mandag, december 4, 2023

Frankrig snupper EM-gruppesejr efter tæt affære mod hollandske håndboldkvinder

Post Content

Det franske håndboldlandshold er strøget direkte gennem de første tre kampe ved EM i Slovenien.

Onsdag aften vandt kvinderne fra det franske landshold deres tredje kamp på stribe, da de slog Holland 26-24 i sidste spillerunde af det indledende gruppespil. Dermed tager de fire point med videre til mellemrunden.

De to nationer havde begge vundet deres to første kampe ved slutrunden, men da Holland tabte det indbyrdes opgør, må de altså nøjes med at tage to point med over i mellemrunden.

Tidligere på aftenen vandt Rumænien også mod Nordmakedonien. Dermed sluttede rumænerne på tredjepladsen i gruppen og kommer i mellemrunden uden point, mens Nordmakedonien er ude af EM.

I de øvrige af aftenens kampe tabte Tyskland mod Spanien, mens Montenegro slog Polen, der slutter sidst i deres puljen og er færdige ved EM.

Der er mindre end to uger, til Danmark spiller sin første kamp ved VM i Qatar.

Men med regeringsforhandlinger i kalenderen det formentlig næste lange stykke tid, har det måske givet den fungerende regering en løsning på dilemmaet om, hvorvidt danske ministre bør rejse til Qatar – et land, som blandt andet har fået kritik for brud på menneskerettigheder.

Den fungerende kultur- og kirkeminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), kommer i hvert fald ikke til at rejse til VM i fodbold i Qatar for at støtte de danske fodboldherrer.

For så længe, der kun er en fungerende regering, kan Danmark ikke blive politisk repræsenteret ved slutrunden.

Det siger ministeren til Politiken.

Klimaminister Dan Jørgensen deltager til gengæld i klimatopmødet COP27 i Egypten. Men det mener Ane Halsboe-Jørgensen er noget andet.

– Der er meget stor forskel på at deltage med nationale interesser. Vi deltager også i rådsmøder i EU, men med en afdæmpet linje, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Politiken og siger, at det handler om, hvorvidt det vil skade Danmark ikke at være til stede.

Tre af Londonds allerstørste fodboldklubber er ude af den engelske Carabao Cup.

Onsdag aften er Tottenham, Chelsea og Arsenal nemlig alle røget ud af den engelske pokalturnering.

Pierre-Emile Højbjerg var med fra start for Tottenham, men blev skiftet ud efter første halvleg, da Tottenham tabte 2-0 mod Nottingham Forrest, der dermed er gået videre til ottendedelsfinalen i den lille af de to engelske pokalturneringer.

Andetsteds i London tabte Arsenal 3-1 på hjemmebane mod Brighton, og de er derfor også ude af Caraboa Cuppen.

Det samme kan siges om Chelsea, der onsdag aften tabte 2-0 mod storholdet Manchester City, der derfor er videre til ottendedelsfinalen.

West Ham og Crystal Palace, der også hører hjemme i London, røg onsdag ud af Caraboa Cuppen onsdag aften.

Landsholdsspiller Jesper Lindstrøm, der skal med landsholdet til fodbold-VM i Qatar, kom onsdag aften på måltavlen for sin tyske klub, Eintracht Frankfurt.

I anden halvleg scorede Lindstrøm det sidste mål i Frankfurts sejr på 4-2 over Hoffenheim.

Den danske offensivspiller modtog bolden midt for mål, hvor han med fodsålen driblede forbi sin direkte modstander og sparkede bolden fladt i mål til slutresultatet.

Med sejren indtager Frankfurt fjerdepladsen med 26 point. Det er fem point efter førerholdet Bayern München.

Landsholdsbobler Robert Skov spillede anden halvleg for Hoffenheim, der ligger 10. pladsen med 18 point.

Yussuf Poulsen, der har døjet med skader, er ikke på listen over de 21 spillere, som landstræner Kasper Hjulmand allerede har udtaget. Onsdag aften fik den danske angriber knap 10 minutter for RB Leipzig i klubbens 3-1-sejr over Freiburg, mens endnu en landsholdsbobler Marcus Ingvartsen spillede 74 minutter for Mainz, der tabte 0-1 til bundholdet Schalke.

Landstræner Hjulmand mangler fortsat at udtage fem spillere til den danske VM-trup, som skal være på plads senest mandag.

Onsdag kom det frem, at Karim Benzema på grund af en skade ikke havde trænet med i Real Madrid få timer før udtagelsen af den franske VM-trup, men de franske landsholdsfans kan ånde lettet op.

Den drønfarlige angriber er med i den trup, som landstræner Didier Deschamps onsdag aften har udtaget.

Der er dermed stor sandsynlighed for, at Karim Benzema, der for nylig vandt Ballon d’Or, er med, når Frankrig og Danmark brager sammen i gruppespillet i Qatar.

Landstræneren har desuden udtaget Raphaël Varane fra Manchester United, der har siddet ude i klubbens seneste to Premier League-kampe på grund af en skade.

Blandt de 25 navne på Didier Deschamps’ liste er desuden store og selvskrevne navne som Kylian Mbappé og Hugo Lloris. Der er fortsat en åben plads i den franske trup. Den skal være besat inden mandag.

/ritzau/

Det blev nok en gang til to point for GOG onsdag, men mod Skanderborg Aarhus Håndbold måtte det fynske tophold kæmpe hårdt for at tage sejren.

Østjyderne bed således fra sig, og kampen var spændende helt frem til slut, som endte med en GOG-sejr på 32-31.

Det er GOG’s femte sejr i træk, og holdet har dermed på andenpladsen igen blot et enkelt point op til topholdet Aalborg Håndbold. Skanderborg Aarhus har nu tabt tre kampe i træk og ligger på niendepladsen.

Ribe-Esbjerg kom onsdag op på tre sejre i træk i ligaen, da det hjemme mod Fredericia blev til en sejr på 34-32. Vestjyderne har nu 14 point på sjettepladsen. Fredericia ligger på syvendepladsen med 11 point.

Skjern vandt for fjerde kamp i træk onsdag. På hjemmebane blev Mors-Thy slået med 36-27. Skjern har 16 point på tabellens femteplads.

Sønderjyske fyrede tirsdag træner Klavs Bruun Jørgensen efter en række sløje resultater, og de fortsatte onsdag. Her blev det til et nederlag på 25-31 til KIF Kolding, der ligger nummer tre med samme antal point som Skjern.

Lemvig-Thyborøn og Bjerringbro-Silkeborg (BSH) sluttede runden af. Her vandt sidstnævnte med 31-27. BSH ligger nummer fire og fuldender trioen af hold med 16 point.

/ritzau/

Opdatering: Senere onsdag aften spillede Silkeborg sig også videre i pokalturneringen.

FC København måtte onsdag aften slide og slæbe mere, end de nok havde håbet på for at komme videre til kvartfinalen af pokalturneringen.

Mod 2. divisionsholdet Thisted var stillingen nemlig 1-1 efter 90 minutters spil, og så måtte de to hold ud i forlænget spilletid for at finde en vinder.

Her slog Andreas Cornelius, der mandag blev udtaget til Kasper Hjulmands VM-trup, så til hele to gange og sikrede FC København en 3-1-sejr mod Thisted.

Dermed er superligaklubben videre til pokalturneringens kvartfinale, mens Thisted er færdige for i år. Det samme kan siges om Silkeborg, der onsdag aften besejrede Randers 3-1, og spillede sig videre.

Tidligere onsdag aften slog Vejle også lokalrivalerne fra Horsens. Det kan du læse om og se her.

Selvom man er undertippet, er det ikke umuligt at besejre favoritten.

Det viste fodboldspillerne fra Vejle onsdag aften, da de slog lokalrivalerne fra Horsens 1-0 i pokalturneringen for mænd.

1. divisionsklubbens spillede i store dele af kampen bedst og skabte flest chancer, og det var derfor heller ikke ufortjent, at de trak det længste strå mod superligaholdet Horsens.

Du kan se Vejles 1-0-mål i videoen herunder:

1-0-sejren til 1. divisionsklubben betyder, at de er videre til kvartfinalen i pokalturneringen.

Det samme er Aarhus Fremad og AaB, der tidligere i dag slog henholdsvis Fremad Amager og Middelfart i deres opgør.

Også Sønderjyske er videre til kvartfinalen i pokalturneringen. De slog tirsdag aften Nykøbing FC.

Næste år skal der holdes VM i rugby i Frankrig, men en skandale er ved at stjæle opmærksomheden.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har fransk politi ransaget flere adresser – herunder organisationskomitéens hovedkvarter i hovedstaden Paris.

– I begyndelsen af oktober 2022 åbnede PNF (Frankrigs finansielle anklagemyndighed, red.) en indledende efterforskning af favorisering, korruption og andre forseelser med relation til ledelsen af VM 2023, lyder det fra anklagemyndigheden.

Det skulle angiveligt være den tidligere VM-chef Claude Atcher, som er hovedmistænkt. Han blev fyret i oktober efter en intern undersøgelse.

Den franske avis L’Equipe tilføjer, at efterforskerne kigger på muligt misbrug af personaleudgifter, tidligere kontrakter og potentielle uregelmæssigheder i billetsystemet tilknyttet næste års VM i rugby.

VM skal efter planen afvikles i Frankrig fra 8. september til 28. oktober 2023.

Peter Rosenmeier havde få problemer med at spille sig videre fra første runde af para-VM i Spanien.

Bordtennisspilleren slog således sin britiske modstander Paul Karabardak i tre sæt med 11-7, 11-6 og 11-7.

I anden runde møder den 38-årige danske PL-sølvinder belgiske Bobi Simion. De to står overfor hinanden torsdag klokken 11.30.

Peter Rosenmeier er dog allerede sikker på at rejse hjem fra Spanien med en VM-sølvmedalje. I går tabte han og makkeren Thea Nielsen finalen i mixeddouble til det brasilianske par Paulo Salmin Filho og Bruna Costa.

Indsatsen fra den danske fodbolddommer Jakob Kehlet bliver i øjeblikket diskuteret i Grænkenland.

Han er nemlig hovedpersonen i en sag, hvor Olympiakos har truet med at forlade den bedste græske række efter weekendens 1-1-kamp mod Panathinaikos.

I kampens overtid dømte Jakob Kehlet et frispark på kanten af feltet til Panathinaikos. Efter et VAR-gennemsyn blev det ændret til et straffespark, som hjemmeholdet scorede på, hvilket Olympiakos’ præsident, Evangelos Marinakis, var alt andet end tilfreds med.

– Det er en af de største massakrer. Helt fra første minut med en korrupt dommer, et korrupt forbund. Græsk fodbold bevæger sig fra det dårlige til det værste, sagde han ifølge Kingsport.

Efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde har klubben alligevel valgt at blive i ligaen, men fastholder kritikken af Kehlet.

Derfor har klubben på bestyrelsesmødet besluttet, at videomateriale fra opgøret skal sendes til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa), dommerkomité og fodbolddirektør Zvonimir Boban.

Ritzau har været i kontakt med Kehlet, der ikke ønsker at kommentere forløbet.

Floorballherrerene fra Danmark var foran frem til de sidste tre minutter af VM-braget mod Norge, men endte med at ryge ud af mesterskaberne i Schweiz.

I slutspilskampen om en kvartfinaleplads, tabte landsholdet med 6-7 i overtiden.

Danmark kom ellers godt fra start og førte med 4-2 efter første periode i den ordinære kamp. Opgøret sluttede dog 6-6, hvorfor der måtte tages ekstra tid i brug.

Her var Norge skarpest og scorede det afgørende mål efter et minuts spil, hvilket sendte Danmark ud af turneringen.

Landsholdet mødte dog op til kampen i god form efter at have gået ubesejret gennem gruppespillet. Torsdag venter en placeringskamp mod vinderen af opgøret mellem Tyskland og Canada. Vinderen slutter VM på en 9. plads.

Anklagemyndigheden i Østjyllands Politi har rejst tiltale mod tre mænd for at frarøve en 16-årig AaB-fan hans fodboldtrøje.

Det var i forbindelse med en Superliga-kamp mellem AGF og AaB i Aarhus den 17. september, at AaB-tilhængeren ifølge anklagemyndigheden fik at vide af mændene, at han ville få tæsk, hvis ikke han tog trøjen af og gav den til dem.

To af mændene er desuden tiltalt for ulovlig tvang ved at have truet to af den 16-åriges venner, da de ville til at filme episoden med deres mobiltelefoner.

Anklagemyndigheden har ifølge Ritzau vurderet, at der er grundlag for at kræve de tre mænd dømt for røveri og har derfor udarbejdet et anklageskrift, som er sendt til retten.

– Efterforskerne har foretaget en række afhøringer og gennemgået en del videomateriale, og det er på den baggrund, at vi har vurderet, at der var grundlag for at tiltale tre af mændene for sammen med flere p.t. ukendte gerningsmænd at have stået bag røveriet, siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft.

Røveriet skete ud for Frederiks Allé 117 i Aarhus.

Seks personer blev sigtet og fire varetægtsfængslet umiddelbart efter episoden.

Brentfords midtbanekriger Christian Nørgaard er en af de spillere, som endnu kan spille sig til en plads i landstræner Kasper Hjulmands VM-trup.

Det understregede sidstnævnte, da han mandag udtog de første 21 af i alt 26 spillere, som skal med til slutrunden i Qatar senere på måneden.

Tirsdag spillede Nørgaard de første minutter efter en længerevarende skade. Modstanderen var Gillingham i en pokalkamp, som Brentford tabte efter straffesparkskonkurrence.

– Forhåbentlig kan jeg bygge videre på det og få nogle flere minutter i weekenden, siger Nørgaard i udtalelser til klubbens hjemmeside og hentyder til det kommende opgør mod Manchester City i Premier League.

Mandag den 14. november klokken 19 skal den danske landstræner Kasper Hjulmand indsende alle 26 VM-spillere til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Kasper Hjulmand forklarede tidligere på ugen, at han holder skarpt øje med Christian Nørgaard.

– Det er vigtigt for os at se, om han er klar, hvordan han ser ud, og om han kommer igennem (kampene for Brentford, red.) uden problemer, sagde Kasper Hjulmand til DR Sporten.

Den engelske Premier League-klub Brentford havde en tirsdag til glemmebogen.

Thomas Franks tropper fra den bedste engelske fodboldrække er færdige i den engelske ligacup efter et nederlag i straffesparkskonkurrence til Gillingham fra den fjerdebedste række.

Den danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard brændte Brentfords sidste forsøg.

Brentford fik ellers den bedste start på opgøret efter tre minutters spil, hvor Ivan Toney kunne gøre det til 1-0 på oplæg af selvsamme Damsgaard.

Blot 15 minutter før slutfløjt kom Gillingham på tavlen efter udlining af Mikael Mandron.

Efter 1-1 endte kampen i straffesparkskonkurrence, hvor en misser fra danskeren blev udslagsgivende.

Sønderjyske kom tirsdag et skridt nærmere finalen i den danske pokalturnering.

På udebane mod Nykøbing FC vandt pokalmestrene fra 2020 i deres første kamp efter fyringen af cheftræner Henrik Hansen 2-1 efter forlænget spilletid i ottendedelsfinalen.

Mads Albæk stod i 93. minut for målet, der sendte Sønderjyske i kvartfinalen.

Forinden var kampen jævnbyrdig med gode muligheder til begge hold for at score yderligere. Efter målet i den forlængede spilletid satsede hjemmeholdet mere offensivt i jagten på en udligning, men den udeblev altså.

Onsdag bliver der spillet fem ottendedelsfinaler. AaB, AC Horsens, FC København, Randers og Silkeborg skal blandt andre i aktion. De to sidstnævnte møder hinanden.

/ritzau/

Et slidstærkt TTH Holstebro tvang tirsdag Aalborg Håndbold til at knokle for sejren, da de to mødte hinanden i det vestjyske.

Værterne var foran i tre fjerdedele af kampen, men den brede bænk hos Aalborg blev afgørende til sidst.

TTH mistede noget pondus i den defensiv, der i første halvleg havde holdt nordjyderne på bemærkelsesværdigt få mål. Stjernerne fra Aalborg kværnede sig tilbage i kampen og vandt 26-23.

Nordjydernes målantal er det laveste hidtil i sæsonen, og det siger noget om TTH’s defensive arbejde i tirsdagens opgør.

Resultatet betyder, at Aalborg fører ligaen med tre point ned til GOG, som har en kamp i hånden. TTH er på ottendepladsen med ti point op til Aalborg.

Når Danmark i aften går på banen mod Sverige til den sidste indledende gruppekamp ved EM, bliver det samtidig afgjort, hvor mange point de danske håndboldkvinder tager med over til mellemrunden.

Med Sloveniens sejr på 27-24 over Serbien tidligt tirsdag aften, er det sikkert og vist, at Slovenien går videre, og at Danmark ikke kan tage førstepladsen i gruppen.

Det danske landshold kan derfor maksimalt tage to point med i mellemrunden, hvilket kræver en sejr over Sverige.

Hvis aftenens kamp mod Sverige slutter uafgjort, vil Danmark gå videre som treer i gruppen og tage et enkelt point med til mellemrunden.

Ender det i stedet med en svensk sejr, vil Danmark ikke tage nogen point med over til mellemrunden, hvor der skal spilles tre kampe om en plads i semifinalen.

Kampen mellem Danmark og Sverige kan følges i DR LYD i LIGA på P4 eller i livebloggen på dr.dk fra klokken 20.00. Kampen begynder klokken 20.30 og vises på TV 2.

Trods anklager og appel fra fodboldforbundene fra Chile og Peru, får det ecuadorianske landshold lov at komme med til det kommende VM.

De to lande har ellers i et stykke tid at forsøgt at få det sydamerikanske land smidt ud af VM i fodbold, da de mener, at Ecuador har brugt en ulovlig spiller i VM-kvalifikationen.

Det har Den Internationale Sportsdomstol (CAS) tirsdag afgjort.

Oprindeligt klagede de to lande over, at Ecuador-spilleren Byron Castillo slet ikke er født i Ecuador, og at han derfor ikke er berettiget til at spille for landet.

Står det til CAS, er der dog intet ulovligt i, at fodboldspilleren har optrådt for Ecuadors landshold i VM-kvalifikationen. Da myndighederne i Ecuador betragter ham som ecuadorianer, er han berettiget til at spille for landet, vurderer domstolen.

Domstolen fandt dog også, at der i spillerens pas står forkerte oplysninger, og de får også konsekvenser.

På grund af de forkerte oplysninger i passet bliver deres landshold på forhånd fratrukket tre point i den næste VM-kvalifikation, mens landets fodboldforbund også bliver tildelt en bøde på omtrent 750.000 kroner.

Ét år.

Længere tid nåede Klavs Bruun Jørgensen ikke at stå i spidsen for Sønderjyskes håndboldherrer, der spiller i den bedste danske række.

Tidligere tirsdag kom det nemlig frem, at håndboldtræneren er blevet fyret fra sit job i det sønderjyske. Trods en placering i den mere kedelige halvdel i tabellen er hovedpersonen selv overrasket over fyringen, fortæller han til Ekstra Bladet.

– Det er en del af gamet, når vi ikke har hentet flere point, men jeg synes, det er alt for hurtigt, siger den nu tidligere Sønderjyske-træner ifølge Ritzau.

– Jeg synes helt klart, at det var for tidligt for mig. Andre udefra må jo vurdere, om de er uenige. Klubben skal jo ikke vente, hvis de virkelig er utilfredse, og de har åbenbart haft en fornemmelse af, at løbet var kørt for mig, siger Bruun Jørgensen til Ekstra Bladet.

Lige nu indtager Sønderjyske ligaens tiendeplads med fem point op til top-8.

En løftet pegefinger gav ikke pote, så nu har Det Internationale Antidopingagentur, Wada, valgt at tage skrappere midler i brug.

Dopingsagen om den unge russiske kunstskøjteløber Kamila Valieva, der under vinter-OL i februar i år blev taget i at have snydt med doping, er strandet hos Det Russisske Antidopingagentur, Rusada. Derfor har Wada nu sendt sagen videre til Den Internationale Sportsdomstol, Cas.

Wada havde oprindeligt forventet en afgørelse for tre måneder siden, men der er intet sket. Det får Wada-direktør, Witold Banka, til at reagere.

– På trods af at Rusada officielt er blevet pålagt straks at komme med afgørelse i sagen om Kamila Valieva, skete der ingen fremskridt. Derfor kan jeg bekræfte, at Wada nu officielt har sendt sagen direkte til Cas, skriver Witold Banka på Twitter.

Dengang 15-årige Kamila Valieva vandt under vinter-OL i Beijing guld i holdkonkurrencen i kunstskøjteløb. Det er dog fortsat uvist, om russerne får lov at beholde medaljerne.

Når Danmark i aften møder Sverige ved EM i håndbold, er der særligt én spiller på det svenske landshold, mødet bliver specielt for.

Nathalie Hagman har spillet flere år i Danmark, og derfor ser hun frem mod kampen med ekstra spænding.

– Selvfølgelig er det specielt. Vi har mange, som spiller i Danmark nu, og jeg har spillet i Danmark sammen med mange af dem, som er her. Så den kamp vil man meget gerne vinde.

Den svenske håndboldspiller anerkender Danmarks kvaliteter, men mener også, at Sverige er godt kørende. Derfor bliver dagsformen afgørende for aftenens resultat, fortæller hun.

– Jeg synes, at Danmark har et godt hold, og det synes jeg også, at vi har. Det handler mere om, hvem, som spiller en god kamp og gør de ting, de skal, og så må vi se, om det er nok til at vinde.

Danmark mod Sverige begynder klokken 20.30. Du kan følge opgøret direkte i LIGA på P4 eller på dr.dk. Kampen vises på TV2.

Den danske bordtennisduo med Peter Rosenmeier og Thea Nielsen tabte tirsdag eftermiddag finalekampen i mixed double ved VM i para-bordtennis.

I finalen mod de brasilianske modstandere Paulo Salmin Filho og Bruna Costa tabte danskerne med 0-3 i sæt. Første sæt var et tæt et af slagsen, som brasserne endte med at vinde med 12-10. De efterfølgende to sæt blev vundet mere komfortabelt med cifrene 11-5, 11-6.

– Vi havde håbet og troede på det, men Brasilien var for stærke på dagen. Når det er sagt, så er vi hamrende glade og stolte over, at vi som useedede gik hele vejen til finalen, skriver Peter Rosenmeier i et opslag på Facebook.

Det kan blive til mere dansk metal ved para-VM i Granada i det sydlige Spanien, hvor Peter Rosenmeier onsdag middag spiller første kamp i herrernes singlerække mod briten Paul Karabardak.

Thea Nielsen spiller sin første singlekamp torsdag.

Mandag aften satte landstræner Kasper Hjulmand navn på to af de tre målmænd, han ønsker med til VM i Qatar, nemlig Kasper Schmeichel og Oliver Christensen.

Union Berlin-målmanden Frederik Rønnow var ifølge Hjulmand også blevet udtaget mandag aften, hvis han ikke døjede med en muskelskade.

Men der er håb for, at han kan nå at blive klar til VM, fortæller Union Berlin-træner Urs Fischer på et pressemøde tirsdag.

– Jeg håber, at “Freddie” bliver klar til VM, og det er der stadig et lille håb om, siger Urs Fischer.

Den 30-årige målvogter har i en årrække været fast inventar i Danmarks landsholdstrup, men han har stået i skyggen af førstemålmand Schmeichel. Blot otte A-landskampe er det blevet til for Rønnow. De er faldet i perioden fra 2016 til 2020.

Mandag 14. november klokken 19 skal landstræneren indsende alle 26 VM-spillere til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Danmark åbner VM mod Tunesien 22. november.

/ritzau/

Der er ikke udsigt til, at Yahya Nadrani skal møde på arbejde i AaB foreløbig. Klubben fortæller, at den har “fritaget” forsvarspilleren fra træning på ubestemt tid.

Cheftræner Erik Hamrén begrunder hjemsendelsen med en uacceptabel opførsel over for en holdkammerat.

– Der har foregået en opførsel, som ikke er acceptabel, og som ikke er forenelig med den måde, jeg ønsker at være cheftræner på, eller med klubbens værdier i øvrigt, siger Hamrén til klubbens hjemmeside.

Nadrani kom til AaB i september og har kontrakt til 2024, men klubben tilføjer, at “AaB har ikke yderligere kommentarer, før en endelig afklaring af arbejdsforholdet er fundet.”

Yahya Nadrani har spillet tre kampe for AaB, heraf de to seneste.

Som præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, var Sepp Blatter en af hovedpersonerne bag placeringen af det kommende VM i Qatar.

Men knap halvanden uge før åbningskampen, trækker den 86-årige schweizer, der var Fifa-præsident fra 1998 til 2015, i land og kalder beslutningen fra 2010 for ‘en fejl’.

– Det er for lille et land. Fodbold og VM er for stort til det. Og jeg bærer ansvaret som præsident på daværende tidspunkt, siger han til den schweiziske avis Tages Anzeiger.

Sepp Blatter blev udelukket fra al fodbold i 2015 efter en mistænkelig pengeoverførsel fra Fifa til Michel Platini i 2011.

I sommer blev de begge frikendt ved en schweizisk domstol i byen. En afgørelse, som den schweiziske statsanklager appellerede.

Qatar er blevet anklaget for korruption i forbindelse med tildelingen af værtskabet.

I tiden efter har ørkenlandet fået kritik for sin behandling af migrantarbejdere og sin lovgivning på LGBT+-området.

Senest har en qatarsk VM-ambassadør kaldt homoseksualitet for “en skade i sindet.”

Du kan læse mere om DR’s dækning af den omdiskuterede slutrunde ved at følge dette link.

Danmark efterlod ingen tvivl om, at man havde fortjent en plads i kvartfinalen ved VM i floorball.

Det danske herrelandshold vandt således med 14-3 over Filippinerne i den tredje og sidste gruppekamp ved mesterskaberne i Schwiez.

Alex Rasmussen, der scorede tre mål og leverede en assist, blev kåret til kampens bedste spiller.

Det betyder, at danskerne spiller sig videre til playoff-runderne efter sejre over Polen, Australien og Filippinerne.

I onsdagens kvartfinale skal Danmark møde enten Slovakiet eller Norge – det afhænger af, hvem af de to nationer, som slutter på sidstepladsen i gruppe A.

Om halvanden uge er der VM i Qatar, og placeringen af fodboldslutrunden har blandt andet været omdiskuteret, da homoseksualitet er ulovligt i ørkenlandet.

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende VM-ambassadør Khalid Salman sørger dog for fornyet opmærksomhed efter et interview med det tyske medie ZDF.

– Jeg er ikke en striks muslim, men hvorfor det er haram (forbudt ifølge islam, red.)? Fordi det er en skade i sindet, siger han ifølge Ritzau.

Interviewet, der blev vist mandag aften, blev afbrudt af en official.

Khalid Salmans holdning står i kontrast til Det Internationale Fodbold Forbund, Fifas, udmelding om, at VM er for alle.

Det er dog ikke første gang, der er strid mellem holdningerne.

Tidligere kunne DR, NRK og SVT fortælle om, at VM-hoteller i Qatar afviser homoseksuelle gæster. Den historie kan du læse mere om her.

Du kan finde andre historier om den omdiskuterede slutrunde i Qatar ved at følge dette link.

Næste års Tour de France-rute bliver ikke just en favorit for Jonas Vingegaard, når han skal forsvare sin titel som vinder af Touren.

Det siger den danske cykelstjerne i et interview med spanske AS.

– Det er en hård rute. Måske passede 2022-ruten mig bedre, men jeg kan også godt lide den her, siger Jonas Vingegaard.

Jumbo-Visma-rytteren udpeger særligt én etape, han har i sigte.

– Jeg kan godt lide etaper som den, hvor Col de La Loze er med. Der er mange svære finaler, og også udfordrende etaper undervejs. Jeg tror, at vi kan drage fordel af de lange stigninger.

Jonas Vingegaard gør det samtidig klart, at han vil forsøge at forsvare sin titel til næste sommer.

– Jeg vil fortsætte på det her niveau, vende tilbage til Touren og kæmpe for endnu en sejr. Jeg håber, at jeg kan forsvare titlen, men vi skal stadig have snakket om det internt på holdet. Vi har endnu ikke besluttet os angående næste sæson, siger han.

Sønderjyderne skriver i en pressemeddelelse, at de har fyret den tidligere landstræner, fordi resultaterne ikke har været gode nok.

Holdet har potentiale til mere, mener direktør Hans Christian Jensen.

– Vi er gået ind til denne sæson med målsætningen om, at Sønderjyske skal kvalificere sig til DM-slutspillet. Det har vi spillermaterialet til. Det er ikke lykkedes at få forløst holdets potentiale og få indfriet de sportslige ambitioner.

– Vi har en rigtig god trup, som kan spille rigtig god håndbold, men resultaterne har bare været for svingende, og det har vi nu taget konsekvensen af, siger han.

Det blev til et år i jobbet for Klavs Bruun Jørgensen, der overtog i november sidste år efter klubbens fyring af Jan Pytlick.

Sønderjyske kæmper for at blive en del af top-8, som giver adgang til medaljeslutspillet.

Mark O. Madsen er ikke længere ubesejret i kampsporten MMA’s fineste klasse UFC.

Det står klart efter danskerens nederlag til amerikanske Grant Dawson natten til søndag i Las Vegas. Den tidligere OL-sølvvinder i brydning måtte give op i tredje runde.

Den 38-årige falstring var ellers ubesejret i sine første 12 MMA-kampe, men nederlaget ændrer ikke på hans motivation.

– Det her var en streg i regningen, og jeg er skuffet over resultatet. Men der er en løsning på alle udfordringer, siger Mark O. Madsen til Ekstra Bladet.

Kampen var dog tæt på ikke at blive til noget. Grant Dawson var nemlig for tung til at stille op i vægtklassen letvægt ved fredagens indvejning. Mark O. Madsen har dog ikke fortrudt, at han sagde ja til kampen alligevel.

Dog vil den tidligere bryder ikke svare direkte på, om han følte sig presset af forbundet UFC til at tage kampen.

– Jeg vil sige, at det var ikke faldet i god jord hos UFC, hvis jeg havde valgt ikke at tage kampen. Selv om det måske egentlig havde været på sin plads, siger han.

Real Madrid kan ikke længere kalde sig ubesejret i den bedste spanske fodboldrække for mænd, La Liga.

Mandag aften led det spanske mesterhold nemlig sæsonens første nederlag i ligaen, de de tabte mod Rayo Vallecano, som også har hjemme i Madrid.

Her blev det nemlig til et 3-2-nederlag mod lokalrivalerne.

Med sejren kravler Rayo Vallecano op på ottendepladsen. Real Madrid havde muligheden for at overtage førstepladsen fra FC Barcelona, men den mulighed blev misbrugt.

Real Madrid er på andenpladsen og har to point op til rivalen på førstepladsen.

FC Nordsjælland har tre point ned til Viborg på andenpladsen i 3F Superligaen, efter fodboldholdet mandag aften fik et vigtigt point og spillede 0-0 på udebane mod FC Midtjylland.

De offensive kvaliteter manglede hos begge hold, og derfor var det en chancefattig affære i Herning.

Der var kun ét skud på mål i første halvleg, og det stod nordsjællændernes Oliver Villadsen for, da han testede, om Jonas Lössl var vågen i FC Midtjylland-målet.

I anden halvleg kom FC Nordsjælland bedst ud. Mads Kristian Hansen var tæt på at bringe gæsterne i front, men Paulinho forhindrede afslutningen med en flot tackling.

FC Midtjyllands offensive es, Anders Dreyer, forsøgte sig fra distancen et kvarter før tid, men han kanonerede bolden forbi mål.

Til sidst fik FC Nordsjællands Ernest Nuameh en god mulighed for at bringe udeholdet i front, men skuddet voldte ikke målmanden Jonas Lössl de store problemer.

Det blev derfor aldrig til det store festfyrværkeri, da ingen af holdene formåede at sparke bolden i kassen, og kampen endte 0-0.

Med det uafgjorte resultat fører FC Nordsjælland Superligaen med tre point ned til andenpladsen, mens FC Midtjylland er et point fra top-seks.

I en stemningsfyldt atmosfære spillede Montenegro sig mandag aften alene til tops i sin gruppe ved kvindernes EM i håndbold.

Med en sejr på 29-25 over Tyskland har den ene af de tre værtsnationer nu fire point, hvilket er to point flere end mandagens modstander.

Begge mandskaber havde vundet deres første kamp ved EM. Gruppens to øvrige hold, Polen og Spanien, mødes senere mandag aften, og de spiller altså om at komme op på siden af Tyskland.

De tre bedste hold går videre fra gruppespillet.

I gruppe C vandt Holland med 30-15 over Nordmakedonien og er på førstepladsen. Frankrig kan med en sejr over Rumænien senere mandag kravle op på siden af hollænderne.

/ritzau/

De danske parabordtennisspillere Peter Rosenmeier og Thea Amalie Nielsen har mandag spillet sig i VM-finalen i mixdouble i klassen XD17.

Tidligere på dagen vandt de to danskere nemlig først over værtsnationen Spanien i kvartfinalen 3-0 og derefter slog de Australien 3-1 i semifinalen.

Det er første gang, at mixdouble er på menuen til et verdensmesterskab i parabordtennis.

21-årige Thea Amalie Nielsen stiller for første gang op til et verdensmesterskab, og hun stiller også op i singleturneringen.

Det samme gør 38-årige Peter Rosenmeier, der tidligere har vundet adskillige PL-, EM- og VM-medaljer.

I finalen møder den danske duo Brasilien. Den spilles i morgen klokken 13.30.

Håndboldklubben Randers HK, der spiller i den bedste kvindelige række herhjemme, vil inden for kort tid begære sig konkurs.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Formand i den kronjyske håndboldklub, Henrik Schaar, fortæller, at det ikke har været muligt at skaffe det nødvendige kapitalgrundlag.

– Vi må erkende, at vi ikke har formået at skabe et tilstrækkeligt sponsorgrundlag til at drive en professionel håndboldklub på trods af mere end 25 års ligahistorie. Dette beklager jeg på håndboldens, byens og klubbens vegne.

– Vi er taknemmelige for den trofaste opbakning, der er blandt vores nuværende sponsorer og investorer, siger han til klubbens hjemmeside.

Randers HK ligger i skrivende stund på 12. pladsen i den bedste danske håndboldrække.

FC Midtjylland skal møde Sporting Lissabon fra Portugal i Europa League.

Det står klart efter mandagens lodtrækning til ottendedelsfinalerne i Europas næstbedste klubturnering.

I skrivende stund er det portugisiske storhold placeret som nummer fem i den nationale turnering, som toppes af Benfica.

Det første opgør mellem FC Midtjylland og Sporting Lissabon afvikles den 16. februar, mens der er returkamp den 23. februar.

FC Midtjylland spillede sig videre til playoff-stadiet i Europa League via en andenplads i gruppe F, som blev vundet af hollandske Feyenoord.

Det er blot anden gang, at FC Midtjylland er videre til ottendedelsfinalerne i Europa League. I 2016 blev Midtjyderne slået ud af de britiske giganter Manchester United med en samlet score på 7-2.

Europa Leagues ottendedelsfinaler byder også på stormødet mellem FC Barcelona og Manchester United, som desuden rummer det interne danskeropgør mellem henholdsvis Andreas Christensen og Christian Eriksen.

Mandag blev der trukket lod til ottendedelsfinalerne i den prestigfyldte europæiske fodboldturnering, Champions League.

Parringen af de resterende 16 hold gav en række store opgør, og man kan blandt andet se frem til en gentagelse af sidste sæsons finale mellem Liverpool og Real Madrid, som blev vundet af spanierne.

Lodtrækningen i Schweiz bød også på opgøret mellem Lionel Messis PSG og de tyske giganter Bayern München.

De første kampe spilles 14., 15., 21. og 22. februar, mens returkampene finder sted 7., 8., 14. og 15. marts næste år.

Herunder kan du se, hvem der skal møde hinanden.

RB Leipzig – Manchester City

Club Brügge – Benfica

Liverpool – Real Madrid

Milan – Tottenham

Frankfurt – Napoli

Dortmund – Chelsea

Inter – Porto

PSG – Bayern München

Sådan beskriver danske Holger Rune gårsdagens triumf, da han vandt turneringen Paris Masters over det serbiske tennisikon Novak Djokovic.

Men den 19-årige Rune er ikke færdig med at imponere. Mandag blev verdensranglisten opdateret, og her optræder den varme teenager som nummer 10. Det er et spring på otte placeringer i forhold til den seneste verdensrangliste.

Holger Rune er blot den anden danske herresinglespiller til at rangere så højt. Den anden er Jan Leschly i 1967, som blandt andet tabte semifinalen ved grand slam-turneringen US Open.

I begyndelsen af sæsonen var Holger Rune nummer 103, men er altså skudt frem på listen godt hjulpet på vej af tre turneringssejret i løbet af 2022.

‘Exceptionelle’ Holger Rune har efter sin sejr i Paris fået ros af Novak Djokovic og en række af verdens største medier. Det kan du læse mere om her.

Efter ni kampe uden nederlag på tværs af alle turneringer tabte Manchester United søndag 1-3 ude til Aston Villa i Premier League.

Med nederlaget er United fortsat efterladt uden for top-4 på en øjeblikkelig femteplads med 23 point efter 13 kampe.

I de seneste fem ligakampe havde United ikke tabt. Men med søndagens nederlag ligner det en sæson, hvor holdet skal kæmpe hårdt for at komme op i top-4, der giver adgang til Champions League.

Aston Villa fik derimod en fin start under Unai Emery, der lige er blevet ansat som ny manager i klubben efter fyringen af Steven Gerrard.

Bedre gik det for Newcastle, som vandt 4-1 ude over Southampton. Med sejren er Newcastle helt oppe på tredjepladsen med 27 point efter 14 kampe.

Crystal Palace havde Joachim Andersen med i hele kampen ude mod West Ham. Crystal Palace vandt 2-1 på et selvmål af West Ham-spilleren Aaron Cresswell fire minutter inde i tillægstiden.

/ritzau/

– Fifa har gentagne gange forpligtet sig til at levere konkrete svar, og vi vil fortsætte med at presse på for at få disse leveret.

Dansk Boldspil-Union (DBU) og ni andre lande har søndag reageret på en opfordring fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) om at droppe politiske udmeldinger op til VM i Qatar og kun fokusere på fodbold.

I et diplomatisk svar understreger DBU sammen med fodboldforbundene i Tyskland, England, Belgien, Holland, Portugal, Schweiz, Norge, Sverige og Wales, at man ikke dropper den kritiske dialog.

– Vi vil fortsætte med at udnytte momentum for positiv og progressiv forandring, lyder det blandt andet i skrivelsen fra de ti lande.

Man kan læse udmeldingen på tysk og engelsk på Det Tyske Fodboldforbunds (DFB) hjemmeside, og den er underskrevet af blandt andre DBU-direktør Jakob Jensen.

Han bekræfter over for Ritzau, at han står fuldt ud bag indholdet, der endnu ikke er at finde på DBU’s platforme.

/ritzau/

Det blev igen et nederlag til AaB i Superligaen på trods af tidlig scoring, da de kriseramte nordjyder mødte Silkeborg IF i Aalborg søndag eftermiddag i Superligaen.

Backen Andreas Poulsen scorede for AaB allerede i det fjerde spilleminut, før to af Silkeborgs midtbanespillere sikrede udeholdet sejren på 2-1 sent i anden halvleg.

AaB har 14 point efter 16 kampe i Superligaen på 11.-pladsen, der er en af de to nedrykningspladser. Silkeborg ligger efter opgøret med 24 point efter 16 opgør i den noget sjovere ende af tabellen.

I dagens anden tidlige Superlikakamp spillede Viborg og AGF 1-1.

Trods det ene point ligger Viborg fortsat sikkert på andenpladsen med 29 point. AGF rykker op på femtepladsen med 22 point, men holdet risikerer at blive overhalet af hele tre hold inden rundens afslutning.

Se målene fra Viborg-AGF i videoen herunder:

Arsenal understregede søndag sit kandidatur til det engelske mesterskab med en 1-0-sejr hos lokalrivalen Chelsea.

Forsvarsspilleren Gabriel Magalhaes blev matchvinder efter 63 minutter efter Bukayo Sakas knivskarpe hjørnespark i en kamp, hvor især Chelsea havde skuffende lidt at byde ind med.

Mikel Artetas tropper var uden at sprudle bedst i langt de fleste af spillets facetter.

Arsenal overhaler med sejren igen Manchester City og indtager førstepladsen i Premier League med 34 point efter 13 kampe. City har 32 point.

Chelsea er uden sejre i sine seneste fire ligakampe og ligger nummer syv.

/ritzau/

Den ukrainske flygtning Oksana Kozyna skrev søndag et stykke sportshistorie for sit hjemland.

Badmintonspilleren vandt guld i sin kategori ved para-VM i Tokyo efter en sejr i tre sæt over tyrkiske Halime Yildiz. Dermed blev hun den første nogensinde fra hjemlandet, der tog en medalje med hjem fra et verdensmesterskab.

Tidligere på året flygtede hun til den franske by Lille, efter at Rusland havde invaderet Ukraine. Da meget af Kozynas familie fortsat er i Ukraine, dedikerede hun triumfen til dem.

– Jeg vil fejre det i aften. Jeg vil ringe til mine forældre og mine venner. Jeg har vundet for dem, siger hun.

Lige nu ved Oksana Kozyna ikke engang, hvor hun skal bo.

– Jeg vil gerne tilbage til Ukraine, men det hele afhænger af situationen der.

– Jeg er her, fordi det er det, jeg skal – spille badminton. Selv om der er krig i Ukraine, har jeg Gud med mig, lyder det fra den 27-årige verdensmester.

Lørdag sikrede danske Cathrine Rosengren en bronzemedalje ved VM i parabadminton.

/ritzau/

Landstræner Jesper Jensen har efter blot én kamp ved EM i håndbold sat gang i svingdøren.

Fløjspilleren Cecilie Brandt skiftes ud af den danske EM-trup, da det vurderes, at hun må sidde ude i mindst to kampe med en ankelskade. Hun erstattes af Andrea Hansen, oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

– Brandt blev testet i forbindelse med landsholdets træning lørdag, og her har fysioterapeut Mikkel Hjuler vurderet, at Brandt ikke vil være i stand til at spille i de kommende kampe. Derfor er Andrea Hansen skiftet ind i truppen og Cecilie Brandt ud, lyder det fra DHF.

Hansen rejste allerede fredag til Slovenien, efter at det kom frem, at Brandt døjede med en skade.

Mod slovenerne spillede Trine Østergaard alle 60 minutter på den danske højre fløj.

Danmark er under pres ved slutrunden efter et nederlag til værtsnationen i første kamp. Søndag klokken 20.30 møder de danske håndboldkvinder Serbien i anden gruppekamp.

Danske Mark O. Madsen kan ikke længere kalde sig ubesejret i sin professionelle MMA-karriere.

Kort efter midnat natten til søndag taber Madsen til amerikanske Grant Dawson ved et UFC-stævne i Las Vegas i USA.

Amerikaneren viste sig simpelthen for stærk for danskeren og havde generelt overtaget i kampen.

I tredje runde lykkedes det Dawson at fange Madsen i et voldsomt greb (rear naked choke, red.), hvilket fik danskeren til at slå i gulvet og dermed overgive sig.

Optakten til kampen gik alt andet end glat.

Kort før Mark O. Madsens UFC-kamp natten til søndag opstod der tvivl om gennemførelsen, fordi Grant Dawson ikke klarede indvejningen. Han vejede mere end et kilo for meget.

Den danske tennisspiller Holger Rune har i disse dage travlt med at omtapetesere verdenseliten i Paris, hvor han senere søndag møder den 21-dobbelte grand slam-vinder fra Serbien, Novak Djokovic.

Djokovic, som i sin karriere har set lidt af hvert, er forud for finalen også mere end imponeret af den unge danskers fremfærd i Paris.

– Der er ingen tvivl om, at han er sportens fremtid sammen med Carlos Alcaraz og nogle af de andre gutter, siger den 35-årige serber.

Novak Djokovic har ikke andet end rosende ord at sige om Holger Runes form. (Foto: © Robert Deutsch, Ritzau Scanpix)

– Jeg har kun spillet mod ham én gang. Det var en god kamp i fire sæt. Han er blevet meget bedre siden da. Han er i god fysisk form. Han er ung, så han har ikke så meget at tabe, siger Djokovic.

– Han lægger sit hjerte og et stort løbearbejde i hvert eneste point. Det er godt at se. Jeg synes, at han er god for sportsgrenen helt generelt, siger Djokovic.

Mens Rune går efter sin første Master 1000-titel nogensinde, går Djokovic efter sin syvende Paris Masters-titel og sin 39. Masters 1000-turneringssejr.

Men Rune kommer i ualmindeligt god form til kampen, som er hans fjerde finale i træk.

Finalen i Paris Masters spilles klokken 15.

Rune blev lørdag finaleklar i Paris Masters, da han i semifinalen uddelte stryg til Felix Auger-Aliassime.

Andreas Christensen blev skiftet ind efter 85 minutter i stedet for Gerard Pique, og det var et specielt øjeblik i FC Barcelona-historien.

Det var nemlig sidste gang, at Pique spillede en kamp på Camp Nou. Den 35-årige spanier nåede med lørdagens farveloptræden op på 616 kampe for Barcelona.

Pique, som meddelte sit karrierestop i torsdags, fik en god afsked med hjemmepublikum, da Barcelona vandt 2-0 over Almeria i La Liga.

Med sejren erobrede Barcelona førstepladsen med 34 point efter 13 kampe. Real Madrid er toer med 32 point for 12 kampe.

Kampens højdepunkt kom efter 85 minutter, hvor en tydeligt rørt Pique til store klapsalver blev skiftet ud til sin hyldest foran 92.605 tilskuere efter mange års tro tjeneste.

Andreas Christensen kom på banen for første gang i flere uger, efter at den danske landsholdsspiller har siddet ude i de seneste otte Barcelona-kampe med en skade.

Ikke siden 4. oktober havde Andreas Christensen spillet en kamp for Barcelona.

/ritzau/

Napoli rækker i den grad ud efter det italienske mesterskab, efter at holdet lørdag aften vandt 2-1 på udebane over Atalanta.

Det var den niende ligasejr i træk for napolitanerne, som spiller sprudlende fodbold for tiden.

Med sejren har Napoli 35 point efter 13 spillerunder. Forfølgerne fra Atalanta blev med nederlaget stående på 27 point.

Angriberen Rasmus Højlund spillede de første 70 minutter af kampen for Atalanta og kunne med lidt mere held og dygtighed have scoret et mål eller to. Joakim Mæhle spillede hele kampen for Atalanta og havde et forsøg i tillægstiden, men det blev blokeret.

AC Milan spillede senere lørdag aften, og her vandt det forsvarende mesterhold 2-1 hjemme over Spezia. Simon Kjær sad på bænken i hele kampen for Milan.

Sejren betyder, at Milan overhaler Atalanta og nu indtager andenpladsen med 29 point.

/ritzau/

I videoen øverst i artiklen kan du høre Simone Petersen fortælle om problemerne med chippen i EM-bolden.

Det Internationale Håndboldforbund har til dette EM placeret en chip i boldene for at måle hastigheden af skud, afleveringer og andre statistikker under kampene.

Men i kampen mellem Norge og Frankrig løsnede chippen sig, og det fik ifølge den norske stjerne Nora Mørk bolden til at opføre sig underligt.

Men det er ikke kun nordmanden, som har mærket chippens effekt på bolden. Også den danske landsholdsspiller Simone Petersen har følt det på egne fingre.

– Hvis man dribler med bolden, og man rammer det sted, hvor chippen sidder, kan bolden godt skifte retning, og det er selvfølgelig en udfordring, siger Simone Petersen.

Den danske landsholdsspiller fortæller også, at hun i kampen mod Slovenien fredag aften havde en episode, hvor chippen måske gjorde, at en aflevering ikke endte i hænderne hos en medspiller.

– Det kan jo blive altafgørende, at der er sådan en udfordring omkring bolden, så det er da irriterende, lyder det fra Simone Petersen.

Danmark spiller gruppekamp nummer to, når de møder Serbien søndag klokken 20.30. Du kan følge kampen direkte i LIGA på P4.

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder