torsdag, maj 23, 2024

Hvilke opgaver har en bedemand?

Bedemanden arbejder i et fag, hvor det er utrolig vigtigt at have empati for de kunder, der træder ind ad døren.

Kunderne kan være triste og sørgende, hvor bedemanden er fagligt kompetent til at tage over, når kunderne skal finde et overblik i en ellers ret uoverskuelig situation. Men hvilket overblik er der egentlig tale om?

Hvad gør vi nu?

Bedemanden kommer ind i billedet netop der, hvor de fleste ikke ved, hvad de skal gøre af dem selv. Et dødsfald kan være meget overvældende, og rigtig mange ved ikke, hvilket skridt man skal tage som det næste.

Bedemanden kommer ud i hjemmet og hjælper med at lægge afdøde i en kiste til transport, og hjælper også med at udfylde og sende forskellige dokumenter. Måske har bedemanden en pjece med omkring begravelse og bisættelse, som de pårørende kan kigge i. Desuden hjælper bedemanden dig med, at tage kontakt til en præst og til kirkegården for at sætte en dato til afskeden, så resten af afskeden kan planlægges ud fra en dato.

En afsked i de bedste hænder

Når datoen er fastsat kan bedemanden bedre hjælpe med at bestille kistepynt, kranse, bårebuketter og andre slags dekorationer, samt en blomsterudsmykning af kirken eller kapellet, såfremt det ønskes. Det er naturligvis en mulighed at takke nej, hvis man mener, at eksempelvis blomster er for dyr en post, eller hvis der er noget, man finder unødvendigt i forbindelse med afskeden. Her kan bedemanden også hjælpe med, at ansøge om begravelseshjælp fra kommunen, hvis det er en nødvendighed.

Bedemanden er også behjælpelig med at transportere kisten rundt, eksempelvis når kisten skal fra kirken til kirkegården, eller hvis man har valgt en bisættelse, hjælper bedemanden også med at hente og levere urnen.

Vi får alle brug for en bedemand på et tidspunkt

Døden er uundgåelig, og vi får på et eller andet tidspunkt i vores liv brug for at ringe efter en bedemand i forbindelse med et dødsfald. Uanset om man selv klarer bestilling af dødsannoncer eller af gravsten, er en bedemand altså god at have i nærheden, netop for at holde det skarpe overblik over, om der mangler noget.

Hvis du får brug for en bedemand i Jammerbugt kommune, eller mere specifikt brug for at kontakte bedemænd i Pandrup eller Aabybro, se her.  Ja, eller Brovst så er Jammerbugt Bedemand et rigtig godt sted at henvende sig. Her bliver du med sikkerhed mødt af stort professionelt og empatisk personale med mange års erfaring.

Læs meget mere om de kompetente bedemænd fra Jammerbugt Bedemandsforretnings: Jammerbugt-bedemand.dk. Ejeren Kirsten står klar til at modtage dit opkald på telefon 98204444 eller på mail: kirsten@jammerbugt-bedemand.dk.

Relaterede artikler

Seneste nyheder