torsdag, maj 23, 2024

Her finder du Nordjyllands smukkeste natur

På toppen af Danmark i Nordjylland findes et særligt udbud af vilde naturoplevelser. Her kan du opleve alt fra storslået skove til ruskende sandstrande. Læs med i denne artikel og find inspiration til, hvor du kan opleve noget af Nordjyllands smukkeste natur.

Oplev Nationalpark Thy

Sætter du kursen mod den Nordjyske vestkyst, bør du uden tvivl besøge Nationalpark Thy. Nationalpark Thy blev oprettet i 2007, og kan kalde sig for Danmarks første nationalpark. Området omfatter 24.370 ha og strækker sig over et 12 km bredt bælte fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord.

Der er mange bud på forskellige oplevelser i Nationalpark Thy. I området kan du opleve unikke fyrtårne, gå vandreture i smukke klitplantager og springe i bølgen blå langs de skønne badestrande. Derudover kan du også møde Trolden Ask fra Ashøj. Trolden er dog ikke bare lige sådan at finde, da den har gemt sig på et hemmeligt sted på højen. Hvis du vil finde ham, kan du tage familien med på skattejagt og lede efter spor i skoven.

Foretrækker du mere action, er Nationalpark Thy også kendt for sine mountainbike ruter. Ruterne er anlagt i samarbejde med Naturstyrelsen og lokale mountainbikere, som har haft et kort med i skoven og derefter indtegnet de aller bedste ruter. I Nationalpark Thy finder du derfor et bredt udvalg af cykelstier, som fører gennem nationalparkens smukke landskab.

På udkig efter vilde dyr

Udover et smukt og varieret landskab, byder Nationalpark Thy også på et rigt dyreliv. Her kan du være heldig at møde både krondyr, havørne, hugorme og en spættet sæl. Tag en kikkert med under armen på din vandretur gennem Nationalpark Thy, så du er parat til at spotte de mange vilde dyr.

Naturoplevelser med overnatning

Søger du billig overnatning Nordjylland, kan du med fordel besøge Thy Event & Naturcenter hvor du kan lade batterierne op efter en lang og skøn dag i naturen, kan du med fordel besøge Thy Event & Naturcenter. På Bjerget i Thy mellem Thisted, Hanstholm og Fjerritslev, finder du Thy Event & Naturcenter.

Det hyggelige hostel byder på 33 værelser, som indeholder de de nødvendige faciliteter, som et værelse til overnatning bør indeholde. Se den hyggelige lerjskole og hostel i Nordjylland på Overnatning-thy.dk . Her finder du alle 33 værelser, som du kan leje fra blot 395 kr. pr. nat.

Relaterede artikler

Seneste nyheder