torsdag, maj 23, 2024

Annonce

Overvejer du et teknisk gymnasium ?

Overvejer du et teknisk gymnasium som gymnasial uddannelse? Lær mere om htx her herunder.

Går du og drømmer om en fremtid inden for teknisk kunnen, hvor du har mulighed for at udvikle dig og tænke innovativt? Du går måske med en ingeniør gemt i maven, og planlægger at uddanne dig som netop ingeniør? Hvis det er tilfældet, så kan du starte din rejse mod en ingeniøruddannelse allerede i dag ved at vælge den rigtige gymnasiale uddannelse.

Ikke alle gymnasiale uddannelser er ens, hvilket vil sige, at man lærer noget meget forskelligt på de forskellige gymnasier i Danmark. Stx bliver blandt andet kaldt for det almene gymnasium, hvor hhx er et handelsgymnasium, hvor der fokuseres på handel og økonomi. I denne artikel fokuserer vi dog på den gymnasiale uddannelse Htx, som er en teknisk uddannelse, hvor man lærer om teknisk kunnen og at tænke innovativt.

Kernen i det tekniske gymnasium

På et teknisk gymnasium får man undervisning i en masse tekniske fag, såsom fysik, kemi og biologi. Det kan man også sagtens læse på et alment gymnasium, men har skiller det tekniske gymnasium dog en smule ud. Forskellen ligger i, at tekniske gymnasier er udstyret med forskellige laboratorier, som gør det muligt, at man kan afprøve og teste sine faglige egenskaber af på gymnasiet.

Det er en meget stor forskel, som specielt er tilegnet unge, som drømmer om at blive ingeniører eller medicinuddannede, da man kan afprøve og teste. Kernen i det tekniske gymnasium skal derfor ikke nødvendigvis findes i de enkelte fag, som man har i undervisningen, men snarere i de forskellige linjer, som der bliver tilbudt og de redskaber, som der bliver stillet til rådighed.

Tværfaglighed

En anden meget speciel ting ved det tekniske gymnasium er den tværfaglighed, som man vil komme til at opleve. Man vil komme til at opleve, at man får mulighed for at arbejde sammen med andre studerende på gymnasiet, som har nogle helt andre linjer og interesser end en selv, som man kan drage nytte af. Man kan hurtigt komme til at blive låst i sine egne interesser, som ikke nødvendigvis er negativt, men man skal aldrig lade sig narre af, at man skal huske at opnå tværfaglig viden.

På et teknisk gymnasium vil der være planlagte dele af undervisningen, som handler om, at man skal opnå tværfaglig viden og arbejde sammen med andre elever på gymnasiet. Derfor vil det være en stor fordel for dig, som ønsker at opnå mange forskellige færdigheder, og gerne vil arbejde med innovation eller lignende.

Kold Tekniske Gymnasium i Odense

Mange, som er bekendte med det tekniske gymnasium i Odense, Kold College, har som regel forbundet gymnasiet med både at indeholde et teknisk gymnasium samt erhvervsuddannelser. Det har nu ændret sig, da gymnasiet har valgt at dele sig op i to afdelinger, hvor Kold er navnet på erhvervsuddannelserne og Kold Tekniske Gymnasium er for htx uddannelserne.

Hvis du vil blive klogere på, hvad Kold Tekniske Gymnasium har af muligheder, og hvad de kan tilbyde dig, så kan du læse mere på deres hjemmeside – https://koldtekgym.dk/. Det vil være for dig, der bor i Odense, og som har en naturlig interesse inden for tekniske fag.

Relaterede artikler

Seneste nyheder