søndag, november 27, 2022

Sponsor trækker støtten til tysk landshold, men i Danmark vil man ikke følge trop

Alle danske hovedsponsorer bakker stadig op om DBU og herrelandsholdet.<img src="” title=”Sponsor trækker støtten til tysk landshold, men i Danmark vil man ikke følge trop” />

Trods kras kritik af beslutningen om at lade være med at bære anførerbindet One Love ved tirsdagens VM-kamp mod Tunesien i Qatar, støtter de danske sponsorer stadig DBU og landsholdet.

I modsætning til de danske virksomheder har den tyske supermarkedskæde Rewe valgt at stoppe samarbejdet med det tyske fodboldforbund med øjeblikkelig virkning.

Vi er stolt sponsor af landsholdet, og det bliver vi ved med at være.
Hummel

Både det tyske og danske fodboldforbund har droppet regnbuebindet, fordi Fifa truer med at give et gult kort til den spiller, der bærer det.

Med beslutningen ønsker Rewe at tage afstand fra “Fifas skandaløse holdning”, siger direktør Lionel Souque.

Men det ser ikke ud til at være en beslutning, de danske hovedsponsorer vil efterligne, viser en rundringning, DR har lavet.

‘Bakker 100 procent op’

Selvom alle fem hovedsponsorer pointerer, at de er skuffede over Fifa, er de stadig “stolt sponsor” af landsholdet, som Hummel udtrykker det.

– Vi bakker 100 procent op om DBU og det danske landshold. Derfor får det heller ikke betydning for vores sponsorat. Vi er stolt sponsor af landsholdet, og det bliver vi ved med at være, skriver Hummel til DR.

Hovedsponsorer

Ifølge DBU’s hjemmeside er nedstående hovedpartnere for herrelandsholdet:

Forenet Kredit

STARK

Hummel

Carlsberg

Oddset – Uanset hvad

Kilde: DBU

Ifølge Carlsbergs kommunikationschef, Tanja Frederiksen, bakker ølgiganten “fortsat 100 procent op om det danske landshold. Det får derfor heller ikke betydning for vores sponsorat”.

Ligeledes siger Danske Spil, der står bag sponsoren Oddset, at “beslutningen ikke får betydning for vores sponsorat”. Det samme gælder Forenet Kredit.

Da hverken Forenet Kredit, Oddset, Carlsberg eller Hummel vil stille op til interview i DR, har det ikke været muligt at spørge, om et gult kort til den danske anfører ikke er et lille offer for at slå et slag for menneskerettighederne.

Ment som protest mod Qatar

Heller ikke STARK har ladet sig mærke af DBU’s kovending om at vælge fodbolden frem for at stå fast på at bære det regnbuefarvede LGBT+-anførerbind og risikere et gult kort.

DBU kunne have valgt at gå imod Fifa og spille med regnbue-armbindet. Men DBU har ikke ønsket, “at vores spillere og vores sportslige præstationer skal lide under de markeringer, vi gerne vil lave”, sagde direktør Jakob Jensen mandag.

Armbindet med de karakteristiske farver forenet i et hjerte var ellers ment som en protest mod værtslandet Qatar, der er blevet stærkt kritiseret for elendige forhold for migrantarbejdere med masser af dødsfald ved de mange stadionbyggerier, og at homoseksualitet er ulovligt i landet og kan give op til syv års fængsel.

Fifa vil i stedet have, at anførerne fra de 32 deltagende lande skal bære et anførerbind, der i hver runde sætter fokus på ting, som Fifa har bestemt.

Fifas budskaber på anførerbindene

Budskaberne på anførerbindene vil ændre sig undervejs i turneringen. De kommer til at lyde som følger:

Gruppekampe, runde 1: #FootballUnitesTheWorld

Gruppekampe, runde 2: #SaveThePlanet

Gruppekampe, runde 3: #ProtectChildren #ShareTheMeal

1/8-finalerne: #EducationForAll #FootballForSchools

1/4-finalerne: #NoDiscrimination

Semifinalerne: #BeActive #BringTheMoves

Finale og bronzekamp: Football Is Joy, Passion, Hope, Love and Peace – #FootballUnitesTheWorld

Kilde: Bold.dk

Det har fået det tyske fodboldforbund til at lægge sag an mod Fifa i kampen for at få lov at bære One Love-armbindet.

Derfor skal den Internationale Sportsdomstol nu tage stilling til, om Fifa overhovedet må handle, som den har gjort.

– Man tager til genmæle ved at gå til domstolen og satser på, at det ikke er helt udelukket, at den tyske anfører, Manuel Neuer, kan spille med det nu meget berømte anførerbind om et par kampe, siger Lykke Friis, der er direktør i tænketanken Europa, Tysklandskender og fodbold-connaisseur.

Ifølge Lykke Friis har domstolen 48 timer til at træffe en afgørelse.

Fan med One Love anførebind under gruppekampen i gruppe D mellem Danmark og Tunesien på Education City Stadium i Qatar, tirsdag den 22. november 2022.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Tysk kritik rører på sig

Selvom det med Rewe ikke er den største sponsor, der har trukket støtten til det tyske fodboldforbund, er det alligevel noget, der bliver lagt mærke til, understreger Lykke Friis.

Især fordi flere sponsorer begynder at røre på sig. Den noget større sponsor Adidas, der har støttet det tyske landshold i årtier, er også begyndt at sætte spørgsmålstegn ved DFB’s beslutning.

Supermarkedskæden Rewe sagde allerede i oktober, at man ikke havde tænkt sig at forlænge samarbejdet med det tyske fodboldforbund efter VM, så sponsoren var altså på vej ud.

Beslutningen om armbindet var dog den famøse dråbe, der fik bægret til at flyde over for Rewe, mener Lykke Friis.

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, bokser med sit eget værdisæt, når Fifa, beordrer lande som Danmark, Tyskland og England til ikke at spille med det regnbuefarvede One Love-anførerbindet. Du kan læse mere om Hjulmands splittelse i artiklen nedenfor.

  https://www.dr.dk/nyheder/indland

Relaterede artikler

Seneste nyheder