torsdag, maj 23, 2024

Gode råd til når du får en lejekontrakt

Her er en række gode råd til dig der lige har modtaget en lejekontrakt fra din udlejer.

Pas på med delelejligheder

Flytter du ind i en lejlighed sammen med andre, så er det vigtigt, at i er lidt forsigtige angående kontrakten. Hvis f.eks. du flytter ind i lejligheden og det kun er din ven som er på kontrakten, så bor du lidt usikkert. Hvis din ven smider dig ud, så skal du være ud på en måned. Hvis i begge har skrevet under på kontrakten, så kan du også ende i problemer. Vil udlejeren ikke fjerne dig fra kontrakten i tilfælde af at du skulle flytte tidligere end de andre, så hæfter du for skader der bliver påført lejligheden selv efter du er flyttet og indtil de andre flytter.

Pas på med fupmagere

Der har desværre været mange sager de seneste år med fupmagere, som laver falske annoncer om at de har et værelse eller en lejlighed til leje. Efter at de har vist dig nogle falske billeder vil de få dig til at betale og herefter vil du aldrig høre fra dem igen. Det har været til en lejlighed der aldrig har eksisteret. Sørg derfor altid for at du kommer ud at se lejligheden og undersøg at det er dem du snakker med der ejer lejligheden inden du betaler noget.

Undersøg lejligheden grundigt de første 14 dage

Når du er flyttet ind i lejligheden, så sørg for at undersøge den grundigt for fejl og mangler i løbet af de to første uge. Du har nemlig de to første uger til at sende en liste med alle de fejl og mangler du har kunne finde. Skriver du ikke disse på en liste og sender dem, så kan udlejeren kræve at du skal betale for dem når du flytter ud. Det er derfor vigtigt, at du skriver alt ned, fra de helt små ting som pletter på væggen til store ting.

Betal altid din leje til tiden

Sørg altid for at betale din leje til tiden. Ellers kan du ende i en meget træls situation. Hvis du ikke betaler til tiden, så er der nemlig en overhængende fare for at du på meget kort tid bliver smidt ud af boligen, hvilket naturligvis ikke er en speciel fed situation at stå i. Af denne grund skal du altid sørge for at betale til tiden, så du ved der er styr på det.

Relaterede artikler

Seneste nyheder