torsdag, september 21, 2023

FC Nordsjælland booker sidste kvartfinaleplads i pokalturneringen

Post Content

FC Nordsjælland er som det sidste hold klar til kvartfinalerne i pokalturneringen i fodbold.

Torsdag tog superligaens tophold den sidste billet med en sejr på udebane over AGF, der blev slået med 2-0.

Mohammed Diomande scorede til 1-0 mere eller mindre ud af ingenting efter en lille halv times tid.

Midtbanespilleren sneg sig bag AGF’s forsvarslinje, der sov lidt i timen, og efter et perfekt timet løb headede han en høj bold fra Adamo Nagalo forbi Jesper Hansen i aarhusianernes mål.

Hansen og AGF-defensiven så lige forbløffet ud, mens gæsterne jublede.

AGF satsede mere fremad, i takt med at slutfløjtet nærmede sig, men måtte i stedet se FC Nordsjælland så godt som lukke kampen cirka ti minutter før tid, da det blev 2-0.

Efter en flot aflevering ind i feltet satte Benjamin Nygren lige foran mål indersiden på bolden og scorede.

Det tog pusten fra AGF, og FC Nordsjælland kørte uden problemer sejren i hus, selv om hjemmeholdet i de døende minutter kom til et par oplagte chancer, der altså ikke blev udnyttet.

FC Nordsjælland gør Viborg, Silkeborg, FC København, Vejle, Aarhus Fremad, AaB og Sønderjyske selskab i kvartfinalerne, som der trækkes lod til senere torsdag aften.

/ritzau/

Politiet kalder fodboldfans’ optræden “skammelig og skandaløs”, efter FC Midtjylland i aftes tabte 3-1 i ottendedels-finalen af Pokalturneringen mod Viborg FF på Energi Viborg Arena.

En gruppe fra FC Midtjyllands fanskare samlede skrald og papkrus sammen og satte ild til det hele.

Energi Viborg Arenas egne kontrollører kom løbende for at slukke ilden med skumslukkere, men de blev ifølge politiet slået og sparket af fodboldfansene.

Politiet kigger nu videoovervågningen igennem for at finde frem til de 30-40 FCM-fans, der stod bag episoden, som operationel leder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, kalder helt usædvanlig.

– Jeg har aldrig oplevet det før, og jeg har beskæftiget mig med fodbold i rigtig mange år.

Udenfor stadion var der også ballade. Her lavede FC Midtjyllands fans hærværk og angreb politiet med kasteskyts.

FC Midtjylland har meldt ud, at man ærgrer sig over balladen, og at fodboldklubben er klar til at hjælpe politiet med at finde frem til de skyldige.

Peter Rosenmeier formåede torsdag ikke at spille sig i finalen ved VM i parabordtennis.

I semifinalen i Granada i det sydlige Spanien tabte danskeren klart til Rungroj Thainiyom fra Thailand.

– Skuffelsen er brutal lige nu. Det blev et 0-3-nederlag i semifinalen, og jeg kom aldrig i gang. Havde en super god fornemmelse inden kampen og har haft et godt overtag mod ham, de seneste gange vi har spillet, men i dag var han desværre en klasse over mig, skriver Peter Rosenmeier på Facebook.

Tidligere på ugen formåede Peter Rosenmeier at vinde VM-sølv i mixed double med Thea Nielsen, der i singleturneringen tabte sin førsterundekamp til tyrkiske Merve Demir.

Den danske målvogter var bedst, da det gjaldt.

Med en straffekastredning i kampens absolutte afgørelse cementerede Sandra Toft torsdagens sejr i EM-mellemrunden på 27-25 over Ungarn.

Med sejren har Danmark nu fire point i mellemrunden og kan fortsat drømme om en plads i semifinalen. Men det var ikke givet, at Danmark skulle vinde torsdag aften, da Ungarn førte store dele af anden halvleg.

– Det så sort ud i en overgang. Så er det bare megafedt, at vi vender den, siger Sandra Toft.

Det er dog ikke kun de to point på kontoen, der var vigtige. At Danmark formåede at spille sig op i de sidste minutter, hvor landsholdet var bagud med to mål er også værd at tage med.

