fredag, april 19, 2024

Forskning viser: Syv fordele ved at være single

Er du træt af at være den eneste single til parmiddagen? Så kan du godt læse videre her med god samvittighed, for forskningen viser faktisk, at der er en hel række gode grunde til at forblive single.

Vi har samlet en liste over syv områder af livet, hvor du ifølge forskningen sandsynligvis har det bedre end dine venner, som er i parforhold. Læs med her:

Personlig tid og selvpleje

Som single har du mulighed for at prioritere din personlige tid og selvpleje. Du kan forkæle dig selv med selvomsorgsaktiviteter, såsom at læse en god bog, tage på spa, dyrke motion eller bare slappe af og nyde din egen selskab.

Du kan også give dig selv nydelse ved hjælp af sexlegetøj fra en shop som Private Play hvor du kan finde nydelse i en skøn vibrator eller den bedste dildo, og søge helt ind i dig selv. Husk at dit sexliv ikke behøves at gå i stå, bare fordi du er single.

Ro til at tænke

Bare fordi du er single, betyder det ikke at du er dårlig til at være i et forhold. Faktisk viser forskningen, at livet som single giver dig ro og plads til at tænke frit uden at skulle tage hensyn til en partner. Du kan planlægge din tid og dine aktiviteter efter dine egne ønsker og behov.

Hvis vi er blevet sårede fra et tidligere forhold, ses der endda mønstre hos nogen, hvor de bliver ved med at søge ind i parforhold igen og igen for at fikse de sår, hvormed de søger healingen fra en anden partner. Her mener terapeuter, at den største healing kommer indefra i form af selvkærlighed og selvaccept.

Selvudvikling og motion

Når du er single, har du mulighed for at fokusere på dig selv og din personlige udvikling. Du kan bruge tid på at lære dig selv bedre at kende, opdage dine interesser og passioner, og arbejde på at opnå dine mål. Singler har typisk også mere tid og overskud til at dyrke motion og fysisk aktivitet generelt, hvilket har en række sundhedsmæssige fordele. Du kan naturligvis også tage dig tid til lidt selvforkælelse med dildoer eller andet sexlegetøj og eksperimentere med dig selv, og lære din krop bedre at kende.

Som single har du generelt friheden til at udforske nye oplevelser og eventyr. Du kan rejse, prøve nye hobbyer, deltage i kurser eller workshops, og opdage nye sider af dig selv uden at skulle tage hensyn til en partners præferencer eller begrænsninger. Det er dog vigtigt at huske, at fordele ved at være single kan variere fra person til person.

Intet selskab er bedre end dårligt selvskab

Som single behøves man ikke bruge tid på at arbejde på sit parforhold, hvilket giver en unik frihed til at arbejde på sig selv og sine andre relationer. Selvom det nogle gange kan føles stressende at være single af forskellige årsager, kan det være mindst lige så stressende at i et parforhold, som ikke fungere.

Derfor bør du nyde den tid, frihed og mentale overskud, det kan give, ikke at skulle bekymre sig om sit parforhold.

Sociale forbindelser

Som single har du mulighed for at opbygge og pleje et bredt netværk af venner og bekendte. Du kan deltage i sociale arrangementer, møde nye mennesker og skabe dybe og meningsfulde forbindelser uden at skulle tage hensyn til en partner.

Vi har en tendens til at skære vores venner fra og se dem mindre, når vi har en partner. Selvom dette er naturligt, så kan det have sine ulemper, fordi ens venner måske forstår en på måder, som en ens partner ikke gør. Desuden kan et stærkt netværk af tætte venner være vigtigt til at gribe en, hvis forholdet slutter, og hvis ikke man har beholdt sine venner i ens liv, kan det komme til at føles meget ensomt på den anden side.

Bedre økonomi

At være single kan give dig økonomisk frihed og fleksibilitet. Ifølge forskning har singler generelt lavere gæld, end folk i længerevarende parforhold eller ægteskab: https://www.insider.com/reasons-youre-better-off-being-single-according-to-science-2019-2.

Du kan styre dine egne økonomiske beslutninger og prioriteringer uden at skulle tage hensyn til en partners behov eller ønsker, og hvis du vil leve efter et stramt budget i en periode, går det ikke udover andre end dig selv, og derfor har du større kontrol over, hvordan du bruger dine penge.

Selvom dates på restauranter eller parture til andre storbyer er rigtige hyggeligt, når man har en kæreste, så er det også dyrt, og dette er også en årsag til, at der kan være økonomiske fordele ved at være single.

Singler er mere selvstændige

At være single eller alene er ikke nødvendigvis det samme som at være ensom. Det er faktisk enormt vigtigt for vores mentale sundhed og forhold til os selv, at vi lærer at sætte pris på vores eget selvskab.

Det gør os mindre afhængige af andre, når vi kan underholde os selv og ikke være skræmte ved tanken om at gøre ting alene. Vi får alle brug for at kunne fikse ting alene, og derfor kan singler have en fordel her.

Relaterede artikler

Seneste nyheder