mandag, juli 15, 2024

Fordele ved et grønnere hjem

I en verden hvor debatten omkring miljø og bæredygtighed er mere aktuel end nogensinde før, er boligerne også kommet under den grønne lup. Mange ældre boliger er dårligt isoleret og opvarmes ved miljøskadende processer, og de er derfor langt fra så grønne, som de burde være. Er din bolig grøn nok, eller har du brug for råd?

Energioptimer dit hjem

Solceller og varmepumper er to af de ting, som kan gøre dit hjem grønnere. Ikke nok med, at de begge er bedre for miljøet, så sparer de dig også nogle penge på din varme- og elregning, da du bliver selvforsynende på energi. Du kan få mere information hos Easygreen om, hvordan du energioptimerer din bolig på bedste vis. Som en ekstra gode kan du endda ende med at tjene på dine solceller, hvis de producerer overskudsenergi.

Du ser det måske som en dyr løsning nu og her, men i længden vil det kunne spare dig en del penge at have solceller installeret på taget og en varmepumpe monteret på huset. Skal du være grønnere, skal du tænke langsigtet. Tænk: Hvad virker i det lange løb? Ikke: hvad er den billigste løsning og virker nu og her?

God isolering sparer på energien

Trækker det fra dine vinduer, og har de lidt for mange år på bagen? Så er det på tide, at du laver en udskiftning. Tjek også døren i samme omgang, samt isolering i vægge og loft. Jo bedre du kan isolere dit hus, jo mindre varme vil der sive ud, og jo mindre energi skal huset benytte. Igen giver det dig også muligheden for at spare nogle kroner på din regning. Du fyrer nemlig kun for din egen husholdning og ikke også for fuglene.

Når du skifter vinduer, skal du altid vælge nogle, der er mærkede med energiklasse A. Du kan godt finde brugte vinduer, som har mærket, og hermed spare penge, men vær meget opmærksom på deres stand.

Ordentlige byggematerialer

Tænk dig om, når du vælger materialer til dine byggeprojekter og renoveringer. I dag findes der et utal af muligheder for mere bæredygtige materialer, og det er disse, du skal benytte dig af, hvis du vil have en grønnere bolig. En af de ting som du bør gå efter og helt sikkert kender, er FSC-mærket. FSC er en non-profit organisationer, der fremmer bæredygtig skovdrift. De har fem mærker, men dem som du primært støder på, er FSC-mix og FSC-100%.

Generelt skal du gå efter materialer, der er biobaseret, har en lang levetid, et lavt klimaaftryk, er af god kvalitet, er miljømærket og certificeret, samt genbrugt.

Relaterede artikler

Seneste nyheder