søndag, januar 29, 2023

Saugstrup startede et helt andet sted – nu håber han, andre også gør det

Se en masse VM direkte på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her. I dag har man nok lidt svært ved at forestille sig det. Men da Magnus Saugstrup startede med at spille håndbold, var det ikke moslende blandt de fysiske konkurrenter inde på stregen. Han startede i bagkæden som spilopbyggende playmaker, indtil han var 16. Ifølge den nu 26-årige landsholdsspiller har det flyttet ham til der, han er i dag. Er der et uudnyttet potentiale i dig som håndboldspiller? – Nej, det tror jeg ikke. Jeg vil jo gerne sige ja til det, men jeg må også sige, at jeg tror, det var bedre, at jeg kom ind på stregen. Men jeg tror også, det har været godt for min karriere at have playmakerdelen, siger Magnus Saugstrup til TV 2 SPORT. – Rent taktisk tror jeg, det giver mere at være bagspiller i løbet af dine ungdomsår for at tænke håndbold bedre. Skal udfylde en ny rolle Noget er det, der er et bevis på, at Saugstrup er begyndt at tænke bedre inde på håndboldbanen, er den nye rolle, har han fået det danske landshold. Efter Lasse Svan stoppede, har der været en ledig rolle i anførergruppen. Og her er Saugstrup blevet valgt ind som viceanfører og er nu en af de nærmeste kontakter til Nikolaj Jacobsen sammen med Niklas Landin. Hvad stiller det af krav at være viceanfører? – Det kræver, at man på en eller anden måde er villig til at gå forrest på mange ting og måske tør sige sin mening, uanset om det er på eller uden for banen. Og måske være bedre til at få nyere folk ind i truppen. Det kan være mange ting, siger Saugstrup. – Vi er mange, der er gode til at få kommunikeret alt muligt imellem os og bidrage til det på og uden for banen. Mange har været med i lang tid, og vi er gode til at hjælpe hinanden. Lasse var ekstremt dygtig på de ting, han gjorde. Men jeg føler også bare, at det ikke kun er mig, der skal udfylde den rolle, Lasse havde. Jeg tror, mange andre tænker, at Lasse var en stor del af det, og så må vi hjælpe hinanden sammen med at komme videre. Helt overordnet set handler det om, at han skal hjælpe holdet med at vinde. Det kan handle om at få folk op eller ned i temperament og intensitet, alt efter hvilken kamp det handler om. – Det har jeg prøvet så mange gange, om det så er her eller hjemme i klubben. Jeg vil jo gerne vinde, og det hjælper måske ikke, at en spiller farer op i det røde felt. Så handler det om, at han måske tager et par dybe vejrtrækninger og holder hovedet koldt, når der er fem minutter igen, siger stregspilleren. De samme ting er ikke lige så vigtige længere Den rolle har allerede været med til at modne Saugstrup og give ham en ny dimension. En anden ting, der også har været med til at gøre den 26-årige nordjyde mere voksen, har været skiftet til Tyskland og Magdeburg. Og at han i april 2022 så blev far, har givet helt et andet syn på tilværelsen og livet. – Det gør også meget. Hele den her behovsudsættelse gør, at de ting, man troede, var virkelig vigtige før, er knap så vigtigt nu, for der er noget andet, der betyder noget. Nu er det blevet vigtigere, siger viceanføreren. – Jeg vil gerne rigtig mange ting i løbet af en dag, men oftest er der bare ikke tid til det hele, fordi man gerne vil nå at sige hej og ned og hilse på nogle fra holdet med en kop kaffe. Du vil også lige nå hjem og hygge i et par timer med familien, fordi du så også er væk i to, tre dage ad gangen. Der er mange ting, man skal nå. Nu holder jeg mere den surhed for mig selv, fordi man ser, at et andet menneske smiler Magnus Saugstrup om at tabe – og det at blive far Er stadigvæk en dårlig taber Hvor meget fylder det at være professionel håndboldspiller i din hverdag? – Faktisk kun når jeg er til træning. Det kan godt fylde lidt derhjemme, hvis jeg skal forberede mig. Men ellers synes jeg, jeg er blevet markant bedre til ikke at tage tingene med hjem, siger Saugstrup. – Førhen kunne jeg godt være en virkelig dårlig taber. Det er jeg jo stadigvæk, men jeg kunne være sur, når jeg kom hjem. Nu holder jeg mere den surhed for mig selv, fordi man ser, at et andet menneske smiler. Så er dét vigtigere. Så kan du være sur alene, når du går i seng, i stedet for at det går ud over hjemmet. Saugstrup fik debut for A-landsholdet i april 2018 og har siden spillet over 60 landskampe. Han har været storspillende i denne sæson for Magdeburg, hvor han inden VM-slutrunden i to måneder i træk blev kåret til månedens spiller. Saugstrup og Magdeburg indtager fjerdepladsen i Bundesligaen, men har to kampe til gode i forhold til de øvrige tophold. Men ender det med maksimumpoint her, vil de spille sig på en delt førsteplads med Füchse Berlin.

Magnus Saugstrup har gennemgået en enorm udvikling – både på og uden for håndboldbanen. Nu står han som landsholdets viceanfører.

Se en masse VM direkte på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.

I dag har man nok lidt svært ved at forestille sig det.

Men da Magnus Saugstrup startede med at spille håndbold, var det ikke moslende blandt de fysiske konkurrenter inde på stregen. Han startede i bagkæden som spilopbyggende playmaker, indtil han var 16. Ifølge den nu 26-årige landsholdsspiller har det flyttet ham til der, han er i dag.

Er der et uudnyttet potentiale i dig som håndboldspiller?

– Nej, det tror jeg ikke. Jeg vil jo gerne sige ja til det, men jeg må også sige, at jeg tror, det var bedre, at jeg kom ind på stregen. Men jeg tror også, det har været godt for min karriere at have playmakerdelen, siger Magnus Saugstrup til TV 2 SPORT.

– Rent taktisk tror jeg, det giver mere at være bagspiller i løbet af dine ungdomsår for at tænke håndbold bedre.

Noget er det, der er et bevis på, at Saugstrup er begyndt at tænke bedre inde på håndboldbanen, er den nye rolle, har han fået det danske landshold.

Efter Lasse Svan stoppede, har der været en ledig rolle i anførergruppen. Og her er Saugstrup blevet valgt ind som viceanfører og er nu en af de nærmeste kontakter til Nikolaj Jacobsen sammen med Niklas Landin.

Hvad stiller det af krav at være viceanfører?

– Det kræver, at man på en eller anden måde er villig til at gå forrest på mange ting og måske tør sige sin mening, uanset om det er på eller uden for banen. Og måske være bedre til at få nyere folk ind i truppen. Det kan være mange ting, siger Saugstrup.

– Vi er mange, der er gode til at få kommunikeret alt muligt imellem os og bidrage til det på og uden for banen. Mange har været med i lang tid, og vi er gode til at hjælpe hinanden. Lasse var ekstremt dygtig på de ting, han gjorde. Men jeg føler også bare, at det ikke kun er mig, der skal udfylde den rolle, Lasse havde. Jeg tror, mange andre tænker, at Lasse var en stor del af det, og så må vi hjælpe hinanden sammen med at komme videre.

Magnus Saugstrup er en af Nikolaj Jacobsens nærmest betroede. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

– Magnus har meget af det, der skal til for at være anfører og leder. Han kan enormt mange ting rent fagligt, men han er også sådan en person, som samler. Han tør godt stå alene med sine – nogle gange – dumme meninger. Der er Magnus bare noget helt specielt i en ung alder, for det er ikke altid nemt, specielt ikke med nogle af de lidt kradsbørstige typer, vi har, som også godt tør skyde folk lidt ned. Han har også vist det tidligt på landsholdet, at man kan stole på ham på og uden for banen.

Helt overordnet set handler det om, at han skal hjælpe holdet med at vinde. Det kan handle om at få folk op eller ned i temperament og intensitet, alt efter hvilken kamp det handler om.

– Det har jeg prøvet så mange gange, om det så er her eller hjemme i klubben. Jeg vil jo gerne vinde, og det hjælper måske ikke, at en spiller farer op i det røde felt. Så handler det om, at han måske tager et par dybe vejrtrækninger og holder hovedet koldt, når der er fem minutter igen, siger stregspilleren.

Lukas Jørgensen havde placeret sig forkert, og derfor beordrede Magnus Saugstrup VM-debutanten over i den anden side. Video: TV 2 SPORT

Den rolle har allerede været med til at modne Saugstrup og give ham en ny dimension. En anden ting, der også har været med til at gøre den 26-årige nordjyde mere voksen, har været skiftet til Tyskland og Magdeburg.

Og at han i april 2022 så blev far, har givet helt et andet syn på tilværelsen og livet.

– Det gør også meget. Hele den her behovsudsættelse gør, at de ting, man troede, var virkelig vigtige før, er knap så vigtigt nu, for der er noget andet, der betyder noget. Nu er det blevet vigtigere, siger viceanføreren.

– Jeg vil gerne rigtig mange ting i løbet af en dag, men oftest er der bare ikke tid til det hele, fordi man gerne vil nå at sige hej og ned og hilse på nogle fra holdet med en kop kaffe. Du vil også lige nå hjem og hygge i et par timer med familien, fordi du så også er væk i to, tre dage ad gangen. Der er mange ting, man skal nå.

Nu holder jeg mere den surhed for mig selv, fordi man ser, at et andet menneske smiler

Magnus Saugstrup om at tabe – og det at blive far

Hvor meget fylder det at være professionel håndboldspiller i din hverdag?

– Faktisk kun når jeg er til træning. Det kan godt fylde lidt derhjemme, hvis jeg skal forberede mig. Men ellers synes jeg, jeg er blevet markant bedre til ikke at tage tingene med hjem, siger Saugstrup.

– Førhen kunne jeg godt være en virkelig dårlig taber. Det er jeg jo stadigvæk, men jeg kunne være sur, når jeg kom hjem. Nu holder jeg mere den surhed for mig selv, fordi man ser, at et andet menneske smiler. Så er dét vigtigere. Så kan du være sur alene, når du går i seng, i stedet for at det går ud over hjemmet.

Saugstrup fik debut for A-landsholdet i april 2018 og har siden spillet over 60 landskampe.

Han har været storspillende i denne sæson for Magdeburg, hvor han inden VM-slutrunden i to måneder i træk blev kåret til månedens spiller.

Saugstrup og Magdeburg indtager fjerdepladsen i Bundesligaen, men har to kampe til gode i forhold til de øvrige tophold. Men ender det med maksimumpoint her, vil de spille sig på en delt førsteplads med Füchse Berlin.

 Saugstrup startede et helt andet sted – nu håber han, andre også gør det TV 2 – Sport Read More 

 https://sport.tv2.dk/

​  

Relaterede artikler

Seneste nyheder