søndag, maj 19, 2024

Når man flyver fra reden

Når man flytter hjemmefra, måske i forbindelse med studiestart, kan det være svært at navigere rundt i alle de praktiske ting, der skal ordnes i forbindelse med en flytning. Hele processen med at finde en bolig kan være udfordrende, fordi mulighederne er så mange.

Når tiden er inde, er det både en fantastisk spændende tid, men også en usikker tid. Det bliver måske dejligt at flytte hjemmefra, hvor ens egne regler hersker. Men hvor skal du bo? Og hvor meget må boligen koste?

Skab overblik over din økonomi

Når du flytter hjemmefra for at begynde at studere, er du sikker på en indtjening hver måned fra din SU. På den måde er du sikker på, at der er penge på kontoen hver måned, så du kan betale dine forskellige udgifter. For at skabe et overblik over hvilke udgifter du har, og hvor mange penge du har til rådighed hver måned, kan du lægge et budget. Det giver et visuelt blik for, hvordan din økonomi ser ud.

Hvis du har et forbrug der skal dække bolig, forsikring, mad, byture og shopping mm., kan du overveje, om SU’en rækker til det hele. Du kan begynde at arbejde nogle timer ved siden af studiet, så du får ekstra penge ind på kontoen hver måned. Hvis du i forbindelse med dit studie er flyttet til en ny by, så er jobbet også en god mulighed, udenfor studiet, for at møde nye mennesker og udvide dit netværk i byen.

Hvordan ønsker du at bo?

Når du har lagt budget og har fundet ud af, hvor mange penge du har til rådighed til din bolig, kan du begynde at overveje, hvordan du ønsker at bo.

Nogle har et stærkt ønske om enten at bo alene eller at bo i en lejlighed med roomies. Det er forskelligt fra person til person, om man har brug for sit helt eget til at være sig selv, eller om man ønsker et fællesskab i sit hjem, hvor der næsten altid er mennesker omkring sig. Mulighederne er mange, så det er op til dig at mærke, hvad der føles rigtigt.

Ungdoms- og studieboliger

Når du flytter hjemmefra, og ønsker du at bo for dig selv, så er ungdoms- og studieboliger en rigtig god mulighed. Foruden den billigere husleje, som kan gavne budgettet, så flytter du også ind i et område blandt andre unge. Det skaber en løs stemning med stor tolerance overfor hinanden. Du kan møde andre unge, som også kan være med til at udvide dit netværk.

Hvis du ønsker at få fingrene i en lækker ungdomsbolig i Hobro, så kan du med fordel tage kontakt til Hobro Boligselskab. Her kan du få gode studieboliger med en billig husleje hver måned, hvilket er helt perfekt til dig som studerende.

Hos Hobro boligselskab er der et stort udvalg af forskellige studieboliger. Du kan med fordel skrive dig op i god tid til en bolig, for at undgå at være på venteliste i for lang tid, så du er sikker på, at du har en bolig til studiestart.

Kontakt Hobro boligselskab allerede i dag.

Relaterede artikler

Seneste nyheder