mandag, juli 15, 2024

Godt arbejdsmiljø giver glade medarbejdere

Det er ikke helt underordnet hvilke omstændigheder ens medarbejdere og kolleger arbejder under. Det miljø og de forhold der arbejders under kan direkte og indirekte påvirke produktiviteten, arbejdsglæden og dermed også de resultater der bliver genereret på job. Derfor er det relevant at vide hvordan man skaber nogle gode forhold for medarbejderne i sin virksomhed, så læs med her og få nogle gode idéer.

Hvordan et godt arbejdsmiljø skal se ud, kan tolkes på mange forskellige måder, men det er værd at vurdere fra forskellige synspunkter. Man kan overveje om ekstra faciliteter som et fitness-rum ville være fordelagtigt for virksomheden eller afdelingen. Men man kan også tage et mere direkte kig på de praktiske omstændigheder, som ergonomiske kontorstole.

Krop og ergonomi

Hvis man arbejder i en dansk virksomhed, er der god sandsynlighed for, at man arbejder ved et skrivebord i mange timer ad gangen. Det kan ryg og nakke komme til at tage skade af, hvis ikke man sørger for ordenlige arbejdsforhold. Det betyder blandt andet at man sidder i en støttende stol der er behagelig at sidde i i mange timer ad gangen.

Skrivebordet skal også gerne kunne justeres i højden, sådan at medarbejdere selv kan finjustere både bord og stol til deres egne specifikke behov. Hvad enten man sørger for gummimåtter i metermål , en ergonomisk mus eller et komplet ergonomisk setup, så har det en direkte effekt på den kropslige sundhed og gør, at medarbejdere bedre kan arbejde i længere tid.

Opladning af energidepoter

Det er vigtigt at sidde ordentlig når man arbejder ved et skrivebord og computer, men selvom man ikke har et decideret fysisk hårdt arbejde, så er det stadig betydningsfuldt at have en sund og næringsrig frokostordning til medarbejderne i virksomheden. Når blodsukkeret falder, falder produktiviteten typisk også, så det er ikke bare vigtigt at sørge for lækker mad, men også mad der giver den rigtige energi.

Fordi uanset hvor mange gode kontorartikler, ergonomiske stole fra AJ kontor og stærke computere, så er det mindst lige så vigtigt at medarbejdere har mulighed for at lade energidepoterne op på sund vis, så de ikke bare har energien til at fortsætte arbejdet efter frokost, men også så de er sunde nok til at blive i virksomheden mange år fremadrettet.

Åben kommunikation

Der er ingen tvivl om at fysiske arbejdsforhold og frokostordninger er vigtige elementer i et sundt arbejdsmiljø. Det er begge dele noget der skaber mere arbejdsglæde på jobbet. Men det er også værd at tage i betragtning den kultur der finder sted i forhold til hvordan man kommunikerer med hinanden; og ikke mindst hvordan lederen kommunikerer med sine medarbejdere.

En arbejdsplads med en positiv kultur der sætter medarbejderne i første række, er mere tilbøjelig til også at opnå succes udover virksomhedens vægge.

Relaterede artikler

Seneste nyheder