torsdag, juni 1, 2023

Thomas Frank er med i åbent brev mod diskrimination før VM

Post Content

Den danske Brentford-træner Thomas Frank er medunderskriver på et åbent brev, der handler om manglende konsekvenser mod diskrimination på de sociale medier i fodboldens verden.

Brevet er blevet afsendt af organisationen Kick it Out, der kæmper for at bekæmpe diskrimination i fodbold.

Det er sendt til ejeren af Twitter, Elon Musk, den britiske premierminister, Rishi Sunak og Facebook-stifteren Mark Zuckerberg.

– En kultur af straffrihed har udviklet sig på sociale medier med mangel på betydningsfulde konsekvenser. I har mulighed for at ændre dette, lyder det i brevet.

– Vi vil opfordre folk, som spiller, overværer og arbejder med fodbold til at være en del af opråbet om handling henvendt til jer.

Ud over Thomas Frank er medarbejdere i fire andre Premier League-klubber, Crystal Palace, Brighton, West Ham United og Wolverhampton medunderskrivere.

Ved EM-slutrunden i 2021 blev de tre engelske spillere Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka udsat for racisitiske tilråb på de sociale medier, efter de brændte i finalens straffesparkskonkurrence.

Aalborg Håndbold og GOG er de klare tophold i den danske herreliga.

Det blev endnu en gang slået fast tirsdag, da de to tophold med hver deres sejr trak fra de øvrige.

Aalborg slog som ventet Nordsjælland Håndbold, men GOG nedlagde Bjerringbro-Silkeborg (BSH) med 35-33. BSH ligger nummer tre i tabellen, men har nu syv point op til topholdet Aalborg og seks op til GOG på andenpladsen.

Mens Aalborg ikke havde de store problemer med at vinde 31-25 over Nordsjælland, så var det mere tæt i kampen mellem BSH og GOG.

GOG førte godt nok med fire mål sent i første halvleg, inden et BSH-comeback gjorde, at der blev udlignet.

Der stod 18-16 i fynsk favør ved pausen, og i anden halvleg var det fortsat tæt. Ved 25-25 stod det lige igen, men så tog GOG fast.

Fra 27-27 blev det til 30-27. BSH fik kortvarigt den fynske føring ned på et enkelt mål, men tættere på kom midtjyderne ikke.

De to midterhold Skanderborg Aarhus og Fredericia mødtes også tirsdag aften. Her tog Skanderborg Aarhus en sejr på 33-25. De to hold er adskilt af et enkelt point på syvende- og niendepladsen med Fredericia øverst.

/ritzau/

I morges vendte fodboldlandsholdet for mænd snuden mod Qatar, hvor verdensmesterskabet om få dage sparkes i gang.

Og nu er Christian Eriksen og kompagni så ankommet til deres hotel.

Her blev de mødt af en lille flok mennesker, der bød landsholdet velkommen med “Denmark, Denmark, Denmark”-tilråb.

Det kan du se i videoen i toppen af artiklen.

VM i Qatar sparkes i gang søndag den 20. november, når værtsnationen spiller mod Ecuador klokken 17.00. Danmark spiller første kamp tirsdag den 22. november klokken 14.00 mod Tunesien, og du kan følge den på DR1 og DRTV.

Du kan se en fuld sendeplan for VM her.

Rafael Nadal slider med at finde et niveau, der kan matche de øvrige topspillere i verden i øjeblikket.

Tirsdag tabte den førsteseedede spanier sin anden ud af to kampe ved ATP Finals i Torino, da han løb ind i canadiske Felix Auger-Aliassime, som vandt 6-3, 6-4.

Rafael Nadal viste i glimt af den klasse, der har gjort ham til en af verdens allerbedste spillere i de seneste par årtier. Men der var for langt imellem de geniale slag. I stedet var hans spil præget af uprovokerede fejl.

Samtidig spillede Felix Auger-Aliassime ganske enkelt en god kamp med stort servespil og masser af vinderslag. Nadal var end ikke tæt på sejren.

Dermed får Nadal svært ved at gå videre fra gruppespillet i ATP Finals, som han aldrig har formået at vinde. Felix Auger-Aliassime tabte ligesom Nadal sin kamp i første runde, men er altså nu på tavlen.

/ritzau/

Det er vigtigt at have rammerne i orden, når man kommer hjem efter træning i Qatar.

Derfor har e-sportsholdet Astralis hjulpet Dansk Boldspil-union (DBU) med give landsholdsspillerne de helt rette betingelser, når de har fri.

Med et professionelt setup kan spillerne nemlig spille mod hinanden i computerspillet Counter-Strike i fællesrummet på hotellet Retaj Salwa Resort & Spa.

Det fortæller landsholdschefen Christian Nørkjær.

– Astralis har hjulpet med at bygge nogle computere, som vi har med derned, så spillerne kan sidde og spille fem mand sammen som i rigtig e-sport. De kan konkurrere både internt eller med andre, hvis det skulle være nødvendigt, siger Christian Nørkjær.

Hos Astralis er man glad for at kunne gøre fodboldlandsholdet en tjeneste, siger kommunikationschef Steen Laursen.

– Vi ved jo, at mange af spillerne godt kan lide at spille Counter-Strike, så vi har hjulpet dem med et setup, der giver dem gode betingelser, når de skal koble af, siger Steen Laursen.

På Viborg FF’s hjemmeside får sportschef Jesper Fredberg stor ros for, at klubben i skrivende stund befinder sig i toppen af 3F Superligaen.

Men ved årsskiftet er det slut – Jesper Fredberg har nemlig takket ja til et jobtilbud som fodbolddirektør i den belgiske storklub, RSC Anderlecht. Det skriver Viborg i en pressemeddelelse.

Jesper Fredberg blev ansat i 2019, og han takker for sine knap tre år i klubben.

