onsdag, december 6, 2023

Karrieren kørte i tomgang for landsholdsangriber – nu skal den kickstartes ved at stå stille

Efter et blandet år med skader og klubskifter er den 24-årige angriber Signe Bruun endelig ved at finde sig til rette i den franske klub Lyon.

Ambitionerne var store, men succesen udeblev.

For selvom Signe Bruun fik netmaskerne til at blafre med to mål mod Schweiz i fredags, hvor det ene mål leder tankerne hen på Robin van Persies flyvende hollænder mod Spanien til VM i 2014, har året ikke levet op til den danske angribers forventninger.

Det er mere eller mindre konklusionen, når hun gør status på 2022.

– Det har været et blandet år.

– Jeg tog til Manchester United for at blive klar til EM, og det gik ikke som håbet, siger Signe Bruun.

Derfor er Signe Bruun glad for at bidrage med scoringer for landsholdet igen.

– Det er altid fedt at score mål som angriber. Der er mange andre facetter af spillet, men det er målene, folk kigger på, siger hun.

Du kan se Signe Bruuns to hovedstødsmål mod Schweiz i videoen her:

For mange klubskifter og for lidt fokus på mennesket

Det har været en turbulent tid for Signe Bruun.

Hun har nemlig boet i en flyttekasse igennem en længere periode.

Først blev hun solgt fra Paris Saint-Germain til Olympique Lyonnais i sommeren 2021, men blot et halvt år senere blev hun udlejet til Manchester United.

Og nu er hun så tilbage i Lyon, der ligger nummer et i den franske liga, selvom der er stor konkurrence om pladserne.

Det har dog været vigtigt for den 24-årige randrusianer at få pakket flyttekassen ud og få en fast base at komme hjem til igen, når træningen er overstået.

– Skiftet til Manchester United tog lidt hårdere på mig, end jeg havde regnet med.

– Nu har jeg brug for at lande og finde en rytme igen. Hvis jeg lavede endnu et skifte, vidste jeg, hvor meget energi det ville tage. Jeg prioriterede derfor at blive, komme i topform og forblive skadesfri, siger hun.

Netop skader har været en stor del af Signe Bruuns liv den seneste periode. Hun fik sit store gennembrud på landsholdet i efteråret 2021, hvor hun lavede 12 mål i seks kampe, men i indeværende år har det ikke kørt på skinner for angriberen, og det har blandt andet været på grund af skader.

Hun har derfor gået fra at være sikker på en plads i startopstillingen til at sidde på bænken på det danske landshold.

– Det er en del af fodbold. Det går op og ned.

– Jeg gør alt, hvad jeg kan hver eneste dag for at blive bedre. Nogle gange har man tur i den, andre gange har man ikke, siger hun.

Derfor er hun glad for at være tilbage i trygge rammer igen.

– Lyon er en verdens bedste klubber, og så ved jeg, at jeg vil blive udfordret hver eneste dag. Derfor er Lyon det bedste sted at være for mig som menneske, siger hun.

Efter et turbulent år er Signe Bruun glad for sine scoringer mod Schweiz i fredags. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix)

Vigtigt med en målsluger på landsholdet

Signe Bruun måtte tage plads fra kampens begyndelse mod Schweiz i fredags, men efter Pernille Harders skade kort inde i opgøret, fik Signe Bruun muligheden for at vise sit værd.

Det blev til en kampafgørende rolle med to hovedstødsscoringer, hvilket resulterede i en 2-1-sejr.

Og det er noget, der luner for den danske angriber.

– Det er altid fedt at score mål som angriber. Det er tit det, man bliver vurderet på, så det er selvfølgelig rart at få scoret, og det giver da også et lille selvtillidsboost, siger Signe Bruun.

Landstræner Lars Søndergaard er også glad for at se, at Signe Bruun er begyndt at tanke selvtillid. Det er nemlig vigtigt at have en målsluger på holdet.

– Hvis man ikke har en målsluger, der dukker op det rigtige tidspunkt, så kan det være svært at score.

Derfor accepterer den danske landstræner også, at hun prioriterer at få ro på tilværelsen over chancerne for spilletid i Lyon.

– Jeg forstår fuldt ud, at det er vigtigt at trives et sted og blive integreret, og derfor kan jeg godt forstå, at hun bliver der og ser tiden an, siger landstræneren.

Du kan se kvindelandsholdet i aktion mod Holland i aften fra klokken 19.45 på DRTV og DR2.

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder