torsdag, maj 23, 2024

Sådan finder du de rette stomiprodukter til din kropsform

Når det kommer til stomiprodukter, er der flere på markedet. Der er således ikke én ”one size fits all”-løsning. Hvad der er det rette for dig, afhænger af lige netop dine behov og stomi, da enhver person og stomi er forskellig.

Uanset om du har en kolostomi, ileostomi eller urostomi, er det derfor vigtigt, at du undersøger mulighederne og vælger et produkt, der passer til din kropsform og andre individuelle behov, såsom livsstil. Dit stomiprodukt skal nemlig passe til dig – og ikke omvendt. Og jo bedre dine stomiprodukter passer til dig, desto mindre er risikoen for lækage og hudproblemer.

Hvordan vælger du de rette stomiprodukter?

Først og fremmest er det en god idé rutinemæssigt at måle din stomi. En stomi kan nemlig ændre sig over tid – særligt lige efter operationen. Du kan f.eks. tabe dig eller tage på i vægt, hvilket også vil have indflydelse på stomiens udseende eller størrelse.

Når du vælger stomiprodukter, der passer til din kropsfacon og hudområdet omkring din stomi, vil du få en mere sikker vedhæftning. Dermed kan du føle dig sikker, og undgå problemer i form af lækage og hudirritation. Overordnet skelner man mellem 3 typer af stomiprodukter: flade, konvekse og konkave.

Flade stomiprodukter

Hvis området omkring din stomi er mere eller mindre i niveau med din mave, kan et stomiprodukt med en flad klæber være en god løsning for dig.

Coloplast tilbyder både flade 1-dels produkter. hvor klæberen er en integreret del af stomiposen såvel som 2-dels produkter, der består af en basisplade og separat stomipose.

Konvekse stomiprodukter

Hvis din stomi i stedet er skæv, indtrukken eller måske har rynker, hudfolder eller ar, vil et konvekst stomiprodukt være det rette valg.

Konvekse stomiprodukter fås i flere størrelser og varianter, så du kan finde en type, der opfylder dine behov.

Konkave stomiprodukter

Hvis du har brok eller buler omkring din stomi, er det ofte en udfordring at finde stomiprodukter, der passer. Her er konkave stomiprodukter ofte den bedste løsning.

Konkave stomiprodukter har en buet pasform, hvilket sikrer en god tilpasning til huden, så du undgår folder eller fuger i klæberen. Coloplast tilbyder bl.a. de innovative Sensura Mio Concave stomiprodukter, der er specialudviklet til brok og buler.

Få gode råd og gratis vareprøver hos Coloplast Care

Coloplast Care er et støttetilbud til dig med stomi. Som medlem af Coloplast Care får du adgang til kompetent vejledning fra erfarne sygeplejersker. De kan hjælpe med både gode råd til din hverdag som stomibruger samt vejledning i hvilke produkter, der er de rette for dig.

Du kan også bestille gratis vareprøver. På den måde kan du afprøve flere produktvarianter for at finde netop dem, der gør din hverdag lettere. Samtidig får du adgang til nyheder, opdateringer og personaliseret støtte og support – enten via månedlige mails eller direkte på Coloplasts hjemmeside.

Relaterede artikler

Seneste nyheder