lørdag, januar 28, 2023

Landin var i tvivl som tiårig – tog én halvleg i målet og én i marken

Se en masse VM direkte på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her. På bagvæggen i hallen bag det ene mål er der hængt to enorme billeder op, der tager al opmærksomhed. Billederne er et klart og tydeligt bevis på den enorme betydning, som brødrene Niklas og Magnus Landin har haft for hovedstadsklubben KFUM København. Man skulle nærmest trække ham ud af hallen Ungdomstræner Hashim Mohamed Abdalla om Niklas Landin Tirsdag rundede storebror Niklas en milepæl inden for dansk landsholdshåndbold, da han spillede sin landskamp nummer 250. Men Landins vej til verdenstoppen har ikke altid været ligetil. Det fortæller Andreas Ritzau, der er en af Niklas Landins tidligere trænere i KFUM. Han siger, at det er ”ret vildt at tænke på, at sådan en lille dreng fra Nordvest er blandt verdens bedste håndboldspillere.” – Da han var ti år, hvor jeg overtog ham, vidste han ikke, om han skulle være i marken eller stå på mål. Så sagde vi i et halvt år, at han tog én halvleg på banen og én i målet. Jeg vidste altid, at hvis vi var foran ved pausen, så vandt vi, fordi der kom Niklas på mål, og så scorede de andre ikke, siger Andreas Ritzau til TV 2 SPORT. – Så kom han til sidst og sagde: “Jeg vil gerne på landsholdet, når jeg bliver stor, og det tror jeg, at jeg kan på målet.” En legesyg dreng Men selvom Niklas Landin havde store drømme og ambitioner, var der fortsat også plads til at have det sjovt med håndbolden. – Han var en glad dreng, det er nok det vigtigste ord at sætte på, og så var han var en legesyg dreng. Man skulle nærmest trække ham ud af hallen, siger Hashim Mohamed Abdalla, tidligere ungdomstræner for Niklas Landin. Inden Niklas Landin senere begyndte på Oure Idrætsefterskole, hvor han deltog på håndboldlinjen, nåede han dog at opbygge sig et stabilt fundament af håndboldviden. Og her så man for første gang nogle af de egenskaber, der fortsat gennemsyrer den nu 34-årige stjernekeeper – Vi var ude til en eller anden kamp i det mørke Sjælland, og så kom Niklas efter opvarmning og sagde: “Andreas, ham der gør sådan, ham der gør sådan, og ham der gør sådan. Vi mødte dem til et stævne to år tidligere.” – Og ganske rigtigt. Han lukkede helt af og havde fuldstændig styr på, hvordan de spillede. Vi havde ikke hørt om holdet, men han kunne simpelthen huske dem, siger Andreas Ritzau. En voldsom inspiration Det er ikke kun for at hylde og ære Niklas Landin, at hans billede hænger ved siden af hans bror i Emdrup Hallen. Det fungerer samtidig som en påmindelse for KFUM Københavns nuværende unge spillere om, at de fortsat skal huske at drømme. – Det er jo en voldsom inspiration. Både på grund af hans talent, men især på grund af den måde, han er som person – både på og uden for banen, siger Hashim Mohamed Abdalla. Københavnerklubben, hvor både Niklas og Magnus Landin voksede op, ligger reelt set kun 50 kilometer fra arenaen i Malmø, hvor de to brødre lige nu spiller VM. Og her har Niklas Landin igen imponeret med flere vigtige og enorme redninger.

Niklas Landin har fået 250-kampsjubilæum for det danske A-landshold. Men det var ikke altid givet, at det lige var i målet, han fandt sin metier.

Se en masse VM direkte på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.

På bagvæggen i hallen bag det ene mål er der hængt to enorme billeder op, der tager al opmærksomhed.

Billederne er et klart og tydeligt bevis på den enorme betydning, som brødrene Niklas og Magnus Landin har haft for hovedstadsklubben KFUM København.

Man skulle nærmest trække ham ud af hallen

Ungdomstræner Hashim Mohamed Abdalla om Niklas Landin

Tirsdag rundede storebror Niklas en milepæl inden for dansk landsholdshåndbold, da han spillede sin landskamp nummer 250. Men Landins vej til verdenstoppen har ikke altid været ligetil.

Det fortæller Andreas Ritzau, der er en af Niklas Landins tidligere trænere i KFUM. Han siger, at det er ”ret vildt at tænke på, at sådan en lille dreng fra Nordvest er blandt verdens bedste håndboldspillere.”

– Da han var ti år, hvor jeg overtog ham, vidste han ikke, om han skulle være i marken eller stå på mål. Så sagde vi i et halvt år, at han tog én halvleg på banen og én i målet. Jeg vidste altid, at hvis vi var foran ved pausen, så vandt vi, fordi der kom Niklas på mål, og så scorede de andre ikke, siger Andreas Ritzau til TV 2 SPORT.

– Så kom han til sidst og sagde: “Jeg vil gerne på landsholdet, når jeg bliver stor, og det tror jeg, at jeg kan på målet.”

Men selvom Niklas Landin havde store drømme og ambitioner, var der fortsat også plads til at have det sjovt med håndbolden.

– Han var en glad dreng, det er nok det vigtigste ord at sætte på, og så var han var en legesyg dreng. Man skulle nærmest trække ham ud af hallen, siger Hashim Mohamed Abdalla, tidligere ungdomstræner for Niklas Landin.

Inden Niklas Landin senere begyndte på Oure Idrætsefterskole, hvor han deltog på håndboldlinjen, nåede han dog at opbygge sig et stabilt fundament af håndboldviden.

Lige nu er der ingen anden målmænd i nærheden af Niklas Landin.

Og her så man for første gang nogle af de egenskaber, der fortsat gennemsyrer den nu 34-årige stjernekeeper

– Vi var ude til en eller anden kamp i det mørke Sjælland, og så kom Niklas efter opvarmning og sagde: “Andreas, ham der gør sådan, ham der gør sådan, og ham der gør sådan. Vi mødte dem til et stævne to år tidligere.”

– Og ganske rigtigt. Han lukkede helt af og havde fuldstændig styr på, hvordan de spillede. Vi havde ikke hørt om holdet, men han kunne simpelthen huske dem, siger Andreas Ritzau.

Andreas Ritzau viser Emdrup Hallen frem. Foto: TV 2 SPORT

Det er ikke kun for at hylde og ære Niklas Landin, at hans billede hænger ved siden af hans bror i Emdrup Hallen.

Det fungerer samtidig som en påmindelse for KFUM Københavns nuværende unge spillere om, at de fortsat skal huske at drømme.

– Det er jo en voldsom inspiration. Både på grund af hans talent, men især på grund af den måde, han er som person – både på og uden for banen, siger Hashim Mohamed Abdalla.

Københavnerklubben, hvor både Niklas og Magnus Landin voksede op, ligger reelt set kun 50 kilometer fra arenaen i Malmø, hvor de to brødre lige nu spiller VM.

Og her har Niklas Landin igen imponeret med flere vigtige og enorme redninger.

Alder: 19. december 1988 (34 år)
Født: Søborg
Klub: THW Kiel
Tidligere seniorklubber: GOG Svendborg, Bjerringbro-Silkeborg, Rhein-Neckar Löwen
A-landsholdsdebut: 28. November 2008
A-landskampe: 250

 Landin var i tvivl som tiårig – tog én halvleg i målet og én i marken TV 2 – Sport Read More 

 https://sport.tv2.dk/

​  

Relaterede artikler

Seneste nyheder