– Det betyder meget. Et, at vi stadig er med i spillet om de sjove kampe. To, at vi rejser os. Det kan man bruge til meget senere hen, hvis vi kommer til at stå i samme situation, siger den danske målvogter.

Selvom spillet ikke var på toppen gennem de 60 minutter mod Ungarn, frygter Sandra Toft ikke, at det kommer til at sætte sig i den danske trup. Tværtimod.

– Jeg er ikke bekymret. Det er det eneste, jeg kan sige. Jeg er overhovedet ikke bekymret, siger hun.

Det blev til et nederlag til de tyske værter, da Danmarks ishockeylandshold torsdag tog hul på turneringen Deutschland Cup.

Efter forlænget spilletid tabte Danmark 2-3 til Tyskland. Daniel Schmolz stod for det afgørende mål tre et halvt minut inde i den forlængede spilletid.

Schmolz havde også udlignet til 2-2 lidt over halvvejs inde i anden periode. Inden da havde Danmark ellers vendt 0-1 til 2-1 takket være mål af Anders Koch og Nicolai Meyer.

Fire hold deltager i Deutschland Cup. Lørdag og søndag skal Danmark møde Slovakiet og Østrig.

Deutschland Cup så første gang dagens lys i 1987 og er kun med tre undtagelser blevet spillet hvert år lige siden. Danmark har dog kun været med en enkelt gang før, i 2007.

Turneringen spilles i Krefeld. Det er Danmarks sidste landskampe i 2022.

/ritzau/

Randers HK har torsdag aften begæret sig konkurs.

Det skriver den kriseramte håndboldklub på sin hjemmeside. Det sker, efter at det ikke er lykkes at indsamle de fem millioner, det ville kræve at fortsætte driften af klubben, der har hjemme i den danske kvindeliga.

– Det har været et par hårde dage, hvor vi har kæmpet for at nå målet på de fem millioner, lyder det fra formand Henrik Schaar på Randers’ hjemmeside torsdag aften.

– Det er vi desværre ikke lykkedes med, da vi her til aften har konstateret, at vi har nået 3,5 millioner, hvoraf størstedelen er mod forudsætning af, at vi nåede det endelig mål. Bestyrelsen er derfor blevet enige om at underskrive konkursbegæringen her til aften.

Mandag lød det fra Randers HK, at klubben forventede at erklære sig konkurs inden for kort tid på grund af store økonomiske problemer.

Her lød det, at det ikke har været muligt at skabe “det nødvendige sponsor- og kapitalgrundlag hverken på kort eller langt sigt”.

Den var også gal med økonomien i Randers HK i den forgangne sæson, men i marts meddelte klubben, at den havde fundet penge nok til at fortsætte driften.

Som følge af konkursen vil Randers’ resultater i denne sæson blive annulleret. Randers havde inden EM-pausen spillet otte kampe og vundet to af dem.

/ritzau/

Viborg er nu blandt de otte bedste i pokalturneringen.

Det står klart efter holdets overbevisende 3-1-sejr over FC Midtjylland på hjemmebane.

22 gode minutter i første halvleg blev kampafgørende. Tre mål leveret af henholdsvis Mads Søndergaard, Nicolas Bürgy og Ibrahim Said gav pausestillingen 3-0 til Viborg.

FC Midtjyllands Gustav Isaksen blev skiftet ind i pausen. Det 21-årige fodboldtalent skulle kun bruge syv minutter på banen, inden han fik reduceret for gæsterne.

Det gav fornyet håb i kampen for de regerende pokalmestre, men det blev altså ikke til mere.

Nicki Sørensen skal ikke længere være sportsdirektør på cykelholdet Israel-Premier Tech.

Torsdag har World Tour-holdet præsenteret sin gruppe af sportsdirektører for næste sæson, og den er Sørensen ikke en del af.

På holdets hjemmeside takker general manager Kjell Carlström danskeren for indsatsen.

Det fremgår ikke, hvorfor Nicki Sørensen, der har været en del af Israel-Premier Tech siden 2016, stopper på holdet.

I 2022 var Sørensen blandt andre sportsdirektør for Jakob Fuglsang og Mads Würtz Schmidt.

Nicki Sørensen var selv professionel cykelrytter frem til 2014, hvor han stoppede karrieren efter 13 år på det danske CSC-/Saxo Bank-hold.

I løbet af sin karriere tog Sørensen ni professionelle sejre, herunder fire danske mesterskaber i linjeløb.

Karrierens største triumf kom i 2009, hvor han vandt 12. etape af Tour de France. Fire år forinden vandt han også en etape i Vuelta a Espana.

/ritzau/

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har oplyst, at det danske landshold ikke må optræde i træningstrøjer med budskabet “Human Rights for All” – menneskerettigheder for alle – ved VM-slutrunden i Qatar.

Det får nu den danske afdeling af menneskerettighedsorganisationen Amnesty International til at reagere.

– Vi forstår ikke, at Fifa afviser dette fine og vigtige initiativ fra DBU, lyder det fra Annette Stubkjær Rimmer, der er politisk rådgiver i Amnesty.

Amnesty mener, at Fifa gør et og siger noget andet. Her henviser organisationen til, at Fifa udtaler, at forbundet tager menneskerettighederne meget alvorligt, og at man i 2017 for første gang vedtog en menneskerettighedspolitik, hvor Fifa forpligter sig til at respektere menneskerettighederne.

– Vi mener derfor, at det er skuffende, at de afviser dette basale menneskerettighedsbudskab, lyder det fra Annette Stubkjær Rimmer.

Med en indledende runde i 69 slag – tre slag under banens par – blander Rasmus Højgaard sig i toppen af golfturneringen Nedbank Golf Challenge.

Turneringen spilles i Sydafrika og er en del af DP World Tour, der tidligere gik under navnet European Tour.

Det blev til seks birdies og to bogeys på torsdagens 18 huller for 21-årige Rasmus Højgaard, der nu er delt nummer syv i turneringen.

En velspillende Ryan Fox brændte banen af på førstedagen med en runde i forbløffende 64 slag.

66 spillere deltager i turneringen, der har en præmiepulje på seks millioner dollar. Det svarer til 44 millioner danske kroner.

/ritzau/

Under det kommende verdensmesterskab i fodbold får spillerne ikke bare hjælp af benskinner og sportstape til at passe på sig selv.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og Den Internationale Spillerforening (Fifpro) har nemlig i samarbejde udviklet et værktøj, som skal skærme spillerne mod hadbeskeder.

Det siger spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen.

– Fifa har med hjælp fra Fifpro, som er vores internationale organisation, lavet et stykke software, der kan være med til at skærme spillerne fra hadbeskeder og digital chikane.

– Det er også et stykke software, der gemmer beskederne, så spillerne faktisk kan tilgå materialet, hvis de ønsker at anmelde det, siger Michael Sahl Hansen.

Ifølge Ritzau er hadbeskeder til fodboldspillere ikke usædvanligt. Kristoffer Pallesen fra AaB er en af de mange Superliga-spillere, som har modtaget had i indbakken.

– Jeg fik at vide, at jeg var pinlig, og at jeg skulle dø og ikke spille fodbold mere, siger han.

Han fortæller, at hadbeskederne også på et tidspunkt gik ud over hans kæreste.

– Det kan godt være, at vi er offentlige personer, fordi vi er sportsudøvere. Men man skal huske, at vi også er almindelige mennesker, som har familier.

Spillerforeningen er sammen med fem andre danske forbund gået sammen om en kampagne, der skal stoppe hadbeskeder.

En sær situation udspillede sig onsdag aften ved EM i håndbold.

Spanien mødte Tyskland i den sidste gruppekamp og førte med 23-20 kort før tid. Men for at få to point med videre var Spanien afhængig af, at tyskerne også kom med videre til mellemrunden frem for Polen, som tidligere på aftenen havde tabt til Montenegro.

Da tyskerne reducerede til 23-21 30 sekunder før tid, fik det spanieren Paula Argos til at strække armene over hovedet og tilsyneladende juble inde på banen. På kampens sidste angreb undlod spanierne at afslutte.

Resultatet betød, at Tyskland gik videre på en bedre målscore i det indbyrdes regnskab mellem de tre hold, mens Polen er færdig i turneringen.

