Regeringen indkalder alle partier til forhandling om økonomien bag forsvarsforlig

Finansminister Nicolai Wammen (S) indkalder nu samtlige partiledere til forhandlinger i finansministeriet. Det sker, efter en samlet opposition i går kom med et alternativt finansieringsforslag til den planlagte oprustning af forsvaret. Oppositionen har i skarpe vendinger kritiseret regeringens forslag om at afskaffe store bededag for at finde ekstra penge til forsvaret, og især regeringens udmelding om, at et ja til lovforslaget om at afskaffe store bededag vil blive adgangsbillet til et kommende forsvarsforlig, har fået oppositionen op i det røde felt. Nicolai Wammen siger nu til TV 2, at han er villig til at se på alternative muligheder, og at han vil ‘gå konstruktivt til værks’. Han understreger dog, at regeringen stadig mener, at afskaffelse af store bededag er den bedste finansieringskilde. – Jeg vil meget gerne høre deres idéer, men jeg må også i al stilfærdighed sige, at oppositionens forslag, det er jo penge, vi kender i forvejen. Altså penge, vi kunne bruge på noget andet, børn, ældre, velfærd og så videre, siger finansministeren og uddyber: – Ved at afskaffe store bededag får vi nye penge, og derfor mener vi stadig, det er den rette vej at gå. Nicolai Wammen understreger også, at afskaffelsen af store bededag udover de ekstra penge i statskassen vil øge arbejdsudbuddet med 8.500 personer. Samtlige af folketingets partier er indkaldt til forhandlinger. Forhandlingerne starter nu, og De Radikale, DF og Liberal Alliance er indkaldt som de første og skal altså mødes med finansministeren inden weekenden. De Konservative er indkaldt mandag, DF onsdag, mens Enhedslisten og Danmarksdemokraterne kommer forbi torsdag.

Opdateres..

Finansminister Nicolai Wammen (S) indkalder nu samtlige partiledere til forhandlinger i finansministeriet.

Det sker, efter en samlet opposition i går kom med et alternativt finansieringsforslag til den planlagte oprustning af forsvaret.

Oppositionen har i skarpe vendinger kritiseret regeringens forslag om at afskaffe store bededag for at finde ekstra penge til forsvaret, og især regeringens udmelding om, at et ja til lovforslaget om at afskaffe store bededag vil blive adgangsbillet til et kommende forsvarsforlig, har fået oppositionen op i det røde felt.

Nicolai Wammen siger nu til TV 2, at han er villig til at se på alternative muligheder, og at han vil ‘gå konstruktivt til værks’.

Han understreger dog, at regeringen stadig mener, at afskaffelse af store bededag er den bedste finansieringskilde.

– Jeg vil meget gerne høre deres idéer, men jeg må også i al stilfærdighed sige, at oppositionens forslag, det er jo penge, vi kender i forvejen. Altså penge, vi kunne bruge på noget andet, børn, ældre, velfærd og så videre, siger finansministeren og uddyber:

– Ved at afskaffe store bededag får vi nye penge, og derfor mener vi stadig, det er den rette vej at gå.

Nicolai Wammen understreger også, at afskaffelsen af store bededag udover de ekstra penge i statskassen vil øge arbejdsudbuddet med 8.500 personer.

Samtlige af folketingets partier er indkaldt til forhandlinger. Forhandlingerne starter nu, og De Radikale er som de første ankommet til finansministeriet.

  https://tv2.dk/