– Viborg FF er et godt sted, og jeg har det fantastisk i klubben, men den store mulighed, der er opstået, får jeg nok kun én gang i livet og derfor har jeg valgt at forfølge den, siger han.

Viborgs administrerende direktør, Morten Jensen, er ked af at måtte sige farvel til Jesper Fredberg, men kan sagtens forstå hans valg.

– Klubben har flyttet sig positivt på mange parametre, og Jesper har inspireret os til at tænke større, og det kommer vi helt sikkert til at tage med videre. Vi holder kontakten og ønsker ham alt det bedste i fremtiden og håber, at han får succes i Belgien, siger Morten Jensen.

VM i fodbold i Qatar kan være et springbræt til at finde en løsning på Ruslands krigsførsel mod Ukraine.

Det mener Gianni Infantino, præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), der i disse dage er til G20-topmøde på Bali. I sin tale til de fremmødte politikere understregede han, at de har muligheden for at ‘påvirke verdenshistorien’.

– Min bøn til jer alle er at overveje en midlertidig våbenhvile i en måned under VM eller i det mindste lave nogle humanitære korridorer eller noget, der kan genetablere dialogen som et første skridt mod fred, siger Gianni Infantino ifølge Reuters.

Schweizeren har tidligere sendt et brev til de deltagende VM-nationer, hvori han skriver, at man bør fokusere på fodbold i stedet for politik under den kommende slutrunde. Mesterskabet i Qatar kan dog være med til at sprede budskab om håb, siger Infantino.

Qatar har været anklaget for korruption i tildelingen af værtskabet, og ørkenstaten er blandt andet blevet kritiseret for sit syn på menneskerettigheder og forhold for migrantarbejdere.

VM begynder søndag med kampen mellem Qatar og Ecuador.

Torsdag aften slog Viborg FF rivalerne fra FC Midtjylland ud af pokalturneringen med 3-1.

Kampens efterspil blev dog farvet af tilskueruroligheder, da der blev sat ild til skraldespande, slået ud efter kontrollører og kastet med genstande efter politiet uden for Energi Viborg Arena.

FC Midtjylland har identificeret 16 af uromagere, som kan se frem til en karantæne på mellem to og fire år, fortæller FC Midtjyllands kommunikationschef, Mads Hviid Jakobsen.

– Oftest er karantænerne på to år, men opførslen her har været så langt over grænsen, for hvad vi vil tolerere eller acceptere. Derfor vil enkelte personer få en karantæne på op til fire år, siger Mads Hviid.

– Jeg håber, karantænen danner grobund for eftertanke og selvransagelse.

Konkret har otte tilskuere allerede fået en karantæne, mens otte andre kan se frem til en straf på sigt.

Ifølge Mads Hviid arbejder FCM fortsat sammen med Viborg FF og Midt- og Vestjyllands Politi om at identificere uromagere fra pokalkampen. Man forventer, at uddele 25-30 karantæner i alt, fortæller han.

En måned før turneringsstart rykker sæsonfinalen i badminton fra Kina til Bangkok i Thailand.

Det skriver Det Internationale Badmintonforbund, BWF, på sin hjemmeside.

Årsagen er, at Kina har set sig nødsaget til at sløjfe arrangementet, der skulle være startet den 14. december, på grund af coronarestriktioner i landet, lyder det fra BWF.

Sæsonfinalen bliver derudover rykket en uge frem, så badmintonspillerne i stedet skal finde ketsjeren frem den 7. december. Datoerne ændres, fordi Nimibutr Arena i Bangkok ikke er tilgængelig i den oprindelige periode, der var afsat til turneringen.

Deltagerlisten til sæsonfinalen bliver offentliggjort den 22. november. Sidste år vandt Viktor Axelsen.

Gianni Infantino, præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, bad alle deltagerlandene om at fokusere på sport under VM i Qatar, der begynder på søndag.

Men det budskab har USA’s landshold valgt at ignorere.

Ifølge nyhedsbureauet AP vil de amerikanske fodboldherrer ændre logoet på brystet på deres træningstrøjer under VM. Tidligere var striberne røde, men nu forestiller de en regnbue, som også er et af de mest kendte og anvendte LGBT+-symboler.

Qatar er forud for VM blevet stærkt kritiseret for deres manglende LGBT+-rettigheder samt for landets behandling af migrantarbejdere.

USA vil bære trøjerne til træning og fanarrangementer, men ikke under kampe.

Danmark havde planer om et lignende initiativ. Fifa afviste dog landsholdets planer om at benytte sig af en træningstrøje med teksten “Human Rights for All” (menneskerettigheder for alle, red.).

Novak Djokovic fik mandag en god start på herrernes sæsonfinale i tennis, ATP Finals.

I sin første af tre gruppekampe slog det serbiske tennisikon Stefanos Tsitsipas. Grækeren blev besejret i to sæt med cifrene 6-4, 7-6.

Djokovic og Tsitsipas er i gruppe med de to russere Andrey Rublev og Daniil Medvedev. Når alle har mødt hinanden én gang, går de to bedste videre til semifinalerne.

Tidligere mandag vandt Andrey Rublev i det rent russiske opgør mod Daniil Medvedev. Rublev vandt i tre sæt med cifrene 6-7, 6-3, 7-6.

Novak Djokovic har vundet herrernes sæsonfinale, hvor verdensranglistens top-8 deltager, fem gange tidligere. Senest i 2015.

Holger Rune er førstereserve i sæsonfinalen. Det betyder, at hvis en spiller bliver skadet undervejs, vil danskeren træde ind.

/ritzau/

Kronprins Frederik har i dag besøgt det danske landshold inden afrejsen til VM-slutrunden i Qatar.

Han fortæller om sit besøg på Kongehusets Instagram-profil og lover, at han vil bakke op om holdet hjemme fra Danmark.