Men det opsigtsvækkende sidste minut af kampen giver ikke anledning til en undersøgelse af, hvad der skete mod slutningen.

Det oplyser presseafdelingen i Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) til Ritzau.

– Der er ikke nogen beretninger fra kampen, som udløser en sag, lyder det i et skriftligt svar fra EHF.

Joe Biden opfordrer Ruslands præsident til at komme til forhandlingsbordet, så Brittney Griner kan komme hjem.

Den amerikanske basketballspiller Brittney Griner er blevet flyttet til en straffekoloni i Rusland for at afsone sin dom, men hendes egne advokater ved endnu ikke, hvor hun er.

Står det til USA’s præsident, Joe Biden, kommer hun ikke til at være der længe.

Han vil have den russiske præsident, Vladimir Putin, til at indlede forhandlinger om en fangeudveksling. Det siger han ifølge Reuters efter det amerikanske midtvejsvalg.

– Mit håb er, nu hvor valget er forbi, at hr. Putin vil kunne diskutere med os og være villig til at tale mere seriøst om en fangeudveksling, siger Biden.

– Min hensigt er at få hende hjem, tilføjer han.

Bidens regering og Det Hvide Hus har gentagne gange kritiseret behandlingen af Brittney Griner i det russiske retssystem.

Den dobbelte OL-guldvinder blev anholdt i en lufthavn i Moskva i februar og sigtet for at være i besiddelse af cannabisolie.

I august fik hun så en dom på ni års fængsel, og den er siden blevet fastholdt af en anden instans i en appelsag. Hun mangler fortsat at afsone omkring otte års fængsel.

Du kan læse mere om Brittney Griners sag ved at følge dette link.

/ritzau/

“Solgt til højstbydende!”

En historisk Formel 1-bil blev onsdag solgt på en auktion i den schweiziske by Genève til en europæisk køber for 13 millioner schweizerfranc.

Sammenlagt med 14,6 millioner schweizerfranc i skatter og gebyrer landede det endelige beløb på cirka 110 millioner danske kroner.

Det drejer sig om den tidligere Formel 1-kører Michael Schumachers mesterskabsbil fra 2003 – en rød Ferrari designet af Rory Byrne og Ross Brawn.

De 110 millioner danske kroner er det højeste, der nogensinde er givet for en Formel 1-bil i nyere tid.

Den tidligere rekord lød på knap 57 millioner for Schumachers Ferrari fra 2001.

Der er mindre end to uger, til Danmark spiller sin første kamp ved VM i Qatar.

Men med regeringsforhandlinger i kalenderen det formentlig næste lange stykke tid, har det måske givet den fungerende regering en løsning på dilemmaet om, hvorvidt danske ministre bør rejse til Qatar – et land, som blandt andet har fået kritik for brud på menneskerettigheder.

Den fungerende kultur- og kirkeminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), kommer i hvert fald ikke til at rejse til VM i fodbold i Qatar for at støtte de danske fodboldherrer.

For så længe, der kun er en fungerende regering, kan Danmark ikke blive politisk repræsenteret ved slutrunden.

Det siger ministeren til Politiken.

Klimaminister Dan Jørgensen deltager til gengæld i klimatopmødet COP27 i Egypten. Men det mener Ane Halsboe-Jørgensen er noget andet.

– Der er meget stor forskel på at deltage med nationale interesser. Vi deltager også i rådsmøder i EU, men med en afdæmpet linje, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Politiken og siger, at det handler om, hvorvidt det vil skade Danmark ikke at være til stede.

Tre af Londonds allerstørste fodboldklubber er ude af den engelske Carabao Cup.

Onsdag aften er Tottenham, Chelsea og Arsenal nemlig alle røget ud af den engelske pokalturnering.

Pierre-Emile Højbjerg var med fra start for Tottenham, men blev skiftet ud efter første halvleg, da Tottenham tabte 2-0 mod Nottingham Forrest, der dermed er gået videre til ottendedelsfinalen i den lille af de to engelske pokalturneringer.

Andetsteds i London tabte Arsenal 3-1 på hjemmebane mod Brighton, og de er derfor også ude af Caraboa Cuppen.

Det samme kan siges om Chelsea, der onsdag aften tabte 2-0 mod storholdet Manchester City, der derfor er videre til ottendedelsfinalen.

