lørdag, januar 28, 2023

Sverige skal ikke regne med tyrkisk støtte til NATO-medlemskab, siger Erdogan

Sverige skal ikke regne med at få Tyrkiets støtte til et NATO-medlemskab.

Sådan lyder det fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, efter en weekend med tyrkiske protester mod Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludans Koran-afbrænding i Stockholm lørdag.

De (..) skal ikke længere forvente vores støtte til deres NATO-medlemskab

Recep Tayyip Erdogan, Tyrkiets præsident

En Koran-afbrænding, præsident Erdogan kalder for en fornærmelse mod alle, særligt muslimer.

Også de svenske myndigheder får kritik fra Erdogan, der ikke mener, man skulle have tilladt Paludans Koran-demonstration foran den tyrkiske ambassade i landet:

– De, som tillader den form for blasfemi foran vores ambassade, skal ikke længere forvente vores støtte til deres NATO-medlemskab, lyder det fra Erdogan mandag i en tale.

Aflyst ministerbesøg

Udmeldingen fra den tyrkiske præsident Erdogan kommer oveni, at Tyrkiet netop har aflyst et svensk ministerbesøg i landet.

Besøget fra den svenske forsvarsminister, Pal Johnson, skulle netop have omhandlet Sveriges medlemskab af forsvarsalliancen. Men dét besøg blev altså aflyst i tyrkisk protest mod den svenske tilladelse til både Paludans Koran-afbrænding og en demonstration arrangeret af kurdiske grupper i Sverige lørdag.

Også Sveriges ambassadør i Tyrkiet er blevet kaldt til samtale af det tyrkiske udenrigsministerium. Allerede lørdag lød opfordringen fra den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Çavuşoğlu, at han håbede, Sverige ville tage de nødvendige skridt for at forhindre koranafbrændingen.

Opdateres…

Sverige skal ikke regne med at få Tyrkiets støtte til et NATO-medlemskab.

Sådan lyder det fra den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan efter en række protester foran den tyrkiske ambassade i Stockholm i weekenden.

De tyrkiske protester kommer, efter Rasmus Paludan stod bag en Koran-afbrænding lørdag i den svenske hovedstad. Noget, præsident Erdogan kalder for en fornærmelse mod alle, særligt mod muslimer.

Udmeldingen fra Erdogan kommer desuden oveni, at Tyrkiet har aflyst et svensk ministerbesøg i landet. Besøget skulle netop have handlet om Sveriges medlemskab af forsvarsalliancen.

Også Sveriges ambassadør i Tyrkiet er blevet kaldt til samtale af det tyrkiske udenrigsministerium.

 

https://tv2.dk/

Relaterede artikler

Seneste nyheder