkendte ord fra Veselin Vujović rettet mod Mathias Gidsel. Svadaen kom efter kampen mellem Danmark og Kroatien, hvor danskeren nægtede at give hånd til kroatiske Domagoj Duvnjak, der havde sat en usportslig tackling ind tidligt i opgøret. Det er jo så skræmmende en måde at være på. Altså, fuldstændig mangel på respekt for mennesket Bent Nyegaard, håndboldekspert, om Vujović Men at feje for sin egen dør er ikke noget, den montenegrinske træner, der i øjeblikket træner de iranske håndboldherrer, rigtig har gjort sig i, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard. – Jeg har aldrig nogensinde hørt Vujović på ét eneste tidspunkt stå ret og sige undskyld for noget som helst. Derfor er hans taletid, og hans holdninger til noget som helst, forbi. Men sige undskyld for hvad? Dét svar findes blandt andet i fem nedslagspunkter fra en trænerkarriere, der vidner om en kontroversiel skikkelse. Nedslagspunkterne taler for sig selv, mener Bent Nyegaard. – Indimellem agerer han jo som om, at han er forstyrret på en eller anden måde, siger eksperten, der blandt andet kalder masseslagsmålet i 2002 for frygteligt. Også episoden, hvor Vujović sagde de voldsomme ord til Vlah, har gjort indtryk på håndboldeksperten. – Det er jo så skræmmende en måde at være på. Altså, fuldstændig mangel på respekt for mennesket. Og sådan har det været en rigtig stor del af hans karriere. Det er det, der har fået mig til at sige, at man ikke skal høre noget som helst om respekt for Vujović med det CV, han har, siger Bent Nyegaard og slutter: – Jeg bliver ked af det, men jeg bliver også gal. Det, der bliver skadet allermest, er jo håndbolden.

Masseslagsmål, et verbalt overfald på egen spiller og udelukkelse i et år. Veselin Vujović har gjort sit til ikke at gå i glemmebogen.

– Den lille mus ødelagde kampen for mig.

Sådan lød de efterhånden velkendte ord fra Veselin Vujović rettet mod Mathias Gidsel.

Svadaen kom efter kampen mellem Danmark og Kroatien, hvor danskeren nægtede at give hånd til kroatiske Domagoj Duvnjak, der havde sat en usportslig tackling ind tidligt i opgøret.

Det er jo så skræmmende en måde at være på. Altså, fuldstændig mangel på respekt for mennesket

Bent Nyegaard, håndboldekspert, om Vujović

Men at feje for sin egen dør er ikke noget, den montenegrinske træner, der i øjeblikket træner de iranske håndboldherrer, rigtig har gjort sig i, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

– Jeg har aldrig nogensinde hørt Vujović på ét eneste tidspunkt stå ret og sige undskyld for noget som helst. Derfor er hans taletid, og hans holdninger til noget som helst, forbi.

Men sige undskyld for hvad? Dét svar findes blandt andet i fem nedslagspunkter fra en trænerkarriere, der vidner om en kontroversiel skikkelse.

– Dø! Fuck dit liv for helvede. Kan du ikke bare dø, så behøver jeg ikke at se dig igen. Bare dø, råbte Vujović ind i hovedet på slovenske Aleks Vlah.

Ordene kom i en timeout med klubholdet RK Zagreb, hvor Vujović var træner i en periode. Udbruddet fik de slovenske landsholdsspillere til at gå sammen mod Vujović, der blev fyret som landstræner. 

I en EM-kamp fik hans slovenske mandskab ti udvisninger. Det var alt for mange, mente Vujović, der truede med at sige op i protest.

– Jeg forstod ikke udvisningerne i 90 procent af tilfældene. Hvis de ansvarlige i EHF siger, at det var godt dømt, så skifter jeg job. Det kunne for eksempel være til minedrift, sagde han sarkastisk.

I den efterfølgende kamp var han igen utilfreds med dommerne. Denne gang kom det til udtryk, da han stillede sig ind i målet for at klage over et straffekast, der var dømt mod Slovenien. 

Som træner for Vardar overfaldt Veselin Vujović to franske dommere, fordi han var utilfreds med deres kendelser i en kamp mod Kadetten-Schaffhausen. Verbalt gik det ud over begge dommerne, og fysisk havde han fat i armen af den ene. Optrinnet var så voldsomt, at Vujović blev tildelt et års karantæne.

Ved EM i Schweiz var der rygter om, at han havde opfordret sit serbiske mandskab til at lade sig tabe til Kroatien. Serberne var allerede slået ud af turneringen, og med en sejr ville Kroatien gå videre. Det europæiske håndboldforbund EHF undersøgte kampen, der efter 16-16 ved pausen endte 34-30 til Kroatien. Forbundet fandt dog ikke beviser for, at serberne tabte med vilje.

Som træner for Ciudad Real holdt Vujović sig ikke tilbage, da der opstod ballade efter den første europæiske finale mod Flensburg-Handewitt.

– Det er helt sindssygt, hvad han gør. Vujović burde udelukkes for livstid, sagde Flensborgs Lars Christiansen dengang til Ekstra Bladet og tilføjede, at den aggressive træner var få centimeter fra at ramme ham på knæet med et flyvespark. 

Slagsmålet begyndte, da cubanske Rolando Urios væltede Christian Berge omkuld og slog ham. Derefter eskalerede det til et masseslagsmål.

– De var flere om at slå ham, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg fik ram på cubaneren. Pludselig var de over Lars Krogh, der også forsøgte at hjælpe Christian – og så kom Vujović farende. Først mod mig, og derefter pandede han Lars Krogh én. Så gik det for alvor galt. Det var Vujović, der fik det hele til at eksplodere, sagde Christiansen til Ekstra Bladet. 

Vujović blev fyret for sin deltagelse i slagsmålet. Han fik også ti måneders karantæne af EHF.

Nedslagspunkterne taler for sig selv, mener Bent Nyegaard.

– Indimellem agerer han jo som om, at han er forstyrret på en eller anden måde, siger eksperten, der blandt andet kalder masseslagsmålet i 2002 for frygteligt.

Også episoden, hvor Vujović sagde de voldsomme ord til Vlah, har gjort indtryk på håndboldeksperten.

– Det er jo så skræmmende en måde at være på. Altså, fuldstændig mangel på respekt for mennesket. Og sådan har det været en rigtig stor del af hans karriere. Det er det, der har fået mig til at sige, at man ikke skal høre noget som helst om respekt for Vujović med det CV, han har, siger Bent Nyegaard og slutter:

– Jeg bliver ked af det, men jeg bliver også gal. Det, der bliver skadet allermest, er jo håndbolden.

 Træner bag Gidsel-sviner har grim historik: – Hans taletid er forbi, siger Nyegaard TV 2 – Sport Read More 

 https://sport.tv2.dk/

​  

Relaterede artikler

Seneste nyheder