West Ham og Crystal Palace, der også hører hjemme i London, røg onsdag ud af Caraboa Cuppen onsdag aften.

Landsholdsspiller Jesper Lindstrøm, der skal med landsholdet til fodbold-VM i Qatar, kom onsdag aften på måltavlen for sin tyske klub, Eintracht Frankfurt.

I anden halvleg scorede Lindstrøm det sidste mål i Frankfurts sejr på 4-2 over Hoffenheim.

Den danske offensivspiller modtog bolden midt for mål, hvor han med fodsålen driblede forbi sin direkte modstander og sparkede bolden fladt i mål til slutresultatet.

Med sejren indtager Frankfurt fjerdepladsen med 26 point. Det er fem point efter førerholdet Bayern München.

Landsholdsbobler Robert Skov spillede anden halvleg for Hoffenheim, der ligger 10. pladsen med 18 point.

Yussuf Poulsen, der har døjet med skader, er ikke på listen over de 21 spillere, som landstræner Kasper Hjulmand allerede har udtaget. Onsdag aften fik den danske angriber knap 10 minutter for RB Leipzig i klubbens 3-1-sejr over Freiburg, mens endnu en landsholdsbobler Marcus Ingvartsen spillede 74 minutter for Mainz, der tabte 0-1 til bundholdet Schalke.

Landstræner Hjulmand mangler fortsat at udtage fem spillere til den danske VM-trup, som skal være på plads senest mandag.

Det franske håndboldlandshold er strøget direkte gennem de første tre kampe ved EM i Slovenien.

Onsdag aften vandt kvinderne fra det franske landshold deres tredje kamp på stribe, da de slog Holland 26-24 i sidste spillerunde af det indledende gruppespil. Dermed tager de fire point med videre til mellemrunden.

De to nationer havde begge vundet deres to første kampe ved slutrunden, men da Holland tabte det indbyrdes opgør, må de altså nøjes med at tage to point med over i mellemrunden.

Tidligere på aftenen vandt Rumænien også mod Nordmakedonien. Dermed sluttede rumænerne på tredjepladsen i gruppen og kommer i mellemrunden uden point, mens Nordmakedonien er ude af EM.

I de øvrige af aftenens kampe tabte Tyskland mod Spanien, mens Montenegro slog Polen, der slutter sidst i deres puljen og er færdige ved EM.

Onsdag kom det frem, at Karim Benzema på grund af en skade ikke havde trænet med i Real Madrid få timer før udtagelsen af den franske VM-trup, men de franske landsholdsfans kan ånde lettet op.

Den drønfarlige angriber er med i den trup, som landstræner Didier Deschamps onsdag aften har udtaget.

Der er dermed stor sandsynlighed for, at Karim Benzema, der for nylig vandt Ballon d’Or, er med, når Frankrig og Danmark brager sammen i gruppespillet i Qatar.

Landstræneren har desuden udtaget Raphaël Varane fra Manchester United, der har siddet ude i klubbens seneste to Premier League-kampe på grund af en skade.

Blandt de 25 navne på Didier Deschamps’ liste er desuden store og selvskrevne navne som Kylian Mbappé og Hugo Lloris. Der er fortsat en åben plads i den franske trup. Den skal være besat inden mandag.

/ritzau/

Det blev nok en gang til to point for GOG onsdag, men mod Skanderborg Aarhus Håndbold måtte det fynske tophold kæmpe hårdt for at tage sejren.

Østjyderne bed således fra sig, og kampen var spændende helt frem til slut, som endte med en GOG-sejr på 32-31.

Det er GOG’s femte sejr i træk, og holdet har dermed på andenpladsen igen blot et enkelt point op til topholdet Aalborg Håndbold. Skanderborg Aarhus har nu tabt tre kampe i træk og ligger på niendepladsen.

Ribe-Esbjerg kom onsdag op på tre sejre i træk i ligaen, da det hjemme mod Fredericia blev til en sejr på 34-32. Vestjyderne har nu 14 point på sjettepladsen. Fredericia ligger på syvendepladsen med 11 point.

Skjern vandt for fjerde kamp i træk onsdag. På hjemmebane blev Mors-Thy slået med 36-27. Skjern har 16 point på tabellens femteplads.

Sønderjyske fyrede tirsdag træner Klavs Bruun Jørgensen efter en række sløje resultater, og de fortsatte onsdag. Her blev det til et nederlag på 25-31 til KIF Kolding, der ligger nummer tre med samme antal point som Skjern.

Lemvig-Thyborøn og Bjerringbro-Silkeborg (BSH) sluttede runden af. Her vandt sidstnævnte med 31-27. BSH ligger nummer fire og fuldender trioen af hold med 16 point.

/ritzau/

Opdatering: Senere onsdag aften spillede Silkeborg sig også videre i pokalturneringen.

FC København måtte onsdag aften slide og slæbe mere, end de nok havde håbet på for at komme videre til kvartfinalen af pokalturneringen.

Mod 2. divisionsholdet Thisted var stillingen nemlig 1-1 efter 90 minutters spil, og så måtte de to hold ud i forlænget spilletid for at finde en vinder.

Her slog Andreas Cornelius, der mandag blev udtaget til Kasper Hjulmands VM-trup, så til hele to gange og sikrede FC København en 3-1-sejr mod Thisted.

Dermed er superligaklubben videre til pokalturneringens kvartfinale, mens Thisted er færdige for i år. Det samme kan siges om Silkeborg, der onsdag aften besejrede Randers 3-1, og spillede sig videre.

Tidligere onsdag aften slog Vejle også lokalrivalerne fra Horsens. Det kan du læse om og se her.

Selvom man er undertippet, er det ikke umuligt at besejre favoritten.

Det viste fodboldspillerne fra Vejle onsdag aften, da de slog lokalrivalerne fra Horsens 1-0 i pokalturneringen for mænd.

1. divisionsklubbens spillede i store dele af kampen bedst og skabte flest chancer, og det var derfor heller ikke ufortjent, at de trak det længste strå mod superligaholdet Horsens.

Du kan se Vejles 1-0-mål i videoen herunder:

1-0-sejren til 1. divisionsklubben betyder, at de er videre til kvartfinalen i pokalturneringen.

Det samme er Aarhus Fremad og AaB, der tidligere i dag slog henholdsvis Fremad Amager og Middelfart i deres opgør.

Også Sønderjyske er videre til kvartfinalen i pokalturneringen. De slog tirsdag aften Nykøbing FC.

Næste år skal der holdes VM i rugby i Frankrig, men en skandale er ved at stjæle opmærksomheden.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har fransk politi ransaget flere adresser – herunder organisationskomitéens hovedkvarter i hovedstaden Paris.

– I begyndelsen af oktober 2022 åbnede PNF (Frankrigs finansielle anklagemyndighed, red.) en indledende efterforskning af favorisering, korruption og andre forseelser med relation til ledelsen af VM 2023, lyder det fra anklagemyndigheden.

Det skulle angiveligt være den tidligere VM-chef Claude Atcher, som er hovedmistænkt. Han blev fyret i oktober efter en intern undersøgelse.

Den franske avis L’Equipe tilføjer, at efterforskerne kigger på muligt misbrug af personaleudgifter, tidligere kontrakter og potentielle uregelmæssigheder i billetsystemet tilknyttet næste års VM i rugby.

VM skal efter planen afvikles i Frankrig fra 8. september til 28. oktober 2023.

Peter Rosenmeier havde få problemer med at spille sig videre fra første runde af para-VM i Spanien.

Bordtennisspilleren slog således sin britiske modstander Paul Karabardak i tre sæt med 11-7, 11-6 og 11-7.

I anden runde møder den 38-årige danske PL-sølvinder belgiske Bobi Simion. De to står overfor hinanden torsdag klokken 11.30.

Peter Rosenmeier er dog allerede sikker på at rejse hjem fra Spanien med en VM-sølvmedalje. I går tabte han og makkeren Thea Nielsen finalen i mixeddouble til det brasilianske par Paulo Salmin Filho og Bruna Costa.

Indsatsen fra den danske fodbolddommer Jakob Kehlet bliver i øjeblikket diskuteret i Grænkenland.

