fredag, april 19, 2024

Hvad gør man, når en kær dør?

Vi skal alle igennem det. Sorgen efter en, vi har kær, afgår ved døden.

Det er hårdt og yderst urimeligt at skulle igennem, og derfor kan man meget nemt miste fodfæste i situationen og søge hjælp til, hvordan man nu skal håndtere sin nye hverdag.

Måske er det din nuværende situation, og måske er du ved at lære, hvordan du skal håndtere sorg – så har du i hvert fald klikket dig ind på den helt rigtige artikel.

Når afdøde skal begraves

Begravelsen, eller bisættelsen, er én af de første ting, du skal forholde dig til efter dødsfaldet. Planlæggelsen kan både fungere som noget, du kan distrahere dig selv med, og beskæftige dig med, men der er også mange, der slet ikke har overskuddet til, at planlægge en begravelse. Derfor tager mange kontakt til en bedemand, der professionelt kan hjælpe med sorghåndteringen, samtidig med, at de hjælper med de praktiske opgaver i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Det er en fantastisk god investering, at ringe til en bedemand – du får en kæmpe, hjælpende hånd, og bedemanden er samtidig uddannet i sorghåndtering og psykologiske aspekter ved dødsfald, så kommer du altså i kontakt med en, der professionelt kan hjælpe dig med sorgen.

I Aalborg er en af de mere populære bedemænd Aalborg Bedemand, som har mange års erfaring indenfor branchen. Du finder deres hjemmeside her: https://aalborgbedemand.dk/.

Har du brug for bedemænd nordenfjords, kan det anbefales at kigge på https://broenderslevbedemand.dk/. Brønderslev Bedemand er en kompetent begravelsesforretning i Brønderslev, som er super populær blandt borgerne i omkring Brønderslev Kommune.

Hold fast i minderne med kærlighed og glæde

Når begravelsen, eller bisættelsen, er afviklet, skal du til at leve en anderledes hverdag. Det første lange stykke tid vil blive brugt på at græde, skælde ud og forsøge at lære, hvordan du nu skal begå dig i verden. Og det vil tage tid.

Noget af det bedste du kan gøre i din sorgperiode er, at blive ved med at mindes og huske afdøde. De minder vil nemlig aldrig forsvinde, og på et tidspunkt skal du kunne rumme dem uden, at bryde sammen i gråd – så væn dig til minderne, og langsomt gør hvad du kan for at mindes med kærlighed og glæde i stedet for sorg.

Sorgen er din proces

Sorgen er din proces, og din guide til, at kunne rumme og glæde dig over de gamle, sjove minder med afdøde. Du bør omfavne din sorg, og lade den få fuldt spil, indtil du lærer at leve dit liv foruden den.

Når du nogenlunde har fundet din plads i verden uden afdøde, er du klar til at slippe sorgen og give dig selv plads igen. Du vil altid kunne se tilbage på sorgperioden, og den periode vil altid ligge i dig, men du vil ikke altid føle sorg og ulykke når du tænker på afdøde.

Relaterede artikler

Seneste nyheder