fredag, april 19, 2024

The Tall Ship Races

Interesserer du dig for smukke sejlskibe? Eller er du mere til festligheder og ikke mindst kulturelle og musikalske oplevelser? Tall Ship Races kommer endnu engang til byen og lægger an til festligheder for hele familien.

Aalborg bliver igen i år centrum for festligheder og mere end 700.000 besøgende, når verdens smukkeste sejlskibe endnu engang lægger til på havnen. Traditionen tro skal den aalborgensiske havn agere sluthavn for det internationale kapsejlads. I den anledning skrues der op for festlighederne, når skibene, dertilhørende besætning og ikke mindste det store publikum rammer nordens Paris i starten af august.

Festligheder ved The Tall Ship Races

Aalborg vil vise sig fra sin bedste side, når havneområderne på begge sider af fjorden indrettes som “festplads” med alt, hvad det indebærer. Det betyder, at der opstilles en række servicefaciliteter for besætningen, publikum og ikke mindst aalborggenserne. Servicefaciliteterne vil blandt andet tage form som spisesteder, boder, siddepladser samt musikalske og kulturelle oplevelsesmuligheder for hele familien.

De store internationale sejlskibe vil derfor være hovedattraktion for festlighederne, dog er alle i byen indbudt til fest.

Fyrværkeri sætter rekord

De aalborgensiske festligheder har førhen sat danmarksrekord med det store fyrværkeri som kulmination på værtsskabet i 2019; og dette års værtskab er ingen undtagelse. Når Aalborg for sjette gang er vært for det store internationale kapsejlads for sejlskibe, er der allerede nu planlagt et endnu større og flottere fyrværkeri som afslutning på eventet.

Et program tæt pakket med festligheder

Afslutningen på the Tall Ship Races strækker sig over flere dage og er spækket med arrangementer. Dagene byder blandt andet på eventområde med forskellige aktiviteter, åbent skib på de flotte sejlskibe og ikke mindst koncerter og musikalske oplevelser, når der er gratis koncerter i Aalborg og Nørresundby. Af kunstnere er der alt fra Poul Krebs til Dodo & The Dodos, Tobias Rahim mange flere.

Dertil følger også parader og rig mulighed for at snakke med besætningerne og høre mere om de store udenlandske skibe.

Gå ikke glip af festlighederne i Aalborg 2022

The Tall Ship Races har fundet sted siden siden 1956, hvor formålet oprindeligt var at samle fuldriggere til en sejlbegivenhed. Sidenhen er både omfanget og populariteten af kapsejladset vokset sig større. Til i dag at rumme skibe fra mere end 30 nationaliteter verden over. Mødet mellem nationer er derfor blevet et vigtigt element.

Vil du også være med til at fejre samlingen mellem flere nationaliteter? Eller se til når de store skibe sejler i havn? Så kom og find et væld af oplevelser i Aalborg til august, og følg Tall Ship Races’ Facebook og Instagram.

Relaterede artikler

Seneste nyheder