mandag, december 4, 2023

Søndagens sejr har overbevist investorerne: FCK-aktien på himmelflugt

Søndag satte de sig på Superligaens førsteplads, mandag stiger aktien markant. FC København er inde i en god stime. 

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’

To scoringer i anden halvleg, tre point på kontoen og en ny status som Superligaens førerhold.

Det er i den grad blevet forår for FC København, der søndag aften slog titelkandidaterne fra Nordsjælland med 2-1 foran 30.000 tilskuere i Parken.

Den gode stemning omkring klubben er til at tage at føle på, og nu har den også spredt sig til investorerne, der mandag køber aktier i selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment, i et usædvanlig stort omfang.

Aktien er således steget med knap ni procent mandag klokken 12 og har dermed passeret kurs 100 for første gang siden oktober 2019.

Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, skyldes det især de flotte sportslige resultater, der søndag aften materialiserede sig i en førsteplads i Superligaen.

»Erfaringer viser, at når et hold i Superligaen går fra at være godt placeret til at være sandsynlige vindere af mesterskabet, kan det mærkes på aktiekursen,« siger han:

»Det skyldes jo, at den økonomiske forskel på at ende som nummer fire og som nummer et kan være flere hundrede millioner kroner.«

Vinderen af Superligaen kvalificerer sig til de indledende runder af UEFA Champions League, hvor der er gigantiske beløb på højkant, hvis det lykkes at spille sig hele vejen til gruppespillet.

FC København deltog således i dette års udgave af turneringen, hvilket har givet klubben en økonomisk gevinst »på den anden side af 200 millioner kroner«.

Entusiastiske fans

Selvom FC København nu fører kampen om mesterskabet, er der stadig kun to point ned til FC Nordsjælland med ni kampe tilbage.

Derfor er det altså langt fra sikkert, at de til maj står med trofæet i hænderne og en gylden billet til det fineste europæiske selskab.

Fodboldinvestorer er dog ofte mere entusiastiske, påpeger Per Hansen.

»De her aktier svinger rigtig meget, og nogle gange skal der ikke meget til. Det skyldes til dels, at dem, der investerer i det, også selv er fodboldfans og derfor er meget påvirkede af øjebliksbilledet,« siger investeringsøkonomen:

»Og med den stime, FC København er inde i, er det billede rigtig godt lige nu.«

 

https://www.berlingske.dk/business/aktier

Relaterede artikler

Seneste nyheder