lørdag, januar 28, 2023

Jacobsen undrer sig: Er der andre regler for Gidsel?

Danmarks nummer 19 trak nitten hvad god behandling angår, da håndboldherrerne spillede 32-32 mod Kroatien i den første mellemrundekamp. Flere gange gik kroaterne enormt hårdt til Mathias Gidsel, og flere gange var landstræner Nikolaj Jacobsen forundret over dommernes kendelser. – Hvis man må dække Mathias Gidsel sådan op, er der jo andre regler for Mathias Gidsel end andre håndboldspillere. Så du siger, at det her er langt over stregen? – Til min smag, ja. Sådan har Mathias Gidsel det også selv. Han har ”aldrig prøvet noget i den her grad”, siger han efter kampen, der i nogle situationer mindede mere om boksning end om håndbold. Ud over hårde tacklinger måtte den hurtige duelspiller også lægge krop til slag i både hals- og maveregionen. Den slags kan straffes med rødt eller blåt kort, og dommerne har mulighed for at se situationerne igennem på video, inden de eventuelt stanger kort ud. Men det gjorde de ikke. – Hvorfor er det, vi har videoproof, hvis vi ikke går ud og bruger det? Hvorfor har man det så? De her situationer skal jo tjekkes. Mathias lægger sig ikke ned sådan der for sjov, siger Nikolaj Jacobsen og tilføjer: – Jeg synes, det er alt for dårligt, at de ikke går ud og tjekker de her situationer igennem. Det er derfor, vi har det. Hvis sporten skal være mere seværdig, skal de her ting udryddes. Med det uafgjorte resultat kan Danmark stadig selv afgøre, hvor holdet slutter i mellemrundepuljen. Danmark møder USA og Egypten i de to sidste kampe. VM i herrehåndbold vises direkte på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Sendeplanen for hele turneringen finder du her.

Mathias Gidsel måtte tage imod flere hårde tacklinger, da Danmark spillede uafgjort med Kroatien. Nogle af dem var alt for hårde, mener landstræneren.

Danmarks nummer 19 trak nitten hvad god behandling angår, da håndboldherrerne spillede 32-32 mod Kroatien i den første mellemrundekamp.

Flere gange gik kroaterne enormt hårdt til Mathias Gidsel, og flere gange var landstræner Nikolaj Jacobsen forundret over dommernes kendelser.

– Hvis man må dække Mathias Gidsel sådan op, er der jo andre regler for Mathias Gidsel end andre håndboldspillere.

Så du siger, at det her er langt over stregen?

– Til min smag, ja.

Sådan har Mathias Gidsel det også selv. Han har ”aldrig prøvet noget i den her grad”, siger han efter kampen, der i nogle situationer mindede mere om boksning end om håndbold.

Ud over hårde tacklinger måtte den hurtige duelspiller også lægge krop til slag i både hals- og maveregionen. Den slags kan straffes med rødt eller blåt kort, og dommerne har mulighed for at se situationerne igennem på video, inden de eventuelt stanger kort ud. Men det gjorde de ikke.

– Til tider var det bestemt over stregen. Duvnjak havde et slag i hovedet og Gujon en knytnæve i maveregionen. Det er potentielt to røde kort. De havde forberedt sig enormt godt på Gidsel og ville prøve at kyse den unge mand. Der var i hvert fald to-tre episoder, der var et stykke over stregen.

– Hvorfor er det, vi har videoproof, hvis vi ikke går ud og bruger det? Hvorfor har man det så? De her situationer skal jo tjekkes. Mathias lægger sig ikke ned sådan der for sjov, siger Nikolaj Jacobsen og tilføjer:

– Jeg synes, det er alt for dårligt, at de ikke går ud og tjekker de her situationer igennem. Det er derfor, vi har det. Hvis sporten skal være mere seværdig, skal de her ting udryddes.

Mathias Gidsel blev slået i gulvet et par gange, da Danmark spillede 32-32 mod Kroatien. Video: Mikkel Asferg

Med det uafgjorte resultat kan Danmark stadig selv afgøre, hvor holdet slutter i mellemrundepuljen. Danmark møder USA og Egypten i de to sidste kampe.

VM i herrehåndbold vises direkte på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Sendeplanen for hele turneringen finder du her.

 Jacobsen undrer sig: Er der andre regler for Gidsel? TV 2 – Sport Read More 

 https://sport.tv2.dk/

​  

Relaterede artikler

Seneste nyheder