torsdag, maj 23, 2024

Giv dine landbrugsmaskiner et årligt tjek

Det er dyrt, når de store maskiner til landbruget eller industrien står stille, fordi de er i stykker. Det er maskiner, der er kostbare og nødvendige for driften, og i mange tilfælde kan det være katastrofalt. Derfor er det vigtigt at få tjekket dine maskiner årligt, men endnu vigtigere, at kunne få fikset dem hurtigst muligt med de rigtige reservedele.

Hos Hjallerup Smede- og Maskinværksted i Vendsyssel har de specialiseret sig i service og reparation af store landbrugs-, industri- og entreprenørmaskiner. Og mange af de maskiner, der kommer ind, kunne have undgået den helt store reparation eller udskiftning, hvis bare de var kommet ind før. Eller – endnu simplere – havde overholdt det lovpligtige, årlige eftersyn, som Arbejdstilsynet kræver.

Smed og indehaver af Hjallerup Smede- og Maskinværksted forklarer: ”Mange af de skader vi ser kunne være undgået, hvis maskinerne var kommet ind tidligere. Hvis ejerne havde overholdt Arbejdstilsynets krav om et årligt eftersyn af landbrugsmaskiner – ja, så havde vi fanget skaden før. Ved først at komme ind når skaden er sket, kommer maskinen til at stå stille i længere tid.”

Og det er for alvor dyre lærepenge.

Reservedelene er klar, inden du kommer

Når det kommer til de helt store maskiner, er det vigtigt at vælge en samarbejdspartner, der forstår seriøsiteten af tid. Det nytter ikke, at maskinerne bare holder, fordi din mekaniker eller smedje ikke kan få reservedelene hjem.

Indehaver af Hjallerup Smede- og Maskinværksted fortæller: ”Vi ser mange af de helt store maskiner, der på den ene eller anden måde bøvler med for eksempel hydraulikken. Vi ved også, at det kan tage lang tid at få fat i reservedele, og at maskinernes ejere ikke har tid til at vente. Derfor har vi altid et stort lager af alle slags hydrauliske pumper, cylindere og fittings på hylderne.”

Den rigtige samarbejdspartner er derfor vigtig. At skulle have maskiner på værksted, om du er entreprenør eller landmand, betyder næsten altid tabt arbejdsfortjeneste, fordi dine maskiner står stille. Ved at vælge en lokal, grundig og fleksibel samarbejdspartner, kan du minimere din tabte arbejdsfortjeneste.

Fleksibilitet er nøglen

Og fleksibilitet – det giver Hjallerup Smede- og Maskinværksted i Vendsyssel. Du kan enten ringe eller skrive for at bestille tid: ”Det er dig der vælger, hvornår det passer dig at få dine maskiner til eftersyn. Og efter et år søger vi for at kontakte dig, når det er ved at være på tide til dit årlige eftersyn.” Det forklarer smed hos Hjallerup Smede- og Maskinværksted.

Skynd dig at ringe. Det kan være dyrt at vente for længe.

Relaterede artikler

Seneste nyheder