lørdag, januar 28, 2023

Grækere i lange køer for at sige farvel til ekskong Konstantin

I dag begraves Grækenlands ekskong Konstantin, der døde i sidste uge.

Mindehøjtideligheden for Grækenlands ekskong Konstantin gik for kort tid siden i gang i Athen.

Og der har været stor interesse for at sige farvel til Konstantin, og folk fra hele landet er kommet. Det fortæller DR’s kongehusreporter, Nadia Kronborg, der dækker begravelsen i Athen.

– Det er rigtig mange år siden, han var konge, så jeg var spændt på at se, hvor mange der ville dukke op. Men der er altså en lang, lang kø. Nogle af dem, jeg har talt med, siger, de har stået i kø i over to timer, siger hun.

Den græske regering har hjulpet med at stå for den private begravelse. Men den græske regering har afvist at give ham en statsbegravelse – hvilket enkelte er utilfredse med.

– Han var statsoverhovedet, og han burde få behandling som statsoverhoved. Jeg synes faktisk, det er pinligt, fortæller en af de grækere, der i løbet af weekenden besøgte Konstantins kiste, til DR Nyheder.

Konstantin døde i sidste uge 82 år gammel.

Flygtede efter kup

Han var Grækenlands konge fra marts 1964 til april 1967, men måtte flugte, da officerer i den græske hær tog magten ved et kup. Han levede derefter i mange år i eksil, men fik i 00’erne lov til igen at bosætte sig i sit hjemland.

Blandt deltagerne til begravelsen er Spaniens kong Felipe.

Ekskongen var gift med dronning Margrethes yngste lillesøster, Anne-Marie. Fra Danmark er dronningen, kronprins Frederik, prins Joachim og prinsesse Benedikte med til begravelsen.

Efter begravelsen bliver ekskong Konstantin kørt i optog til Tatoi og stedt til hvile i familiegravstedet ved slottet Tatoi cirka 25 kilometer nord for Athen.

Du kan se flere billeder af begravelsen her.

  https://www.dr.dk/nyheder/udland

Relaterede artikler

Seneste nyheder