søndag, januar 29, 2023

Regeringen fastholder: Store bededag skal finansiere forsvarsforliget

Det er fortsat SVM-regeringens holdning, at afskaffelsen af store bededag skal være med til at finansiere det kommende forsvarsforlig.

Det siger regeringens tre partiledere, efter en samlet opposition tirsdag har meddelt, at de nægter at deltage, hvis regeringen fastholder kravet om, at afskaffelsen af store bededag er en adgangsbillet til forhandlingerne.

Fra statsminister Mette Frederiksen (S) lyder det imidlertid, at regeringen “altid er modtagelig for andre gode idéer”:

– Selvfølgelig vil vi da gerne høre, om der er andre gode idéer til finansiering. Så må vi se, om partierne kan blive enige.

Så det er ikke længere ultimativt, at man støtter afskaffelsen af store bededag for at kunne være med i forliget?

– Der skal selvfølgelig være en sammenhæng mellem udgifter og finansiering. Vi har lagt vores forslag på bordet, og vi mener, det er et godt forslag. Nu kommer Folketingets partier så og siger, at de gerne vil diskutere en anden finansiering, og det glæder vi os så til at se, siger Mette Frederiksen.

‘Det er jo helt almindeligt’

Forsvarsministeren sagde fredag, at han havde meddelt partierne bag Det Nationale Kompromis, at de inden for en uge skulle svare på, hvorvidt de ville stemme for afskaffelsen af store bededag eller ej.

Hvis partierne ikke stemmer for, vil de ikke blive inviteret til forhandlinger om et nyt forsvarsforlig.

Jakob Ellemann-Jensen svarer tirsdag ikke klart på, hvorvidt det stadig er en decideret adgangsbillet til forhandlingerne. Til gengæld siger han, at han for nuværende ikke er blevet præsenteret for et eneste alternativ til helligdagen, som kan samle et flertal bag sig.

– Det er jo helt almindeligt på Christiansborg, at når man skal bruge penge, så skal man også være med til at finde penge, siger forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Han tilføjer, at han selvfølgelig vil lytte, hvis oppositionen har “realistiske” forslag til anden finansiering.

Opdateres…

Regeringen er “altid modtagelig for andre gode idéer”, siger statsminister Mette Frederiksen (S) om finansieringen af det kommende forsvarsforlig. Et forlig, som SVM-regeringen blandt andet vil finansiere ved afskaffelsen af store bededag.

Men det er fortsat regeringens holdning, at afskaffelsen af store bededag skal være med til at finansiere det kommende forlig.

Det siger regeringens tre partiledere, efter en samlet opposition tirsdag har meddelt, at de nægter at indgå i forhandlingerne, hvis regeringen fastholder kravet om helligdagen som finansiering.

– Selvfølgelig vil vi da gerne høre, om der er andre gode idéer til finansiering. Så må vi se, om partierne kan blive enige, siger Mette Frederiksen.

Så det er ikke længere ultimativt, at man støtter afskaffelsen af store bededag for at kunne være med i forliget?

– Det, vi har sagt fra starten, er, at der selvfølgelig skal være en sammenhæng mellem udgifter og finansiering. Vi har lagt vores forslag på bordet, og vi mener, det er et godt forslag. Nu kommer Folketingets partier så og siger, at de gerne vil diskutere en anden finansiering, og det glæder vi os så til at se, siger hun.

Men I gjorde det jo ultimativt på mødet i sidste uge. Er det så ikke ultimativt længere?

– Det er jo helt almindeligt på Christiansborg, at når man skal bruge penge, så skal man også være med til at finde penge, siger forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og tilføjer, at han selvfølgelig vil lytte, hvis oppositionen har “realistiske” forslag til anden finansiering.

  https://tv2.dk/

Relaterede artikler

Seneste nyheder