søndag, januar 29, 2023

Tårevædet New Zealandsk premierminister takker af: ‘Politikere er mennesker. For mig er det tid’

En følelsesladet Jacinda Ardern fortæller, at hun har besluttet ikke at genopstille som premierminister.

Premierministeren i New Zealand, Jacinda Ardern, stopper på posten til februar.

Det annoncerede hun tydeligt berørt på et pressemøde i nat dansk tid.

Ardern træder af, fordi hun efter grundige overvejelser har besluttet ikke at genopstille til valget i oktober. Hun har ikke overskuddet til at blive, siger hun ifølge BBC.

– Politikere er mennesker. For mig er det tid, siger Ardern.

Hun uddyber, at beslutningen er truffet ud fra, at der følger “et stort ansvar” med jobbet som premierminister. Og at hun ikke har den energi, jobbet kræver, til for at fortsætte i endnu en periode.

– Jobbet som premierminister er et af de mest priviligerede jobs, man nogensinde kan have. Men også et af de mere udfordrende. Du kan og bør ikke arbejde som premierminister, medmindre du har en “fuld tank”, siger Jacinda Ardern.

– Jeg havde håbet, at jeg ville finde det, jeg havde brug for til at kunne blive ved, men det har jeg desværre ikke, og jeg ville gøre New Zealand en bjørnetjeneste ved at blive, siger hun.

Den 42-årige politiker er valgt ind for partiet Labour, som den 22. januar skal stemme om en ny leder.

Jacinda Ardern selv har ingen planer for, hvad der nu skal ske i hendes professionelle liv, men hun bliver i parlamentet til april.

– Jeg håber, at jeg efterlader befolkningen i New Zealand med en tro på, at man kan være godhjertet, men stærk, empatisk, men beslutsom, optimistisk, men fokuseret. Og at du kan være din egen form for leder. En som ved, hvornår det er tid til at gå, siger hun.

  https://www.dr.dk/nyheder/udland

Relaterede artikler

Seneste nyheder