torsdag, september 21, 2023

Skyen vil blive ved med at vokse – der er dog en enkelt trussel

Public cloud er fortsat i markant vækst, viser en ny undersøgelse, der forudser nye rekorder næste år. Der er dog en enkelt ugle i mosen: inflationen
Indlægget Skyen vil blive ved med at vokse – der er dog en enkelt trussel blev først udgivet på Alt om DATA, Datatid TechLife.

Home » AOD Pro »
Skyen vil blive ved med at vokse – der er dog en enkelt trussel


Redaktionen    15 November 2022    AOD Pro
   0 kommentarer

Public cloud er fortsat i markant vækst, viser en ny undersøgelse, der forudser nye rekorder næste år. Der er dog en enkelt ugle i mosen: inflationen

Globalt vil forbruget inden for public cloud vokse med ikke mindre end 20,3 procent i 2023 sammenlignet i år. Tjenesterne vil her nå op i en omsætning på ikke mindre end 4230 milliarder kroner. Det viser en ny rapport fra analysevirksomheden Gartner.

Væksttempoet er endda sat op. For i perioden 2021 til 2022 voksede markedet “kun” med 18,8 procent.

Det er infrastructure as a service (IaaS), som forventes at opleve den højeste vækst i slutbrugerforbrug i 2023, nemlig på 29,8 procent, skriver IT Pro, mens cloud-applikationsinfrastrukturtjenester (PaaS) og software as a service (SaaS) vil gå frem med henholdsvis 23,2 og 16,8 procent.

En mulig stopklods

Den voldsomme inflation kan dig blive en stopklods.

“Det nuværende inflationspres og makroøkonomiske forhold har en push-and-pull-effekt på cloudforbruget,” vurderer Sid Nag, som er vicepræsidentanalytiker hos Gartner.

På den ene side vil besparelser føre til en pull-effekt. På den anden side vurderer analytikeren, at skyen kan fungere som en sikker havn i urolige tider, og dermed have en push-effekt.

“Cloud computing vil fortsat være en bastion af sikkerhed og innovation, som understøtter vækst i usikre tider på grund af dens smidige, elastiske og skalerbare natur.”

På minussiden tæller imidlertid en enkelt ting mere, nemlig at nyudvikling af SaaS-applikationer kræver højtbetalt personale, og virksomheder og organisationer kan måske vælge at fokusere på omkostningsreduktioner. I sidste ende vil skyen dog vinde, ifølge Nag.

“Når applikationer og arbejdsbelastninger flytter til skyen, bliver de generelt der, og abonnementsmodeller sikrer, at forbruget fortsætter gennem kontraktens løbetid og højst sandsynligt langt ud over det. For disse leverandører er cloudforbruget en livrente – gaven, der bliver ved med at give,” siger analytikeren fra Gartner ifølge IT Pro.

TAGS

Cloud

PaaS

SaaS

skyen

DEL DENNE

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder