søndag, januar 29, 2023

Lauges øgenavn giver ikke mening længere

Se Danmark – Tunesien på TV 2 og TV 2 PLAY tirsdag aften kl. 20.30.

Rasmus Lauge har været en gennemgående figur på landsholdet i mange år.

Men der har også være perioder, hvor han ikke har været med. Årsag? Skader. Derfor er hans øgenavn ’Lucky Lauge’ ikke længere så aktuel, mener han.

Fire knæskader… kan man så stadig kalde dig det?

– Det synes jeg jo ikke helt. Det er lidt uheldigt, vil jeg sige. Men jeg har ikke det helt store problem med det. De må gerne kalde mig det, siger han.

Hvorfor var det, du blev kaldt for Lucky Lauge?

– Det var, fordi de (holdkammeraterne red.) syntes, jeg var god til alt. De kunne ikke håndtere, at jeg bare var god til alt. Det var åbenbart et spørgsmål om held, fortæller han med et stort smil.

Hårde perioder

Lauge blev mandag skiftet ud af den danske VM-trup, fordi han døjer med en skade i læggen. Han har ikke været i spil i Danmarks to første kampe.

Bagspilleren er blevet i Sverige i håbet om, at han kan komme i spil igen senere i turneringen. Ikke desto mindre er det endnu et kapital til skadesbogen.

– Det er meget, man lærer om sig selv i perioder, hvor man skal sidde udenfor i længere tid og bare skal kigge fra sidelinjen. Der ønsker ingen at stå. Der har været tre store forløb og så et noget mindre, som ikke holdt mig ude i så lang tid.

– De tre store forløb er selvfølgelig noget, hvor man trækker sig tilbage og kæmper en kamp med sig selv. Det er klart, at det giver nogle knubs på selvtilliden, sjælen og kroppen, fortæller Rasmus Lauge.

– Jeg tror, folk undervurderer, hvor meget det kræver at komme tilbage fra sådan nogle skader. Det er sjældent, man ser, at de kommer tilbage på det niveau, de havde før. Det synes jeg, jeg har bevist tre gange, at det er muligt. Det er noget, jeg selvfølgelig er stolt af.

Lauge spiller til daglig i ungarske Veszprém, men til sommer vender han hjem til BSH, hvor han har skrevet kontrakt til 2028.

Den danske stjerne har ikke været i spil under VM endnu.

Se Danmark – Tunesien på TV 2 og TV 2 PLAY tirsdag aften kl. 20.30.

Rasmus Lauge har været en gennemgående figur på landsholdet i mange år.

Men der har også være perioder, hvor han ikke har været med. Årsag? Skader. Derfor er hans øgenavn ’Lucky Lauge’ ikke længere så aktuel, mener han.

Fire knæskader… kan man så stadig kalde dig det?

– Det synes jeg jo ikke helt. Det er lidt uheldigt, vil jeg sige. Men jeg har ikke det helt store problem med det. De må gerne kalde mig det, siger han.

Hvorfor var det, du blev kaldt for Lucky Lauge?

– Det var, fordi de (holdkammeraterne red.) syntes, jeg var god til alt. De kunne ikke håndtere, at jeg bare var god til alt. Det var åbenbart et spørgsmål om held, fortæller han med et stort smil.

Lauge blev mandag skiftet ud af den danske VM-trup, fordi han døjer med en skade i læggen. Han har ikke været i spil i Danmarks to første kampe.

Bagspilleren er blevet i Sverige i håbet om, at han kan komme i spil igen senere i turneringen. Ikke desto mindre er det endnu et kapital til skadesbogen.

– Det er meget, man lærer om sig selv i perioder, hvor man skal sidde udenfor i længere tid og bare skal kigge fra sidelinjen. Der ønsker ingen at stå. Der har været tre store forløb og så et noget mindre, som ikke holdt mig ude i så lang tid.

– De tre store forløb er selvfølgelig noget, hvor man trækker sig tilbage og kæmper en kamp med sig selv. Det er klart, at det giver nogle knubs på selvtilliden, sjælen og kroppen, fortæller Rasmus Lauge.

– Jeg tror, folk undervurderer, hvor meget det kræver at komme tilbage fra sådan nogle skader. Det er sjældent, man ser, at de kommer tilbage på det niveau, de havde før. Det synes jeg, jeg har bevist tre gange, at det er muligt. Det er noget, jeg selvfølgelig er stolt af.

Lauge spiller til daglig i ungarske Veszprém, men til sommer vender han hjem til BSH, hvor han har skrevet kontrakt til 2028.

Rasmus Lauge har trænet en del for sig selv under VM. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

 Den danske stjerne har ikke været i spil under VM endnu. TV 2 – Sport Read More 

 https://sport.tv2.dk/

​  

Relaterede artikler

Seneste nyheder