fredag, april 19, 2024

Har din virksomhed brug for en revisor?

Rigtig mange virksomheder har både en bogholder, der laver regnskab, men også en revisor, der efterfølgende gennemgår det regnskab, som bogholderen har lavet.

Er der behov for begge dele i din virksomhed?

Hvilke opgaver har en bogholder?

En uddannet bogholder kan hjælpe din virksomhed med rigtig mange forskellige opgaver, såsom at udarbejde virksomhedens regnskab. Det gør de ved at holde styr på virksomhedens bilag og lave løn til medarbejdere. Derudover sørger de for, at hele årsregnskabet stemmer, så det kan afleveres til revisoren med god samvittighed.

Der bliver, som oftest, holdt styr på bilag i et regnskabsprogram, og løn til de ansatte bogføres også som regel gennem en løndatacentral. Meget af bogholderens arbejde er altså digitalt, hvilket helt klart letter arbejdsbyrden, og gør udførelsen af arbejdet hurtigere.

Det er bogholderen, der står for mange forskellige ting i den daglige drift, som inkluderer afstemninger, konteringer, debitor kartotek og anlægskartotek.

Hvilke opgaver har en revisor?

En uddannet revisor vil typisk stå for at revidere et allerede udarbejdet regnskab samt udføre rådgivning omkring virksomhedens økonomi. Revisoren fungerer som sparringspartner i virksomheden, da det er revisoren der sidder med det store overblik over, hvordan den økonomiske situation er i virksomheden. Det er revisors opgave at gennemgå årsregnskab og skattemæssige opgaver, så alt bliver revideret inden det skal afleveres til SKAT.

Har din virksomhed brug for en revisor?

Hvis du driver en helt ny enkeltmandsvirksomhed, er det ikke sikkert, at du har brug for en revisor. Har du brug for en, så find revisor og bogholder hos Nova Index . Bogholderen klarer rigtig mange opgaver, og en erfaren én af slagsen vil sagtens kunne holde styr på regnskabet i en enkeltmandsvirksomhed alene. Bogføring er helt sikkert en mulighed – tag en snak med en bogholder, hvis du mener, at du mangler en bogholder til din virksomhed.

Det kan også være, at du selv vil prøve dig ad med regnskabet. I så fald vil det være en god idé med et grundkursus i bogføring, så du kender til de forskellige opgaver, der skal vedligeholdes i din virksomhed. Det er samtidig en god ide, at anskaffe dig et regnskabsprogram, der kan holde styr på diverse opgaver, så du selv kan fokusere på din virksomhed.

Kilde: Nova Index firmaoversigt

Relaterede artikler

Seneste nyheder