torsdag, maj 23, 2024

Lad din maler i Ballerup hjælpe med maling af boligen

Når væggene i stuer og værelser begynder at fremstå falmede, nussede eller snuskede i overfladen, og loftet er gået hen og blevet gulligt, er det på tide at få malet boligen fra kælder til kvist.

Et frisk lag maling på vægge, lofter og indvendigt træværk kan gøre en mægtig forskel. Dit hus eller din lejlighed kan komme til at se mange år yngre ud. Og du vil tydeligt kunne se forskellen når først væggene står friske og nymalede i flotte farver.

Kan jeg selv male min bolig indvendig?

Der er i princippet intet som helst til hinder for at du selv påtager dig arbejdet med indvendig maling af boligen. Du skal bare belave dig på at bruge masser af tid og kræfter på dette.

Hvis opgaven skal løses til UG med kryds og slange bør du sætte mindst en uges fuldtids arbejde af til projektet. Og du bør være særligt opmærksom på væggenes beskaffenhed inden du begynder at smøre maling ud over disse.

Malerarbejde – hårdt og krævende

Det kan selvfølgelig være utroligt fristende blot at påføre væggene de nye, friske farver. Men hvis resultatet skal være både smukt og holdbart i længden skal der udføres en vis mængde forarbejde.

Hvis der eksempelvis sidder gammelt væv eller tapet på væggene skal dette fjernes førend det egentlige malerarbejde kan påbegyndes. Ellers vil du ikke opnå den eftertragtede glatte og ensartede overflade – og der vil ikke gå lang tid førend væggene atter bliver grimme.

Inden under tapetet kan pudset være grimt og smuldrende. Er dette tilfældet vil der ikke være nogen vej uden om en reparation af pudset eller eventuelt en fuldspartling.

Hvis du er så heldig at pudset er pænt og intakt kan det stadig være en god idé med opsætning af filt. På den måde opnår du en galt og jævn overflade som er nem at male på, og som kan danne basis for et langtidsholdbart resultat.

Lad din lokale maler forestå malerarbejdet

Hvis du i stedet for selv at påtage dig denne tidskrævende tjans overlader alt hvad der handler om malerarbejde til en faguddannet maler er du til gengæld garanteret smukke vægge og skinnende træværk. En dygtig maler med den faglige baggrund i orden vil have de skarpeste forudsætninger for at skabe et lækkert resultat som du kan have glæde af i mange år fremover.

Du kan altid kontakte din lokale Malerkanonen maler Ballerup via malerkanonen.dk for et tilbud på malerarbejde.

Relaterede artikler

Seneste nyheder