– Som jeg flere gange har understreget, har landsholdet min fulde støtte uanset hvor i verden de spiller, denne gang glæder jeg mig til at heppe på holdet hjemmefra, og jeg ønsker Kasper Hjulmand og hans trup alt muligt held og lykke.

Kom så, Danmark!, lyder det fra den altid sportsbegejstrede kronprins, der i øvrigt er fuld af tiltro til landsholdet, inden VM begynder:

– Holdet står skarpt, humøret er højt, og man behøver ikke bære rød-hvide briller for at have store forventninger til et dansk landshold, der er velspillende, har et fantastisk sammenhold, og hungrer efter at følge op på EM-succesen fra forrige sommer.

Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, fastslog søndag, at kongehuset ikke vil være til stede i Qatar under VM-slutrunden. I stedet vil man følge den fungerende regerings linje.

Fungerende kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) konstaterede tidligere i går, at »fokus lige nu er på at få dannet en ny regering.

I mellemtiden vil Danmark ikke være officielt repræsenteret under VM i Qatar«.

Dermed undgik hun at tage stilling til, om det officielle Danmark reelt har fravalgt at besøge Qatar under VM-slutrunden.

(© detdanskekongehus@instagram.com)

Jesper Jensen har gjort brug af muligheden for at hive yderligere en spiller ind i den danske EM-trup.

Mandag aften oplyser Dansk Håndbold Forbund, DHF, at Kaja Kamp Nielsen er stødt til landsholdet. Team Esbjerg-spilleren er blevet hevet ind som gardering på positionen, men det er ikke planen, at Kamp Nielsen skal i aktion ved EM, lyder det.

– Vi har bedt Kaja rejse herned for at supplere truppen, da vi har lidt usikkerheder i forhold til nogle småskader på stregpositionen, siger Jesper Jensen på DHF’s hjemmeside.

Den danske trup består nu af fire stregspillere i form af Rikke Iversen, Sarah Iversen, Kathrine Heindahl og altså Kaja Kamp Nielsen. Det fremgår ikke af Jesper Jensens udtalelser, hvem af de tre førstnævnte der døjer med småskader. Rikke Iversen har dog tidligere ved EM haft problemer med en fodskade.

Danmark mangler en enkelt kamp i mellemrunden. Den spilles onsdag mod de forsvarende europamestre fra Norge.

/ritzau/

Der er gode nyheder for Danmarks håndboldlandshold for kvinder.

Uden at have været i kamp, er deres chancer for at nå EM-semifinalen nemlig mandag aften blevet en smule større, eftersom Norge har slået Slovenien 26-23 i Danmarks gruppe i mellemrunden.

Resultatet betyder nemlig, at Norge kommer op på otte point, hvilket sikrer dem en plads i semifinalerne, mens Slovenien på tredjepladsen fortsat er to point efter det danske landshold.

Inden sidste spillerunde i mellemrunden ligger Danmark derfor nu med seks point på puljens andenplads.

Beholder de den ved at skaffe et enkelt point mod Norge i sidste spillerunde – eller ved at Slovenien taber eller spiller uafgjort mod Ungarn – går Danmark videre til semifinalen.

Onsdagens opgør mod Norge spilles klokken 20.30 og kan som altid følges i DR LYD og LIGA på P4, i livebloggen på dr.dk eller ses på TV 2.

Under sidste års EM-slutrunde spillede Jannik Vestergaard en vital rolle for Kasper Hjulmands fodboldlandshold.

Men siden er den tårnhøje forsvarsspiller, der står noteret for 35 landskampe, røget ud i kulden i sin klub Leicester, og han er heller ikke udtaget til den forestående VM-slutrunde i Qatar.

Og det er en drøm, der brister for den 30-årige forsvarsspiller. Det skriver Jannik Vestergaard på sin Instagram-profil.

– Det gør ondt at måtte vinke farvel til en drengedrøm. At repræsentere Danmark har bragt mig de største oplevelser i min karriere, men dette slag er ikke slutningen.

– Jeg ønsker holdet, staben og alle danske fans en god slutrunde, skriver han.

VM i Qatar sparkes i gang om en uge, søndag den 20. november, når værtsnationen spiller mod Ecuador klokken 17.00. Kampen vises for TV2.

Danmark spiller første kamp tirsdag den 22. november klokken 14.00 mod Tunesien, og du kan følge med på DR1 og DRTV.

Sent søndag aften kom superstjernen Cristiano Ronaldo på forsiden af alverdens medier, da han i et interview med britiske The Sun fortalte, at han føler sig forrådt af sin engelske klub, Manchester United.

Ifølge Ronaldo forsøger flere omkring den engelske klub at tvinge ham væk, hvorfor han føler sig forrådt.

Mandag har den engelske klub så reageret på interviewet.

I en kortfattet meddelelse på sin hjemmeside skriver klubben, at man vil have alle fakta på bordet, før det besluttes, hvad der skal ske.

– Klubben vil overveje sin respons, efter at alle fakta er kommet frem, skriver de.

I interviewet med den britiske avis fortæller den 37-årige angriber også, at “han ikke respekterer” klubbens træner, hollandske Erik Ten Hag.

Sportsdomstolen CAS er gået ind i dopingsagen mod kunstskøjteløberen Kamila Valieva.

Det Internationale Antidopingagentur, Wada, kræver den russiske kunstskøjteløber Kamila Valieva udelukket fra al konkurrence i fire år.

Det oplyser sportsdomstolen CAS i en pressemeddelelse, hvor CAS bekræfter, at man på Wadas anmodning har åbnet en dopingsag mod den unge skøjteløber.

CAS er blevet involveret, fordi Wada har mistet tålmodigheden med Ruslands antidopingorganisation, Rusada, der i Wadas øjne har nølet med sin undersøgelse af sagen.

– Wada anmoder CAS om, at atleten sanktioneres med en fireårig udelukkelse, der starter på den dato, hvor CAS’ afgørelse træder i kraft, samt en sletning af alle hendes resultater fra og med 25. december, skriver CAS.

I februar var Kamila Valieva med til at sikre det russiske hold guld ved vinter-OL, men dagen efter kom resultatet af den dopingprøve, den blot 15-årige skøjteløber havde afgivet i Rusland 25. december sidste år.

Prøven indeholdt spor af trimetazidin, der er på den forbudte liste, og Valieva blev omgående spærret af Rusada, som det er kutyme i den slags sager.

/ritzau/

Syv gange har Tom Brady vundet et NFL-mesterskab. Det er mere end nogen andre.

Søndag aften kunne han så tilføje endnu en rekord på CV’et, da han blev den første quarterback i ligaens historie, som har vundet en NFL-kamp i fire forskellige lande.

Sammen med Tampa Bay Buccaneers besejrede han Seattle Seahawks i den første NFL-kamp på tysk jord.

Foruden i USA har han også vundet i England og Mexico.

Søndagens opgør blev spillet på Allianz Arena i München – hvor fodboldholdet Bayern München har hjemmebane – og sluttede med en sejr til Bradys mandskab på 21-16.

Den syvfoldige Super Bowl-mester havde en fornuftig dag på kontoret. Han kastede for 258 yards og to touchdowns, og i sidste ende kunne han ånde lettet op over, at en interception i fjerde quarter ikke rokkede ved sejren.

Tom Brady har ellers ikke haft sin bedste sæson i år. Brady og hans NFL-hold, Buccaneers, har haft en noget rodet sæson, hvor de kun vandt tre kampe ud af otte. Holdet fra Florida har dog vundet deres seneste to opgør og står nu med fem nederlag og fem sejre.

Formel 1-danskeren Kevin Magnussen fik en kedelig afslutning på en ellers begivenhedsrig weekend.

På første omgang af søndagens grandprix i Brasilien blev den 30-årige Haas-kører påkørt af Daniel Ricciardo, som også udgik i samme situation.

På sin hjemmeside meddeler Formel 1, at McLaren-køreren straffes ved at blive rykket tre placeringer tilbage i sæsonens sidste løb i Abu Dhabi i næste weekend.

Det er dog langt fra noget, som holder Kevin Magnussen vågen.

– Daniel Ricciardo gjorde det ikke med vilje. Det er ikke noget, der hjælper os, men vi er videre, siger danskeren via Haas’ Twitter-profil.

Kevin Magnussen sikrede sig fredag pole position til lørdagens sprintløb i São Paulo for første gang i karrieren. Her blev han nummer otte, og du kan læse mere om præstationen her.

Brøndby IF har ophævet samarbejdet med cheftræner Niels Frederiksen.

Det oplyser superligaklubben i en selskabsmeddelelse.

Søndagens nederlag på 0-2 til Viborg FF blev Niels Frederiksens sidste kamp som Brøndby-træner i denne omgang.

Han kom til klubben fra Vestegnen i sommeren 2019, og to år senere førte han Brøndby til det første mesterskab i 16 år.

– Jeg har haft 3½ fantastiske år i Brøndby IF med mange gode kollegaer, oplevelser og mindeværdige øjeblikke. De resultater, der er blevet skabt, har i min optik været på toppen af, hvad man kunne forvente, siger Niels Frederiksen på klubbens hjemmeside og fortsætter.

– Naturligvis med klubbens første mesterskab og europæiske gruppespil i 16 år som det største. Den glæde og eufori som det skabte blandt så mange, vil jeg huske for altid.

Niels Frederiksen har tidligere i karrieren været cheftræner i Lyngby, Esbjerg og for Danmarks U21-herrelandshold. Han nåede at være cheftræner for Brøndby IF i tre og et halvt år.

I starten af næste uge går Danmark på banen ved VM i Qatar, men forberedelserne til slutrunden er langt fra ideelle.

Det mener fodboldstjernen Christian Eriksen, som søndag scorede for sin klub Manchester United i 2-1-sejren over Fulham.

– Alle er enige om, at det ikke er blevet gjort på den rette måde, siger Christian Eriksen til britiske Sky Sports.

Midtbaneprofilens udtalelser kommer, efter at hans United-kollega Bruno Fernandes har sat spørgsmålstegn ved beslutningen om at afholde VM i fodbold i Qatar.

Ørkenlandet har blandt andet fået kritik for ringe forhold til de migrantarbejdere, der har bygget VM-stadioner og øvrig infrastruktur i Qatar, ligesom kvinders og LGBT+-personers rettigheder har været i fokus.

Som fodboldspiller kan det dog være svært at gøre den afgørende forskel, mener Christian Eriksen.

– Vi spiller fodbold. Politik handler om noget over os – at tage den beslutning. Selvfølgelig forsøger vi at sige noget og gøre det, som vi kan, for at få sat fokus på det. Men forandringen må komme et andet sted fra, siger han.

Fodboldstjernen Cristiano Ronaldo føler sig svigtet af sin engelske klub, Manchester United.

Det fortæller den 37-årige angriber i et interview med den britiske tabloidavis The Sun.

Ifølge Ronaldo forsøger flere omkring den engelske klub at tvinge ham væk, hvorfor han føler sig forrådt.

Manchester Uniteds hollandske træner Erik Ten Hag har oftest brugt portugiseren som indskifter i denne sæson, og ifølge Ronaldo selv respekterer hollænderen ham ikke.

– Jeg har ikke respekt for ham, fordi han ikke har respekt for mig. Hvis du ikke har respekt for mig, kommer jeg aldrig til at have respekt for dig, siger portugiseren i interviewet, siger Ronaldo til The Sun.

Danske Heroic har søndag aften tabt IEM Rio Major-turneringen i Counter-Strike til Outsiders. Finalen endte 16-12, 16-5 til holdet bestående af fire russiske spillere og en fra Kasakhstan.

Både Outsiders og Heroic trådte ind i turneringen som undertippede, men det lykkedes holdene at feje favoritterne af banen og booke en billet til finalen.

På trods af at Outsiders vandt det første ‘map’ med fire runder, så var det en meget lige affære.

Danskerne fik en god start på det andet ‘map’, men så snart Outsiders fik momentum, var der ikke noget at rafle om. Efter 15 runder førte Outsiders med 12-3.

Heroic fik for en stund rejst sig, men det var sent, og så blev det et spørgsmål om tid, før Outsiders kunne vinde sin første major-turneringen.

Med førstepladsen følger knap 3,6 millioner kroner, mens Heroic kan tage på den gode side af 1,2 millioner kroner med hjem i kufferten fra Brasilien.

Efterårssæsonen i Superligaen er gået på hæld, og afslutningen blev ikke noget brag, da Randers FC og FC Midtjylland søndag aften delte pointene mellem sig i en kamp, der endte 0-0.

Ingen af holdene lykkedes med at få et spilovertag, og kombineret med mange nærkampe og korte spilstop blev kampen en fuser.

Dermed overvintrer Randers på sjettepladsen med 24 point, hvilket er et enkelt mere end FC Midtjylland på syvendepladsen.

Med cifrene 5-1 blev udeholdet AaB sendt hjem med en fodboldmæssig lussing i kampen mod førerholdet FC Nordsjælland.

Dermed forsætter hjemmeholdet de forrygende takter fra efterårssæsonen, der resulterer i, at holdet fra Farum går på julepause på førstepladsen.

Nordsjælland med 35 point har tre point ned til Viborg på andenpladsen.

Omvendt, så ligger AaB under nedrykningsstregen efter fire nederlag på stribe. Nordjyderne har 14 point efter de første 17 runder og syv point op til Brøndby.

Med et mål og en assist i Manchester Uniteds sejr på 2-1 over Fulham viste landsholdsstjernen Christian Eriksen, at formen forud for den forestående VM-slutrunden er, hvor den skal være.

Scoringen var den første for Eriksens vedkommende i Manchester United-trøjen.

– Det var på tide, siger Christian Eriksen med et smil på læben til Sky Sports.

Efter 14. minutter dukkede Eriksen op bagerst i feltet, hvor han modtog en aflevering fra portugiseren Bruno Fernandes, og så var det en formsag for den 30-årige dansker at prikke bolden i mål.

Fulham fik udlignet efter 61. minutter på et mål af den tidligere Manchester United-spiller Daniel James.

Derfor lignede det længe, at de to hold skulle dele i porten med et uafgjort resultat.

Men i kampens overtid vristede det argentinske United-talent Alejandro Garnacho sig fri, hvor efter han modtog en veltempereret aflevering fra Eriksen.

Den 18-årige kantspiller Garnacho sendte efterfølgende bolden i mål til kampens endelige resultat på 2-1.

– Det har været en god uge for mig. Nu glæder jeg mig til VM begynder, for jeg har arbejdet for at for at komme dertil, siger Christian Eriksen til Sky Sports.

På trods af de tre point forbliver Eriksen og United på femtepladsen med 26 point, mens Fulham ligger på niendepladsen med 19 point.

Søndag aften vandt Viborg FF med 2-0 på udebane mod Brøndby IF i den sidste kamp inden vinterpausen. Dermed overvintrer midtjyderne på andenpladsen.

Gæsternes Jay-Roy Grot scorede kampens første mål efter 24 minutter, hvilket bringer angriberen op på en delt førsteplads på topscorerlisten.

I anden halvleg cementerede midtbanespilleren Clint Leemans sejren, da han scorede til 2-0 på et flot frispark, der blev sendt udenom muren.

Nederlaget betyder for Brøndby, at holdet går på julepause på tiendepladsen med 21 point. I toppen er Viborg med 32 point kun et enkelt bagved førerholdet FC Nordsjælland.

Den danske golfspiller Rasmus Højgaard lå i spidsen på sidste runde af Nedbank Golf Challenge, indtil danskeren begyndte at lave fejl efter en afbrydelse grundet frygt for lynnedslag.

21-årige Højgaard sluttede turneringen på ottendepladsen, efter han lavede fem bogeys og en dobbelt-bogey på de sidste tolv huller.

En eagle undervejs kunne ikke rette op på kursen ned gennem scoreboardet.

Britiske Tommy Fleetwod vandt turneringen og de 7,3 millioner kroner i førstepræmie.

Opdateret med nyt afsnit om, at kongehuset følger regeringens linje.

Torsdag aften meldte den fungerende kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, ud, at hun – så længe der ikke er dannet en ny regering – ikke kommer til at rejse til fodbold-VM i Qatar, der starter om en uge.

Men heller ikke andre ambassadører eller diplomater kommer til at rejse til Qatar for at repræsentere det officielle Danmark under VM. Det fortæller hun søndag til Ritzau.

– Fokus lige nu er på at få dannet en ny regering. I mellemtiden vil Danmark ikke være officielt repræsenteret under VM i Qatar, skriver den fungerende kulturminister i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Kongehuset har før deltaget i store sportsarrangementer, og de blev i oktober spurgt, om de ville rejse til Qatar og følge det danske fodboldlandshold.

Her lød svaret, ifølge Ritzau, at kongehuset følger regeringens officielle linje, og at der dengang ikke var taget stilling til, hvorvidt kronprins Frederik ville deltage.

Søndag aften bekræfter kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, at man følger den fungerende regerings linje, og derfor ikke vil være til stede ved VM, før en ny regering er dannet.

Den norske tennisspiller Casper Ruud har vundet den første kamp ved ATP Finals over den formstærke canadier Felix Auger-Aliassime med cifrene 7-6, 6-4.

Turneringen markerer tennissæsonens afslutning, og de otte bedste spillere i verden deltager.

Første sæt blev afgjort i en tiebreak, som nordmanden vandt med 7-4. I andet sæt lavede 23-årige Ruud kampens eneste servegennembrud ved stillingen 3-3.

Dansk Holger Rune er førstereserve i turneringen. Det betyder, at han træder ind i turneringen, i tilfælde af en af de otte spillere må trække sig.

Søndag klokken 21.00 spiller verdensstjernen Rafael Nadal mod amerikaneren Taylor Fritz i turneringens anden kamp.

De danske mestre fra FC København har fået rettet op på et ellers haltende efterår.

Søndag eftermiddag sikrede FCK tredje superligasejr på stribe, da AGF blev nedlagt med 2-0 i Aarhus.

Med 10 minutter igen pandede Lukas Lerager gæsterne foran i forbindelse med et hjørnespark, inden Victor Kristiansen trykkede af fra distancen og cementerede sejren i overtiden.

Med sejren overvintrer københavnerne på Superligaens tredjeplads med 27 point efter 17 kampe, mens AGF er otter med 22 point.

AGF kan dog ryge længere ned i tabellen i løbet af søndagen, hvis Brøndby på hjemmebane slår Viborg. Den kamp starter klokken 16.00 og kan følges i LIGA på P4.

Få overblik over Superligaens færdigspillede kampe i årets sidste spillerunde ved at trykke her.

Danmarks mandlige ishockeylandshold afsluttede weekendens træningsturnering Deutschland Cup med et nederlag.

Trods dansk favoritværdighed blev det til et nederlag på 1-3 i kampen mod Østrig. Christian Wejse tegnede sig for det danske mål i slutningen af første periode.

Danmark har stillet med en del reserver i turneringen, som sluttede med facittet tre point for tre kampe.

Det danske hold indledte torsdag med et nederlag på 2-3 til Tyskland efter overtid.

Lørdag revancherede holdet sig med en sejr på 4-3 over Slovakiet, ligeledes efter overtid.

/ritzau/

Sidst Danmark spillede VM var det norske Åge Hareide ved roret som landstræner.

Forud for den kommende VM-slutrunde har nordmanden sat sin tidligere stjernespiller Christian Eriksen stævne for det norske medie NRK.

I et længere interview taler de to blandt andet om de danske ambitioner ved slutunden i Qatar. Og de er ikke så små endda.

– Vi har besluttet, at vi vinder det hele, griner Christian Eriksen.

– Nej, men efter EM har målet ændret sig. Vores tankegang har ændret sig. Målet bliver udvidet, når de når en semifinale i EM. Jeg siger ‘de’, fordi jeg var kun med i starten af EM.

Ved VM i Rusland i 2018 nåede Danmark ottendedelsfinalen, hvor landsholdet tabte i en straffesparkskonkurrence til Kroatien.

– Sidst vi var til VM, var målet at gå videre fra gruppen. Det skal vi nu, siger Christian Eriksen.

I interviewet spørger den 69-årige pensionerede træner også ind til Danmarks gruppemodstandere.

– Vi kender ikke Tunesien. Vi har aldrig mødt dem før. De mødte Brasilien og tabte, men brasilianerne sagde, at det var et rigtig godt hold. Australien tror vi på, vi slår, siger Eriksen.

Og hvad så med de forsvarende verdensmestre fra Frankrig?

– Vi har godt styr på dem. Vi har overgået os selv og slået dem to gange. Det har givet selvtillid.

Golfspilleren Rasmus Højgaard har sat kursen mod endnu en stor golftriumf på DP World Tour.

Danskeren fører således Nedbank Golf Challenge i Sydafrika, hvor fjerde og afgørende runde er i gang.

Højgaard var alene i spidsen for turneringen, da den blev afbrudt på grund af regn og risiko for lyn lidt efter klokken 10 dansk tid.

Da havde Højgaard gennemført de første fem huller med et slag under par.

Dermed er han i samlet ti slag under par. Det er ét slag bedre end englænderen Tommy Fleetwood og inderen Shubhankar Sharma, der begge nåede syv huller i tre slag under par inden afbrydelsen.

Rasmus Højgaard har tidligere i karrieren vundet tre titler på DP World Tour, der tidligere hed European Tour.

Turneringen i Sydafrika har en samlet præmiesum på 6.000.000 dollar, svarende til 43 millioner danske kroner.

Det er uvist, hvornår fjerde runde kan genoptages.

/ritzau/

Denmark SailGP Team er i spil til en samlet podieplads inden andendagen af Dubai Sail Grand Prix.

Den danske båd anført af Nicolai Sehested ligger ganske vist blot nummer syv efter førstedagen med 18 point, men der er blot to point op til USA og New Zealand, der ligger nummer to og tre.

Ved lørdagens to første sejladser blev det til danske tredjepladser, inden lørdagens sidste sejlads resulterede i en skuffende niendeplads.

– Vi ved, at det vigtigste i disse Sejl Grand Prix er at gå ind i den anden dag og vide, at vi har en chance. Så er vi fokuserede på at komme ud og kæmpe og afslutte jobbet, siger Nicolai Sehested i en pressemeddelelse.

Søndagens sejladser begynder klokken 11 dansk tid.

SailGP er kendt som sejlsportens Formel 1. Her har Danmark haft en båd med siden 2019.

/ritzau/

Med VM-slutrunden om hjørnet går Superligaen i vinterhi efter denne søndag.

På dagens kampprogram venter fem opgør i den bedste danske fodboldrække, da Silkeborg og Lyngby allerede tog hul på årets sidste spillerunde lørdag, hvor gæsterne fra Lyngby hentede sæsonens første sejr.

Søndagens første to kampe spilles klokken 14.00, hvor OB besøger AC Horsens, mens AGF tager imod FC København. Følg de to kampe i DR LYD og i LIGA på P4, som kommenteres af henholdsvis Mikkel Nygaard og Jens Ole Sørensen.

Klokken 16.00 fløjtes der op til kamp i Brøndby, der får besøg af Superligaens andenplads, Viborg FF. Her sidder Andreas Kraul klar til at tage dig gennem kampen.

I Farum klokken 18.00 besøger AaB rækkens førerhold fra FC Nordsjællland, som Frederik Lindved kommenterer, inden Mads Thyrsted runder kalenderåret af i Superliga-mæssig sammenhæng fra klokken 20.00, når Randers møder FC Midtjylland på hjemmebane.

En lang fodbolddag venter i LIGA på P4, hvor Emil Schiønning, Morten Hausborg og Thomas Loft er værter.

Det danske Counter-Strike-hold Heroic er i finalen ved turneringen IEM Rio Major.

Det slår klart, efter at danskerne natten til søndag dansk tid slog det brasilianske hold Furia 2-1 i semifinalen.

I det tredje og afgørende map vandt danskerne i overlegen stil med 16-5. Dermed er Heroic klar til sin første major-finale.

– I dag handler det om at hylde Furia, som har formået at forene Brasilien. I morgen bliver det forhåbentligt vores dag, siger Casper “Cadian” Møller fra Heroic med henvisning til søndagens finale.

Han erkender, at semifinalen mod Furia var den hidtil sværeste kamp i hans karriere.

– Især foran et publikum som det her, der hepper så højt, at det kan være svært at kommunikere med hinanden, siger han.

I finalen møder Heroic det russiske hold Outsiders, der slog Mouz i den anden semifinale.

/ritzau/

Arsenal kommer til at holde VM-pause med fem point ned til Manchester City på andenpladsen i Premier League.

Lørdag aften vandt London-holdet nemlig 2-0 over Wolverhampton på to mål af holdets anfører, Martin Ødegaard.

Tidligere på dagen tabte Manchester City med 2-1 til Brentford, og dermed sparkede nordmanden Arsenal yderligere i front i toppen af Englands bedste fodboldrække.

Arsenals næste kamp i Premier League er mod West Ham 2. juledag.

De norske europamestre vandt lørdag aften med 27-25 over Sverige i Danmarks mellemrunde-gruppe.

Opgøret var ellers helt lige ved pausen, men Norge trak afgørende fra efter pausen.

Nordmændene har derfor seks point i mellemrunden. Det er samme antal som Danmark, der dog har spillet en kamp mere.

Sverige er på to point for en kamp mindre end Danmark, mens Slovenien er på fire point.

Trods fem brændte straffekast måtte Kroatien se sig slået af Danmark i EM i kvindehåndbold. Nu mangler kun Norge i mellemrunden.

Selvom intet er afgjort i forhold til de danske semifinaleforhåbninger, har en sejr på 26-17 over Kroatien lagt et stort pres på konkurrenterne.

Danmark mangler i mellemrunden nu kun at møde Norge. Kampen spilles på onsdag, og skulle det lykkes at vinde der, er semifinalen sikret.

Men afhængigt af Sveriges og Sloveniens resultater kan det være, at en sejr over Norge ikke er nødvendigt. Det vil de kommende dages kampe afgøre.

Da Danmark og Norge spiller den sidste kamp i gruppen onsdag, ved Danmark inden opgøret, hvad der kræves for at slutte blandt de to bedste i gruppen.

Lyngby fik lørdag sæsonens første sejr i 3F Superligaen, da de i 17. spillerunde slog Silkeborg med 2-0 på udebane.

Begge kampens mål blev scoret efter pausen.

Først udnyttede Rezan Corlu en fin førsteberøring til at komme fri, inden han kunne sende bolden i mål med et fladt skud efter en lille time, før Kasper Jørgensen brugte hovedet til at lave opgørets sidste mål.

Trods sejren ligger Lyngby dog stadig sidst i Superligaen med seks point op til AaB, der ligger næstsidst i rækken.

Grundet en mindre lårskade var den danske offensivspiller Mikkel Damsgaard ikke med i truppen, da Brentford slog Manchester City med 2-1.

Det oplyser den danske Brentford-træner, Thomas Frank, på et pressemøde overfor The Athletic.

Men på trods af at der i skrivende stund kun er ti dage, til Danmark spiller første kamp mod Tunesien, så forventes det ikke, at skaden holder landsholdsspilleren ude af VM.

Hvis Kasper Hjulmand vil skifte ud i truppen, så har han indtil 24 timer før den første kamp til at gøre det. Såfremt en skade eller sygdom kan påvises.

En ulykke kommer sjældent alene, og tidligere på lørdagen kom det frem, at en anden dansk landsholdsspiller har problemer med en skade kort før afrejse.

Den danske golfspiller Rasmus Højgaard spillede endnu en stabil runde ved Nedbank Golf Challenge i Sydafrika, og han ligger derfor på en delt førsteplads før søndagens finalerunde.

Lørdag gik Højgaard i tre slag under par.

Førstepladsen i Sun City deler han med belgieren Thomas Detry, der også kunne tage tasken med i klubhuset som en tilfreds mand, da han lørdag gik fem under par.

De to spillere har et enkelt slag ned til to sydafrikanere i den samlede stilling, mens en række spillere følger lige efter.

Rasmus Højgaard har tidligere slået sig til tops i tre turneringer på DP World Tour.

Brentford fik en flot sejr i den engelske Premier League, da de slog Manchester City med 2-1 på udebane.

Det afgørende mål blev scoret af Brentfords Ivan Toney i kampens tillægstid, da London-holdet flot udnyttede en kontramulighed.

Forinden havde Ivan Toney også bragt Brentford foran i første halvleg, mens Phil Foden havde udlignet for Manchester City.

Både Mads Roerslev, Mathias Jensen og Mathias ‘Zanka’ Jørgensen spillede hele opgøret for Brentford, mens Christian Nørgaard var på banen i den sidste halve time af kampen.

De to sidstnævnte er sandsynligvis stadig i spil til at blive en del af landstræner Kasper Hjulmands VM-trup, der rejser til Qatar i begyndelsen af næste uge.

Aalborg Håndbold har stadig ikke tabt en kamp herrernes liga i denne sæson, men Ribe-Esbjerg gjorde et ihærdigt forsøg på at ændre på det faktum lørdag eftermiddag.

Her var vestjyderne foran ad flere omgange på udebane, før Aalborg mod slutningen trådte i karakter og snuppede de to point.

Det nordjyske hjemmehold vandt den tætte kamp 29-28 og har nu vundet 11 af 12 kampe, mens et enkelt opgør er endt uafgjort.

Aalborg topper HTH Ligaen med 23 point, men senere lørdag kan GOG reducere forskellen til et point igen, når fynboerne møder Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Ribe-Esbjerg er nummer seks i rækken.

/ritzau/

Den danske angriber Jonas Wind døjer med muskulære problemer kort før landsholdets afrejse til VM i Qatar.

Derfor er han ikke en del af Wolfsburgs trup til lørdagens opgør mod Hoffenheim i den tyske Bundesliga.

23-årige Jonas Wind er for nylig kommet tilbage efter en skadesperiode, men han var blandt de første 21 spillere, som landstræner Kasper Hjulmand mandag aften udtog til VM.

Wolfsburg oplyser ikke, hvor længe Jonas Wind ventes at sidde ude.

I begyndelsen af næste uge rejser landsholdet til Qatar.

Det får konsekvenser for en række sportsbegivenheder, at Storebæltsbroen har været lukket siden i morges klokken 09.00.

Divisionskampen mellem Hillerød og Hobro i fodboldens 1. division er blevet udsat til en en anden dag, da Hobro-holdet sidder fast i køen på Fyn.

Det oplyser Hobro på Twitter.

Fremad Amager og Vendsyssel håber fortsat, at dagens kamp kan spilles. Lige nu er kampen udsat en time til klokken 15.30, skriver Fremad Amager på Twitter.

Superliga-kampen mellem Lyngby og Silkeborg bliver dog spillet som planlagt, fordi Lyngby-spillerne rejste til Jylland i går, oplyser Lyngbys presseafdeling til Ritzau.

Også håndbolden bliver ramt, idet Sønderjyske og Nordsjælland ikke spiller deres kamp klokken 15.00. Holdene håber at kunne spille senere på eftermiddagen.

Storebæltsbroen forventes genåbnet senest klokken 13.15, og der er flere kilometers kø, som først skal afvikles, før trafikken glider normalt igen.

OB’s superligahold kan se frem til at spille på en mere grøn hjemmebane fra den kommende sæson.

Således vil klubben til sommer skifte naturgræsset ud med en hybridbane, der er en blanding af kunst- og naturgræs.

Det afslørede OB’s bestyrelsesformand, Niels Thorborg, over for spillertruppen ved lørdagens træning, skriver fyens.dk.

Ifølge avisen skabte det jubel blandt spillerne, der så sent som i den forgangne weekend i hjemmekampen mod Brøndby havde svært ved at stå fast på græsset.

– Det kan jo ikke passe, at vi har hurtige spillere, som ikke kan drage fordel af deres hurtighed på vort eget stadion, siger Niels Thorborg til fyens.dk.

Arbejdet med banen sættes i gang, når den nuværende sæson er afsluttet ved udgangen af foråret.

Blandt andet FC København og Brøndby har allerede hybridbane i Superligaen.

OB er efter en svær sæsonstart nu blandt ligaens mest formstærke hold. Før årets sidste kamp ude mod Horsens søndag ligger OB på femtepladsen med 23 point for 16 kampe.

/ritzau/

Liverpool-manager Jürgen Klopp er blevet udelukket fra weekendens kamp i Premier League i kølvandet på sit røde kort mod Manchester City i midten af oktober.

Udelukkelsen kommer, efter at Det Engelske Fodboldforbund (FA) med succes har appelleret en beslutning om, at Klopp fik lov at slippe med en bøde på 30.000 pund – cirka 255.000 kroner – for sit vredesudbrud mod dommer Anthony Taylor.

– Et uafhængigt klagenævn har godkendt FA’s klage.

– Som et resultat heraf er Livepool-manageren med øjeblikkelig virkning blevet suspenderet fra sidelinjen i én kamp, idømt en bøde på 30.000 pund og fået en advarsel vedrørende hans fremtidige opførsel, skriver FA i en erklæring.

Det skriver Sky Sports.

Udelukkelsen betyder, at Liverpool må klare sig uden tyskeren, når holdet møder Southampton på Anfield lørdag.

Liverpool har skuffet i sæsonens første fase og ligger efter 13 kampe på ottendepladsen i Premier League.

/ritzau/

Pernille Harder kommer ikke i aktion for kvindelandsholdet i tirsdagens testkamp mod Holland.

Det slår landstræner Lars Søndergaard fast, efter at Danmarks største stjerne måtte hjælpes fra banen efter ti minutter i fredagens 2-1-sejr på udebane over Schweiz.

– Det ligner en gammeldags fiber – en forstrækning. Det er svært at sige, hvor lang tid det vil holde hende ude, siger landstræneren.

Den danske Chelsea-angriber var i fuldt løb ned mod det schweiziske mål og lagde an til skud, da hun på kanten af straffesparksfeltet faldt og tog sig til venstre baglår.

– Der var ingen tvivl om, at hun skulle skiftes ud. Vi afventer nu en skanning, men hun er ikke klar til tirsdag. Nu bliver hun sikkert sendt hjem til Chelsea, og så kommer hun i behandling der, siger Lars Søndergaard.

Signe Bruun kom på banen i stedet for Harder, og afløseren endte med at score begge danske mål.

Tirsdagens kamp mod Holland foregår på udebane og spilles i Zwolle.

/ritzau/

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder