torsdag, september 21, 2023

Hjulmand om fravalg af brandvarm spiller: ‘Fortjente at komme med’

Dagen inden afrejse til Qatar er alle mand fit for fight, fortæller Kasper Hjulmand.

Alle 26 mand, der er udtaget til at trække den rødhvide trøje over hovedet, binde snørebåndene og træde ind på græstæppet for at repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i fodbold, er fit for fight.

Sådan er meldingen fra landstræner Kasper Hjulmand dagen inden afrejse til Qatar.

– Alle er klar. Nu er vi samlet, og har holdt det første møde. Så vi er klar til at tage af sted, siger landstræneren.

Enkelte af Danmarks spillere har dog mindre småskavanker, der skal tages hånd om, fortæller han.

Men det er intet alvorligt, og alle spillere har også bestået de fysiske tests

– Der er et par stykker, som vi lige skal bruge de første dage på at få klar. Dem vi har taget med, er klar til at spille, men der er nogle, som får en langsommere start, end andre.

– Der er nogle, som har spillet rigtig meget, for eksempel Peirre Emil, så dem holder vi lige lidt igen med, siger landstræneren.

Ud over midtbanedynamoen fra Tottenham døjer Mikkel Damsgaard også en med mindre skade, og han bliver derfor skånet en smule, fortæller landstræneren.

Her er Danmarks VM-trup

Målmænd: Kasper Schmeichel (Nice) og Oliver Christensen (Hertha Berlin), Frederik Rønnow (Union Berlin).

Forsvarsspillere: Simon Kjær (AC Milan), Andreas Christensen (FC Barcelona), Joakim Mæhle (Atalanta), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Daniel Wass (Brøndby), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray), Alexander Bah (Benfica).

Midtbanespillere: Thomas Delaney (Sevilla), Pierre-Emilie Højbjerg (Tottenham), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim), Christian Nørgaard (Brentford).

Angrebsspillere: Kasper Dolberg (Sevilla), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Mikkel Damsgaard (Brentford), Martin Braithwaite (Espanyol), Jesper Lindstrøm (Frankfurt), Andreas Cornelius (FC København), Jonas Wind (Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig).

Billing fortjente at være med

Søndag aften udtog Kasper Hjulmand de sidste fem spillere, der tirsdag sætter sig ombord på et fly og vender snuden mod Qatar.

Heriblandt var målmanden Frederik Rønnow samt markspillerne Alexander Bah, Yussuf Poulsen, Robert Skov og Christian Nørgaard.

Midtbanespilleren Philip Billing, der til dagligt tørner ud for engelske Bournemouth, var til gengæld ikke en del af de sidst udtagne.

Det til trods for at midtbanespilleren ad flere omgange har været med inde omkring landsholdet og også har spillet en flot efterårssæson, hvor han har fået publikum til at rejse sig fra deres sæder med flotte scoringer fire gange.

Derfor fortjente han også en plads på flyet, fortæller Kasper Hjulmand.

– Det er jo forbandet, at der er spillere som har fortjent at være med, og det har Philip, men min opgave er at se, hvordan vi kan spille kampene bedste muligt, og jeg har valgt at tage de fem midtbanespillere med, som jeg mener står foran ham i vores spil, siger han.

26-årige Philip Billing står noteret for tre A-landskampe for Danmark. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Men med tilvalg følger også fravalg, og landstræneren valgte derfor at kigge på andre positioner, da de sidste fem navne skulle indkaldes søndag aften.

– Vi vil gerne have en kantspiller mere med i Robert Skov, fordi han kan spille i begge sider, så det er der relationelle, der gør det. Philip har gjort det godt, men de spillere, jeg har udtaget, mener jeg, er bedst for holdet, siger landstræneren.

VM i Qatar sparkes i gang om en uge, søndag den 20. november, når værtsnationen spiller mod Ecuador klokken 17.00.

Danmark spiller første kamp tirsdag den 22. november klokken 14.00 mod Tunesien, og du kan følge med på DR’s platforme.

Opdateres…

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder