mandag, oktober 2, 2023

Ny software skal skærme VM-spillerne mod hadbeskeder

Post Content

Under det kommende verdensmesterskab i fodbold får spillerne ikke bare hjælp af benskinner og sportstape til at passe på sig selv.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og Den Internationale Spillerforening (Fifpro) har nemlig i samarbejde udviklet et værktøj, som skal skærme spillerne mod hadbeskeder.

Det siger spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen.

– Fifa har med hjælp fra Fifpro, som er vores internationale organisation, lavet et stykke software, der kan være med til at skærme spillerne fra hadbeskeder og digital chikane.

– Det er også et stykke software, der gemmer beskederne, så spillerne faktisk kan tilgå materialet, hvis de ønsker at anmelde det, siger Michael Sahl Hansen.

Ifølge Ritzau er hadbeskeder til fodboldspillere ikke usædvanligt. Kristoffer Pallesen fra AaB er en af de mange Superliga-spillere, som har modtaget had i indbakken.

– Jeg fik at vide, at jeg var pinlig, og at jeg skulle dø og ikke spille fodbold mere, siger han.

Han fortæller, at hadbeskederne også på et tidspunkt gik ud over hans kæreste.

– Det kan godt være, at vi er offentlige personer, fordi vi er sportsudøvere. Men man skal huske, at vi også er almindelige mennesker, som har familier.

Spillerforeningen er sammen med fem andre danske forbund gået sammen om en kampagne, der skal stoppe hadbeskeder.

Christian Andreasen stopper som leder af det færøske parti Fólkaflokkurin – på dansk Folkeflokken – efter mindre end otte måneder på posten.

Han stiller ikke op til genvalg ved lagtingsvalget den 8. december, men vender tilbage som advokat på fuld tid.

Det skriver det færøske medie Kringvarp Føroya.

Partilederen begrunder blandt andet sin afgang fra lederposten i det konservative parti med et dårligt resultat for partiet ved det danske folketingsvalg, og at han ikke har den fornødne brede støtte i partigruppen i Lagtinget.

Valget på Færøerne er blevet udskrevet, efter regeringen bestående af Sambandsflokkurin og Fólkaflokkurin er kommet i mindretal, efter det kristne parti, Miðflokkurin, har trukket sig fra regeringen.

Nordisk Film Biografer og tegnestuen Cobe har torsdag præsenteret tre skitseforslag til, hvordan fremtidens Palads kan komme til at se ud.

Palads er mere end 100 år gammel og er en af Danmarks ældste biografer.

Palads har flere gange i sin levetid gennemgået flere omfattende forandringer – facaden har ikke altid haft de pangfarver, som nu forbindes med biografen – og Nordisk Film Biografer har gennem de seneste mange år brugt et tocifret millionbeløb på at renovere biografen.

Alligevel efterspørger gæsterne bedre forhold og fravælger i stigende grad biografen, og Palads er nu den af Nordisk Film Biografers 21 biografer i Danmark, som har den laveste kundetilfredshed.   

– Palads har brug for fornyelse. Ellers kan vi på sigt blive tvunget til helt at lukke biografen, siger Asger Flygare Bech-Thomsen, der er administrerende direktør i Nordisk Film Biografer.

De tre nye forslag til den fornyelse har hver fået navnene:

“Klassisk Palads”, “Moderne Palads” og “Grønt Palads”.

Her er de tre bud på fremtidens Palads. Foto: Nordisk Film Biografer

Dette forslag går under navnet “Klassisk Palads” og bygger videre på bygningens eksisterende og historiske udtryk. Foto: Nordisk Film Biografer

“Klassisk Palads”. Foto: Nordisk Film Biografer

Dette forslag har fået navnet “Moderne Palads”, hvor biografen suppleres med en bygning ovenpå, der er inspireret af de omkringliggende bygninger som Cirkusbygningen, Axel Towers og Vesterport Station. Foto: Nordisk Film Biografer

“Moderne Palads”. Foto: Nordisk Film Biografer

Dette forslag hedder “Grønt Palads” og vil være en helt ny bygning, hvor der på toppen skal findes en grøn taghave. Foto: Nordisk Film Biografer

“Grøn Palads”. Foto: Nordisk Film Biografer

1 / 7
Her er de tre bud på fremtidens Palads. Foto: Nordisk Film Biografer
1 / 7
Dette forslag går under navnet “Klassisk Palads” og bygger videre på bygningens eksisterende og historiske udtryk. Foto: Nordisk Film Biografer
2 / 7
“Klassisk Palads”. Foto: Nordisk Film Biografer
3 / 7
Dette forslag har fået navnet “Moderne Palads”, hvor biografen suppleres med en bygning ovenpå, der er inspireret af de omkringliggende bygninger som Cirkusbygningen, Axel Towers og Vesterport Station. Foto: Nordisk Film Biografer
4 / 7
“Moderne Palads”. Foto: Nordisk Film Biografer
5 / 7
Dette forslag hedder “Grønt Palads” og vil være en helt ny bygning, hvor der på toppen skal findes en grøn taghave. Foto: Nordisk Film Biografer
6 / 7
“Grøn Palads”. Foto: Nordisk Film Biografer
7 / 7

Iran har bygget et nyt våben: et såkaldt hypersonisk missil.

Det hævder lederen af luftvåbnet i Irans revolutionsgarde, Amir Ali Hajizadeh, ifølge det iranske nyhedsbureau Tasnim.

– Dette missil har en høj hastighed og kan manøvrere ind og ud af atmosfæren. Det vil målrette fjendens fremskredne anti-missilsystemer og er et stort generationsspring på missilområdet, er Amir Ali Hajizadeh citeret for at sige ifølge Reuters.

Hypersoniske våben er blandt andet missiler, der kan nå en hastighed på over fem gange lydens hastighed – det vil sige over halvanden kilometer i sekundet, skriver Ritzau.

Meldingen kommer, selvom der ikke har været nogle forlydenheder om test af et sådant missil fra iransk side, skriver Reuters.

Ifølge Reuters er landet tidligere blevet beskyldt for nogle gange at overdrive sin militære kapacitet af vestlige militæranalytikere.

Onsdag ramte en orkan med navnet Nicole østaten Bahamas sydøst for Florida – og torsdag nåede den så til Floridas atlantiske kystlinje i USA.

Kraftige regnskyl, voldsomme vinde og lumsk farvand truer lige nu kystområder, der stadig vakler, efter en stor storm ramte Florida for seks uger siden.

I delstaten, hvor borgere er blevet beordret til evakuering, forventer man stormflod, som kan risikere at erodere de mange strande, der blev ramt af orkanen Ian i september, yderligere.

Senere torsdag og fredag ventes orkanen Nicole at ramme delstaterne Georgia, South- og North Carolina i USA.

Da fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) den 5. oktober trykkede på den imaginære valgknap, måtte politikerne for alvor begynde at føre valgkamp.

Det betød samtidig, at de i embedsværket ikke længere måtte stå til rådighed for regeringen, og så begyndte en række ministre ellers at lave en række stavefejl i deres opslag på sociale medier.

Fordi de selv skulle stå for det.

Da Dan Jørgensen (S) var klimaminister før valget, fik han hjælp til 40 procent af opslagene på sine private profiler på sociale medier. Og det rejser en række “principielle spørgsmål”, lyder det i en ny afgørelse fra Ombudsmanden.

– Der tegner sig dermed et billede af en udvikling, hvor embedsværket i stigende omfang anvendes til politisk virksomhed i bred forstand, siger ombudsmand Niels Fenger til Ritzau.

Sagen udspringer af en klage fra en sekretariatsleder for Klimabevægelsen, der blev blokeret af Dan Jørgensen på Twitter og Facebook.

Regeringen meldte før valget ud, at der vil blive nedsat et udvalg, der blandt andet skal vurdere bistanden til ministre på de sociale medier. Det kaldes Demokratiudvalget.

Der er ikke noget odiøst i at fejre faglige milepæle med et stykke kage.

Med mindre man som ansat i sundhedsvæsnet på baggrund af en sag om muligt unødvendige benamputationer fejrer udarbejdelsen af en ny handlingsplan, som blandt andet skal forhindre selvsamme, med en kagemand, der mangler et ben og dermed fremstår benamputeret.

– Det er utrolig dårlig dømmekraft at servere sådan en kagemand. Det er ikke det billede omverdenen skal have af os, siger regionsdirektør i Region Sjælland Per Bennetsen.

Den omtalte kagemand blev serveret i Region Sjællands tværgående center for Sundhedsstrategisk Planlægning i september for at anerkende medarbejdernes arbejde med handlingsplanen. Og det mødes nu med kraftig kritik.

– Ledelsen har lagt sig fladt ned og undskyldt og er helt enige i, at det har været dårlig dømmekraft, og at de skulle have stoppet det initiativ, siger Per Bennetsen.

Endvidere har sygehusledelserne fra Region Sjælland i dag været indkaldt til møde med koncernledelsen, hvor de har fået indskærpet, at det strider imod regionens værdier.

Kagemanden er blevet serveret i en tid, hvor der har været stort fokus på, at flere regioner har amputeret ben, hvor det muligvis kunne være undgået.

I det forløb kom det frem, at Region Sjælland er den region, der har haft flest amputationer per 100.000 indbyggere.

Tirsdag tilbagekaldte Jeka Fish ni typer fiskefrikadeller fra mærkerne Havets og Løgismose, fordi de indeholdt bakterien listeria.

Statens Serum Institut har kædet fundet af listeria i fiskefrikadellerne sammen med syv personer, der er blevet syge, hvoraf en er død.

Nu har Fødevarestyrelsen opdateret listen, og yderligere ni slags fiskefrikadeller er føjet til tilbagekaldelsen.

Blandt de nye mærker er Lidl Nautica, Strandby fisk, Cimbric og Vores XXL Fiskefrikadeller.

Frikadellerne, som findes på køl, er produceret mellem 1. og 8. november og har sidste anvendelsesdato fra den 6. september til 12. december 2022.

Derudover er Navito Fiskefrikadeller på frost også tilbagekaldt. De er produceret mellem 1. august og 8. november.

De nævnte fiskefrikadeller er solgt i SuperBrugsen, Kvickly, Dagli’Brugsen, Irma, Coop365, Fakta, Netto, Bilka, Lidl og Aldi og på coop.dk MAD og Nemlig.com.

Fødevarestyrelsen råder borgerne til at returnere varerne til butikken eller kassere dem.

Kort før det danske folketingsvalg var brasilianerne også ved stemmeurnerne for at vælge deres næste præsident.

Her blev det den demokratiske Luiz Inaxio Lula da Silva – bedre kendt som Lula – der vandt kapløbet om præsidentembedet mod rivalen Jair Bolsonaro.

Sidstnævntes tilhængere har dog siden sået tvivl om det meget tætte valgresultat. Bolsonaro selv har også før valget tvivlet på den elektroniske afstemnings gyldighed og har nægtet at anerkende nederlaget siden afstemningen, skriver The Guardian.

Derfor har rapporten fra Brasiliens forsvarsministerium, der har undersøgt stemmeoptællingens gyldighed, været længe ventet. Og i lighed med beretninger fra de øvrige myndigheder, som har overvåget valget, viser undersøgelsen altså ingen tegn på, at valget er forløbet på bedragerisk eller inkonsekvent vis.

Deres rapport sagde, at den fandt beviser for, at “valgretssystemet bevarede jævnhed og sikkerhed”, skriver The Guardian.

En tidligere journalist fra Ekstra Bladet kræves idømt forvaring for en lang række af seksuelle krænkelser på mandens egne børn samt børnenes venner.

Sådan lyder det torsdag fra senioranklager Lise Frandsen ved Retten i Roskilde.

Tilbage i september blev manden kendt skyldig i overgrebene, og byretten skal nu beslutte, hvilken straf manden skal idømmes.

Forvaring er en foranstaltning, som retten kan vælge at idømme i stedet for en almindelig fængselsstraf, når en række betingelser er opfyldt.

Det kan eksempelvis være, at retten mener, at den dømte er så farlig, at han ikke bør færdes frit.

Blandt andet skal retten vurdere, at den dømte på fri fod vil udgøre en fare for samfundet.

Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

Efter tre års forvaring – og derefter en gang om året – har afsoningsstedet pligt til at tage stilling til, om foranstaltningen skal fortsætte.

A.P. Møller Fonden donerer 88 millioner kroner til at optimere de maritime uddannelser i Helsingør. Det skriver Berlingske.

Donationen skal sikre optimale rammer for uddannelserne til bådebygger og sejlmager og bruges til blandt andet at ombygge en del af det tidligere Helsingør Skibsværft til et moderne uddannelsescenter og opføre et nyt skolehjem til de studerende.

– Danmark behøver flere håndværksuddannede. Det gælder også de maritime fag. Et nyt uddannelsescenter med et højt fagligt niveau, som viser alt det spændende, man arbejder med, frem for omverdenen, vil være et godt bidrag til at øge interessen for de maritime håndværksfag, siger formand for A.P. Møller Fonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, i en pressemeddelelse.

Helsingør Kommune smider 40 millioner oveni projektet, mens Lauritzen Fonden støtter med 12,5 millioner kroner, skriver Berlingske.

Joe Biden opfordrer Ruslands præsident til at komme til forhandlingsbordet, så Brittney Griner kan komme hjem.

Den amerikanske basketballspiller Brittney Griner er blevet flyttet til en straffekoloni i Rusland for at afsone sin dom, men hendes egne advokater ved endnu ikke, hvor hun er.

Står det til USA’s præsident, Joe Biden, kommer hun ikke til at være der længe.

Han vil have den russiske præsident, Vladimir Putin, til at indlede forhandlinger om en fangeudveksling. Det siger han ifølge Reuters efter det amerikanske midtvejsvalg.

– Mit håb er, nu hvor valget er forbi, at hr. Putin vil kunne diskutere med os og være villig til at tale mere seriøst om en fangeudveksling, siger Biden.

– Min hensigt er at få hende hjem, tilføjer han.

Bidens regering og Det Hvide Hus har gentagne gange kritiseret behandlingen af Brittney Griner i det russiske retssystem.

Den dobbelte OL-guldvinder blev anholdt i en lufthavn i Moskva i februar og sigtet for at være i besiddelse af cannabisolie.

I august fik hun så en dom på ni års fængsel, og den er siden blevet fastholdt af en anden instans i en appelsag. Hun mangler fortsat at afsone omkring otte års fængsel.

Du kan læse mere om Brittney Griners sag ved at følge dette link.

/ritzau/

Fyns Politi er i øjeblikket massivt til stede i Svendborg med blandt andet ammunitionsryddere. Her til morgen har de afspærret et område omkring Ryttervej i Svendborg, fordi der er et mistænkeligt forhold med en bombetrussel.

Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Desuden er alle tog på Svendborgbanen mellem Stenstrup og Svendborg i øjeblikket indstillet, og der er i stedet indsat togbusser, oplyser Arriva.

– Aflysningen skyldes afventning af politiet. Vi beklager de gener, dette kan medføre, skriver Arriva i en meddelelse.

Fyns Politi har i øjeblikket ikke flere oplysninger.

“Solgt til højstbydende!”

En historisk Formel 1-bil blev onsdag solgt på en auktion i den schweiziske by Genève til en europæisk køber for 13 millioner schweizerfranc.

Sammenlagt med 14,6 millioner schweizerfranc i skatter og gebyrer landede det endelige beløb på cirka 110 millioner danske kroner.

Det drejer sig om den tidligere Formel 1-kører Michael Schumachers mesterskabsbil fra 2003 – en rød Ferrari designet af Rory Byrne og Ross Brawn.

De 110 millioner danske kroner er det højeste, der nogensinde er givet for en Formel 1-bil i nyere tid.

Den tidligere rekord lød på knap 57 millioner for Schumachers Ferrari fra 2001.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, vil ikke være til stede, når politiske ledere og nationalbankdirektører fra verdens vigtigste og største økonomier – G20-landene – mødes i Indonesien i næste uge.

Det melder russiske og indonesiske embedsmænd ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den russiske udenrigsminister, Sergey Lavrov, vil til gengæld være til stede ved topmødet.

Flere vestlige lande har tidligere forsøgt at få Indonesien til at trække invitationen til Rusland tilbage, skriver Reuters.

Embedsmænd fra den amerikanske præsident Joe Bidens administration har tidligere sagt, at de havde koordineret med globale modparter for at isolere Putin, hvis han havde besluttet at deltage enten personligt eller virtuelt. De har diskuteret boykot eller andre fordømmelser, skriver AP.

Indonesiens præsident, Joko Widodo, har afvist at ekskludere Rusland, da han ikke mener, at G20 skal være et politisk forum.

– Det er meningen, at det skal handle om økonomi og udvikling, siger han ifølge Reuters.

Der er meldinger om, at Vladimir Putin vil deltage virtuelt på et af møderne.

Den tyske energigigant Uniper, der ejer Barsebäck-værket, har ikke i sinde at bygge et nyt atomkraftværk i Sverige.

Det slår talsmand for Uniper Georg Oppermann fast over for Sveriges Radio.

For godt og vel to uger siden løftede direktøren for Barsebäck, Åsa Carlson, ellers sløret for planerne om at opføre et nyt atomkraftværk blot 15 kilometer inde i landet fra Barsebäckværket i byen Kävlinge.

– Vi har i dag ikke tilstrækkelig energi i Skåne, og vi vil bidrage til løsningen, sagde Åsa Carlson til den svenske tv-station SVT.

Men Åsa Carlsons udtalelse beror på en misforståelse, siger Georg Oppermann.

Barsebäck-værkets sidste reaktor blev lukket og slukket i 2005.

I øjeblikket er nedrivningen af to reaktorer i fuld gang. Arbejdet ventes ifølge SVT at stå på frem til 2028, hvorefter selve værkets bygninger rives ned.

Forbrugerpriserne stiger fortsat. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

I oktober 2022 steg det samlede forbrugerprisindeks med 10,1 procent i forhold til samme måned året før.

I september var den tilsvarende stigning 10,0 procent.

Sidst vi så så høje stigninger var i begyndelsen af 1980’erne. I november 1982 var årsstigningen ligeledes 10,1 procent.

Det er især prisændringer inden for varer, der er årsagen.

Varer er ifølge Danmarks Statistik steget 16,0 procent i gennemsnit det seneste år. Sidste gang stigningen var højere var i juni 1980.

Det er særligt el, fødevarer, gas og brændstof, der er steget i pris det sidste år.

Der er mindre end to uger, til Danmark spiller sin første kamp ved VM i Qatar.

Men med regeringsforhandlinger i kalenderen det formentlig næste lange stykke tid, har det måske givet den fungerende regering en løsning på dilemmaet om, hvorvidt danske ministre bør rejse til Qatar – et land, som blandt andet har fået kritik for brud på menneskerettigheder.

Den fungerende kultur- og kirkeminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), kommer i hvert fald ikke til at rejse til VM i fodbold i Qatar for at støtte de danske fodboldherrer.

For så længe, der kun er en fungerende regering, kan Danmark ikke blive politisk repræsenteret ved slutrunden.

Det siger ministeren til Politiken.

Klimaminister Dan Jørgensen deltager til gengæld i klimatopmødet COP27 i Egypten. Men det mener Ane Halsboe-Jørgensen er noget andet.

– Der er meget stor forskel på at deltage med nationale interesser. Vi deltager også i rådsmøder i EU, men med en afdæmpet linje, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Politiken og siger, at det handler om, hvorvidt det vil skade Danmark ikke at være til stede.

Det bliver endnu en dag med mildt vejr og temperaturer mellem 11-13 grader.

På himlen kan vi forvente en del skyer det meste af dagen, men i formiddagstimerne et kig til solen i de østlige dele af landet.

Enkelte byger skal passere landet igen i dag, og de starter i de vestlige dele af Jylland og bevæger sig i løbet af dagen øst på.

Jævn til frisk vind fra sydvest og ved vestkysten vindstød med kulingstyrke.

Første del af en privat kunstsamling, som kunne få kuratorer fra alverdens kunstmuseer til at få kaffen galt i halsen, har netop indbragt omkring 11,2 milliarder kroner på auktion.

Det oplyser auktionshuset Christies, hvor kunstværkerne er solgt, og hvor anden del af samlingen også sættes til salg senere i dag.

Kunstsamlingen, som tilhørte Paul Allen, der var med til at stifte Microsoft, sætter ifølge auktionshuset allerede nu rekord som værende den mest værdifulde kunstsamling ejet af en enkelt person nogensinde.

Samlingen tæller mere end 150 værker og dækker mere end 500 års kunsthistorie. I den findes værker af blandt andre Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Paul Cézanne, Paul Gauguin og Gustav Klimt.

Paul Allen grundlagde Microsoft med barndomsvennen Bill Gates tilbage i 1975, og i 1983 forlod han firmaet grundet dårligt helbred.

I 2018 døde han af kræft i en alder af 65 år.

Inden sin død donerede Paul Allen mange penge til velgørenhed. Pengene for kunstsamlingen bliver således også doneret til velgørenhed.

Forsøg på kidnapning og overfald.

Det er hvad, en 42-årig mand er tiltalt for, efter han overfaldt formanden for Repræsentanternes Hus i USA Nancy Pelosis mand med en hammer i oktober.

Det har en føderal storjury besluttet.

Den 42-årige står allerede over for de samme anklager ved en statslig domstol.

Her er han også sigtet for mordforsøg, overfald med et dødeligt våben, mishandling af en ældre person, frihedsberøvelse og trusler mod en embedsmand.

82-årige Paul Pelosi blev overfaldet i parrets hjem i San Francisco i Californien.

I september kom en helt særlig kagemand efter sigende på bordet, da en afdeling i Region Sjælland skulle fejre, at den havde lavet en handlingsplan omkring karkirurgi og benamputationer.

Kagemanden manglede nemlig et ben og fremstod derfor benamputeret.

Og det tager ledelsen stor afstand fra, skriver regionen i en pressemeddelelse.

– Koncerndirektionen tager på det kraftigste afstand fra hændelsen. Det er på ingen måde i overensstemmelse med regionens værdier om at agere professionelt, samt at man som borger og patient skal kunne have tillid til regionen, lyder det.

Den lokale ledelse skulle efterfølgende have undskyldt for kagemanden.

Kagemanden er blevet serveret i en tid, hvor der har været stort fokus på, at flere regioner har amputeret ben, hvor det muligvis kunne være undgået.

I det forløb kom det frem, at Region Sjælland er den region, der har haft flest amputationer per 100.000 indbyggere.

I dag endte arbejdsdagen tragisk for en 78-årig mand, da han blev ramt af en teleskoplæsser på en fjerkræfarm i Hals ved Limfjorden og efterfølgende afgik ved døden.

Det oplyser Nordjyllands Politi til Ritzau.

Ulykken skete i formiddags, hvor manden blev ramt af den gaffeltrucklignende maskine på sine ben og fik alvorlige skader.

En ambulance hentede ham, og han var i første gang uden for livsfare.

– Men efterfølgende får han det dårligere og afgår ved døden, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi Thomas Ottesen.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, understreger i en tale her til aften, at han uanset det endelige udfald af midtvejsvalget vil samarbejde med republikanerne.

– Uanset hvordan det endelige resultat bliver, så er jeg klar til at samarbejde med mine republikanske kolleger, siger Joe Biden.

Han siger også, at han vil nedlægge veto mod ethvert forslag om at fratage retten til fri abort.

Biden er generelt optimistisk på USA’s vegne. Og det skyldes de yngre generationer, siger han.

– Jeg har aldrig været mere optimistisk for USA’s fremtid, end jeg er nu, siger han.

Landsholdsspiller Jesper Lindstrøm, der skal med landsholdet til fodbold-VM i Qatar, kom onsdag aften på måltavlen for sin tyske klub, Eintracht Frankfurt.

I anden halvleg scorede Lindstrøm det sidste mål i Frankfurts sejr på 4-2 over Hoffenheim.

Den danske offensivspiller modtog bolden midt for mål, hvor han med fodsålen driblede forbi sin direkte modstander og sparkede bolden fladt i mål til slutresultatet.

Med sejren indtager Frankfurt fjerdepladsen med 26 point. Det er fem point efter førerholdet Bayern München.

Landsholdsbobler Robert Skov spillede anden halvleg for Hoffenheim, der ligger 10. pladsen med 18 point.

Yussuf Poulsen, der har døjet med skader, er ikke på listen over de 21 spillere, som landstræner Kasper Hjulmand allerede har udtaget. Onsdag aften fik den danske angriber knap 10 minutter for RB Leipzig i klubbens 3-1-sejr over Freiburg, mens endnu en landsholdsbobler Marcus Ingvartsen spillede 74 minutter for Mainz, der tabte 0-1 til bundholdet Schalke.

Landstræner Hjulmand mangler fortsat at udtage fem spillere til den danske VM-trup, som skal være på plads senest mandag.

Aaja Chemnitz, som står bag et af de to grønlandske mandater, vil fortsat ikke sige, præcis hvilken konstellation af en regering hun vil pege på.

Men det bliver i hvert fald ikke en, som beror på mandater fra den yderste højrefløj med Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne. Det siger hun i et interview i Deadline.

– Jeg kommer ikke til at pege på en ren blå regering, siger hun.

Aaja Chemnitz er som tidligere nævnt åben for en regering over midten, men ser også gerne, at regeringsforhandlingerne ender i rød blok med Mette Frederiksen (S) som statsminister.

– Jeg synes, det er vigtigt, at man giver sig tid til at forhandle med alle. Det vigtigste for mig er at varetage Grønlands interesser, siger Chemnitz.

Den grønlandske politiker havde 10 krav med til regeringsforhandlingerne, der begyndte fredag. Dem holder hun fast i at ville have opfyldt, hvis hendes mandat skal lægges til en ny regering.

Færre mennesker på verdensplan dør, mens de har en infektion med coronavirus.

Over de sidste ni måneder er antallet af coronadødsfald faldet med hele 90 procent.

Det siger Tedros Adhanom Ghebreyesus, som er generaldirektør i Verdenssundhedsorganisationen, WHO, ifølge ABC.

Ifølge WHO’s tal døde 9.400 mennesker på verdensplan sidste uge, mens de havde sygdommen. I februar hed tallet 75.000.

Ifølge generalsekretæren er der derfor grund til optimisme. Men stater bør fortsat være opmærksomme på, at pandemien kan blusse op igen med nye varianter, siger han.

En stor gruppe kaspiske sæler er fundet døde på strandbredden til Det Kapiske hav i Kasakhstan.

Den umiddelbare dødsårsag kendes ikke endnu.

Myndighederne i Kasakhstan har planer om at gennemføre analyser af havvandet og jorden i området, for at komme det nærmere, skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau.

Den kaspiske sæl kom for to år siden på Kasakhstans regerings liste over dyr, som er udrydningstruede.

Overdreven jagt og forurening fra industriproduktion har kostet mange kaspiske sæler livet.

Den tidligere republikanske præsident Donald Trump har givet en kort udtalelse om midtvejsvalget i USA, hvor han tvetydigt kalder resultatet for både godt og skidt.

– Mens udfaldet på visse måder var noget skuffende, er det fra mit eget synspunkt en meget stor sejr, siger han til Reuters.

Valget ikke er færdigt opgjort, men det ser ikke godt ud for ekspræsidenten.

En del af de kandidater, der tror på Donald Trumps løgn om valget i 2020 og er stillet op i stater, hvor republikanernes sejr ikke var givet, har tabt. Det fortæller Steffen Kretz, DR’s USA-korrespondent.

– Det er måske begyndelsen på et farvel til Trump, fordi kandidaterne, han har udpeget, ikke har klaret sig særligt godt.

Trump selv har flere gange flirtet med tanken om at stille op igen, når der er præsidentvalg i 2024, og han har sagt, at han har en meget vigtig besked at give i næste uge.

Opdatering: Senere onsdag aften spillede Silkeborg sig også videre i pokalturneringen.

FC København måtte onsdag aften slide og slæbe mere, end de nok havde håbet på for at komme videre til kvartfinalen af pokalturneringen.

Mod 2. divisionsholdet Thisted var stillingen nemlig 1-1 efter 90 minutters spil, og så måtte de to hold ud i forlænget spilletid for at finde en vinder.

Her slog Andreas Cornelius, der mandag blev udtaget til Kasper Hjulmands VM-trup, så til hele to gange og sikrede FC København en 3-1-sejr mod Thisted.

Dermed er superligaklubben videre til pokalturneringens kvartfinale, mens Thisted er færdige for i år. Det samme kan siges om Silkeborg, der onsdag aften besejrede Randers 3-1, og spillede sig videre.

Tidligere onsdag aften slog Vejle også lokalrivalerne fra Horsens. Det kan du læse om og se her.

Der er dødt løb i delstaten Georgia, hvor det nu står klart, at ingen af de to kandidater runder de nødvendige 50 procent af stemmerne.

Det bekræfter delstatens såkaldte secretary of state, Brad Raffensberger, ifølge BBC.

Ferskenstaten skal derfor ud i en anden valgrunde den 6. december for at finde ud af, hvem man der snupper senatsposten.

Vi risikerer derfor at skulle helt til december, før vi ved, hvordan magtbalancen bliver i Senatet. Det var også tilfældet for to år siden, da Georgia – til fleres overraskelse – endte med at blive vundet af Demokraterne.

I skrivende stund har demokraten Raphael Warnock, som allerede er senator, fået 49,42 procent af stemmerne, mens republikanske Herschel Walker har fået 48,52 procent.

Ingen af de to kan dog komme op på de nødvendige 50 procent, siger myndighederne i Georgia.

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder