lørdag, december 2, 2023

Kasper Hjulmand har udtaget de sidste fem spillere til VM-truppen

Flere af de sidst udtagne spillere har døjet med skader i efteråret.

Kasper Hjulmands trup til fodbold-VM i Qatar er fuldenden.

Mandag udtog den danske landstræner de første 21 spillere, der om lidt over en uge skal trække den rødhvide trøje over hovedet og løbe på banen ved verdensmesterskabet, og søndag er de sidste fem så blevet udtaget.

Målmanden Frederik Rønnow samt markspillerne Alexander Bah, Yussuf Poulsen, Robert Skov og Christian Nørgaard er nemlig søndag aften blevet udtaget til VM i Qatar.

Det oplyser Dansk Boldspil Union (DBU) på sin hjemmeside.

Her er Danmarks VM-trup

Målmænd: Kasper Schmeichel (Nice) og Oliver Christensen (Hertha Berlin), Frederik Rønnow (Union Berlin).

Forsvarsspillere: Simon Kjær (AC Milan), Andreas Christensen (FC Barcelona), Joakim Mæhle (Atalanta), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Daniel Wass (Brøndby), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray), Alexander Bah (Benfica).

Midtbanespillere: Thomas Delaney (Sevilla), Pierre-Emilie Højbjerg (Tottenham), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim), Christian Nørgaard (Brentford).

Angrebsspillere: Kasper Dolberg (Sevilla), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Mikkel Damsgaard (Brentford), Martin Braithwaite (Espanyol), Jesper Lindstrøm (Frankfurt), Andreas Cornelius (FC København), Jonas Wind (Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig).

Flere af de sidst udtagne spillere har døjet med skader i efteråret.

Angriberen Yussuf Poulsen har siddet ude indtil for en måneds tid siden, mens Christian Nørgaard i midtugen fik sine første minutter i benene efter en skade, han pådrog sig tilbage i august.

Også målvogteren Frederik Rønnow måtte i sidste uge udgå fra et opgør med hans tyske klub Union Berlin.

Alle spillere, der søndag aften er blevet udtaget til landsholdet, er eller bliver dog fit for fight til at gå på banen i Qatar, fortæller Kasper Hjulmand til DR.

– Grunden til, jeg har skubbet det til i aften, er fordi, de skulle være klar, siger Kasper Hjulmand til DR.

– De er klar og kan blive klar. Specielt Rønnow har vi fulgt og haft i hænderne, og vi forventer, han kan blive klar løbet af de første dage. Youssuf er der ikke noget på, han har været skadet og har bygget sig selv op i en tid efter sommeren. Nørgaard er en meget, meget vigtig spiller for os, og han kommet tilbage og har været involveret i to kampe.

Du kan se et udklip interviewet med Kasper Hjulmand i videoen herunder. Hele interviewet kan du se Sportsmagasinet på DRTV.

Ingen af de fem spillere er nye på landsholdet, og det er vigtigt forud for den kommende slutrunde. For tid til at bygge nye spilmæssige relationer op, er der ikke meget af, fortæller landstræneren.

– De er vant til at gøre de ting, vi har gjort længe, og så er de klar til at spille, siger Kasper Hjulmand.

‘Vi har fået en ekstrem formstærk spiller med’

Blandt de sidste fem udtagne spillere er ingen midterforsvarer, og det betyder, at Andreas Christenen, Joachim Andersen, Victor Nelsson og kaptajnen Simon Kjær er de eneste til at dække positionerne i den 26 mand store trup.

Flere kan dog træde til og spille positionen, hvis det skulle blive nødvendigt, fortæller landstræneren.

– Nørgaard kan spille dernede, og Nissen Kristensen kan også spille en trebackkæde. Så jeg føler, vi er godt dækket ind uanset scenaerierne, der måtte komme, siger Kasper Hjulmand.

Han har haft et ekstrem flot efterår
Kasper Hjulmand om Alexander Bah

På backpositionerne er der rigeligt at vælge mellem for Kasper Hjulmand.

Efter udtagelsen af Robert Skov og Alexander Bah søndag aften er der nemlig hele fem højrebenede spillere, der før har dækket højreback-positionenen, i den danske VM-trup.

Både Robert Skov og Alexander Bah, der er blandt de senest udtagne, florerer til dagligt på højreflanken for deres respektive klubber, og det gør de godt.

Særligt sidstnævnte har haft et flot efterår for sin portugisiske klub Benfica, og den 24-årige fynbos kvaliteter kan der derfor sagtens blive brug for, fortæller landstræneren.

– Vi har fået en ekstrem formstærk spiller med. Vi har set nogle scenarier for os i forhold til, hvordan vi kunne bruge hans evner. Han har haft et ekstrem flot efterår. Han har virkelig taget nogle skridt, der er imponerende, og så er han formstærk, og det tror jeg, vi kan få brug for, siger han.

Alexander Bah er før blevet skiftet ind i stedet for Rasmus Kristensen til landskampe. Det scenarie kunne også godt ske at udspille sig under VM i Qatar. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

VM i Qatar sparkes i gang om en uge, søndag den 20. november, når værtsnationen spiller mod Ecuador klokken 17.00.

Danmark spiller første kamp tirsdag den 22. november klokken 14.00 mod Tunesien, og du kan følge med på DR’s platforme.

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder