torsdag, maj 23, 2024

Overblik over efteråret i Superligaen

Denne superligasæson har i sandhed budt på overraskelser på mange parametre. Traditionsklubber har haft det svært, og flere klubber har overrasket på både godt og ondt. Intet er, som det ‘plejer’ at være, og med kun 4 kampe tilbage af grundspillet er alt på spil. Læs med i denne artikel, og få et overblik over den første halvsæson af Superligaen 2022-23, og bliv klar til forårets kampe – uanset hvilket hold du holder med.

Sæsonens overraskelse indtil nu

Sæsonen har budt på flere overraskelser i toppen af tabellen. FC Nordsjælland er kommet stærkt tilbage efter sidste sæsons nedtur, hvor de endte på en 9. plads. Lige nu fører de Superligaen med 36 point og har været velspillende hele efteråret. De er stærkt efterfulgt af Viborg, der har leveret en række flotte resultater – blandt andet en flot sejr på 4-2 over FC København tilbage i starten af sæsonen. Begge klubber har dog solgt nogle af deres største profiler i Andreas Schjelderup og Jay-Roy Grot, og det bliver spændende at følge, om de kan fortsætte de fine takter fra efteråret.

Flere hold har underpræsteret

I den anden ende af skalaen har flere af traditionsklubberne underpræsteret indtil videre i denne sæson. Især Brøndby, der ellers startede sæsonen godt ud, har skuffet og befinder sig på nuværende tidspunkt på en 9. plads. Den største skuffelse har dog været sidste års 4. plads, Aab, der har skrabet sølle 14 point sammen efter 18 spillerunder. Nedrykningen truer, og de har på nuværende tidspunkt 8 point op til AC Horsens på 10. pladsen. De har dog forstærket sig med sidste sæsons topscorer, Nicklas Helenius, der skal hjælpe nordjyderne med overlevelse og endnu en sæson i Superligaen. De startede foråret ud med en hæsblæsende kamp mod AGF på Aalborg Portland Park, men tilskuerne på lægterne blev dog næppe blæst bagover af indsatsen, der endte med et nederlag på 0-1.

Hvad kan vi se frem til i foråret?

Der er 4 kampe tilbage af grundspillet, og alt er på spil. Det er historisk tæt i midten af tabellen, og blot 6 point adskiller FC Midtjylland på 4. pladsen og AC Horsens på 10. pladsen. Kampen om billetterne til Mesterskabsspillet bliver et sandt drama, da mange klubber har mulighed for at spille sig med, og det kan være svært at spå om, hvem der trækker det længste og korteste strå – det eneste der kan vides med sikkerhed er, at det bliver ekstremt spændende at følge med i, så husk at hold dig opdateret med Superliga live resultater.

I toppen sidder FC Nordsjælland med 36 point og er bestemt én af dem, der skal kæmpe med om mesterskabet stærkt efterfulgt af Viborg og FC København. Om Viborg kan fortsætte de imponerende takter i denne sæson, på trods af nederlaget på 0-4 til FC Midtjylland i årets første kamp, bliver spændende at følge, og modsat ser FCK skarpe ud efter en sejr på 0-3 ude mod Silkeborg IF.

I bunden kæmper Aab og Lyngby for overlevelse og har på nuværende tidspunkt henholdsvis 8 og 13 point op til stregen, der må blive betegnet som de to største kandidater til at tage turen ned til 1. Division.

Previous article
Next article

Relaterede artikler

Seneste nyheder