Han er nemlig hovedpersonen i en sag, hvor Olympiakos har truet med at forlade den bedste græske række efter weekendens 1-1-kamp mod Panathinaikos.

I kampens overtid dømte Jakob Kehlet et frispark på kanten af feltet til Panathinaikos. Efter et VAR-gennemsyn blev det ændret til et straffespark, som hjemmeholdet scorede på, hvilket Olympiakos’ præsident, Evangelos Marinakis, var alt andet end tilfreds med.

– Det er en af de største massakrer. Helt fra første minut med en korrupt dommer, et korrupt forbund. Græsk fodbold bevæger sig fra det dårlige til det værste, sagde han ifølge Kingsport.

Efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde har klubben alligevel valgt at blive i ligaen, men fastholder kritikken af Kehlet.

Derfor har klubben på bestyrelsesmødet besluttet, at videomateriale fra opgøret skal sendes til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa), dommerkomité og fodbolddirektør Zvonimir Boban.

Ritzau har været i kontakt med Kehlet, der ikke ønsker at kommentere forløbet.

Floorballherrerene fra Danmark var foran frem til de sidste tre minutter af VM-braget mod Norge, men endte med at ryge ud af mesterskaberne i Schweiz.

I slutspilskampen om en kvartfinaleplads, tabte landsholdet med 6-7 i overtiden.

Danmark kom ellers godt fra start og førte med 4-2 efter første periode i den ordinære kamp. Opgøret sluttede dog 6-6, hvorfor der måtte tages ekstra tid i brug.

Her var Norge skarpest og scorede det afgørende mål efter et minuts spil, hvilket sendte Danmark ud af turneringen.

Landsholdet mødte dog op til kampen i god form efter at have gået ubesejret gennem gruppespillet. Torsdag venter en placeringskamp mod vinderen af opgøret mellem Tyskland og Canada. Vinderen slutter VM på en 9. plads.

Anklagemyndigheden i Østjyllands Politi har rejst tiltale mod tre mænd for at frarøve en 16-årig AaB-fan hans fodboldtrøje.

Det var i forbindelse med en Superliga-kamp mellem AGF og AaB i Aarhus den 17. september, at AaB-tilhængeren ifølge anklagemyndigheden fik at vide af mændene, at han ville få tæsk, hvis ikke han tog trøjen af og gav den til dem.

To af mændene er desuden tiltalt for ulovlig tvang ved at have truet to af den 16-åriges venner, da de ville til at filme episoden med deres mobiltelefoner.

Anklagemyndigheden har ifølge Ritzau vurderet, at der er grundlag for at kræve de tre mænd dømt for røveri og har derfor udarbejdet et anklageskrift, som er sendt til retten.

– Efterforskerne har foretaget en række afhøringer og gennemgået en del videomateriale, og det er på den baggrund, at vi har vurderet, at der var grundlag for at tiltale tre af mændene for sammen med flere p.t. ukendte gerningsmænd at have stået bag røveriet, siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft.

Røveriet skete ud for Frederiks Allé 117 i Aarhus.

Seks personer blev sigtet og fire varetægtsfængslet umiddelbart efter episoden.

Brentfords midtbanekriger Christian Nørgaard er en af de spillere, som endnu kan spille sig til en plads i landstræner Kasper Hjulmands VM-trup.

Det understregede sidstnævnte, da han mandag udtog de første 21 af i alt 26 spillere, som skal med til slutrunden i Qatar senere på måneden.

Tirsdag spillede Nørgaard de første minutter efter en længerevarende skade. Modstanderen var Gillingham i en pokalkamp, som Brentford tabte efter straffesparkskonkurrence.

– Forhåbentlig kan jeg bygge videre på det og få nogle flere minutter i weekenden, siger Nørgaard i udtalelser til klubbens hjemmeside og hentyder til det kommende opgør mod Manchester City i Premier League.

Mandag den 14. november klokken 19 skal den danske landstræner Kasper Hjulmand indsende alle 26 VM-spillere til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Kasper Hjulmand forklarede tidligere på ugen, at han holder skarpt øje med Christian Nørgaard.

– Det er vigtigt for os at se, om han er klar, hvordan han ser ud, og om han kommer igennem (kampene for Brentford, red.) uden problemer, sagde Kasper Hjulmand til DR Sporten.

Den engelske Premier League-klub Brentford havde en tirsdag til glemmebogen.

Thomas Franks tropper fra den bedste engelske fodboldrække er færdige i den engelske ligacup efter et nederlag i straffesparkskonkurrence til Gillingham fra den fjerdebedste række.

Den danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard brændte Brentfords sidste forsøg.

Brentford fik ellers den bedste start på opgøret efter tre minutters spil, hvor Ivan Toney kunne gøre det til 1-0 på oplæg af selvsamme Damsgaard.

Blot 15 minutter før slutfløjt kom Gillingham på tavlen efter udlining af Mikael Mandron.

Efter 1-1 endte kampen i straffesparkskonkurrence, hvor en misser fra danskeren blev udslagsgivende.

Sønderjyske kom tirsdag et skridt nærmere finalen i den danske pokalturnering.

På udebane mod Nykøbing FC vandt pokalmestrene fra 2020 i deres første kamp efter fyringen af cheftræner Henrik Hansen 2-1 efter forlænget spilletid i ottendedelsfinalen.

Mads Albæk stod i 93. minut for målet, der sendte Sønderjyske i kvartfinalen.

Forinden var kampen jævnbyrdig med gode muligheder til begge hold for at score yderligere. Efter målet i den forlængede spilletid satsede hjemmeholdet mere offensivt i jagten på en udligning, men den udeblev altså.

Onsdag bliver der spillet fem ottendedelsfinaler. AaB, AC Horsens, FC København, Randers og Silkeborg skal blandt andre i aktion. De to sidstnævnte møder hinanden.

/ritzau/

Et slidstærkt TTH Holstebro tvang tirsdag Aalborg Håndbold til at knokle for sejren, da de to mødte hinanden i det vestjyske.

Værterne var foran i tre fjerdedele af kampen, men den brede bænk hos Aalborg blev afgørende til sidst.

TTH mistede noget pondus i den defensiv, der i første halvleg havde holdt nordjyderne på bemærkelsesværdigt få mål. Stjernerne fra Aalborg kværnede sig tilbage i kampen og vandt 26-23.

Nordjydernes målantal er det laveste hidtil i sæsonen, og det siger noget om TTH’s defensive arbejde i tirsdagens opgør.

Resultatet betyder, at Aalborg fører ligaen med tre point ned til GOG, som har en kamp i hånden. TTH er på ottendepladsen med ti point op til Aalborg.

Når Danmark i aften går på banen mod Sverige til den sidste indledende gruppekamp ved EM, bliver det samtidig afgjort, hvor mange point de danske håndboldkvinder tager med over til mellemrunden.

Med Sloveniens sejr på 27-24 over Serbien tidligt tirsdag aften, er det sikkert og vist, at Slovenien går videre, og at Danmark ikke kan tage førstepladsen i gruppen.

Det danske landshold kan derfor maksimalt tage to point med i mellemrunden, hvilket kræver en sejr over Sverige.

Hvis aftenens kamp mod Sverige slutter uafgjort, vil Danmark gå videre som treer i gruppen og tage et enkelt point med til mellemrunden.

Ender det i stedet med en svensk sejr, vil Danmark ikke tage nogen point med over til mellemrunden, hvor der skal spilles tre kampe om en plads i semifinalen.

Kampen mellem Danmark og Sverige kan følges i DR LYD i LIGA på P4 eller i livebloggen på dr.dk fra klokken 20.00. Kampen begynder klokken 20.30 og vises på TV 2.

Trods anklager og appel fra fodboldforbundene fra Chile og Peru, får det ecuadorianske landshold lov at komme med til det kommende VM.

De to lande har ellers i et stykke tid at forsøgt at få det sydamerikanske land smidt ud af VM i fodbold, da de mener, at Ecuador har brugt en ulovlig spiller i VM-kvalifikationen.

Det har Den Internationale Sportsdomstol (CAS) tirsdag afgjort.

Oprindeligt klagede de to lande over, at Ecuador-spilleren Byron Castillo slet ikke er født i Ecuador, og at han derfor ikke er berettiget til at spille for landet.

Står det til CAS, er der dog intet ulovligt i, at fodboldspilleren har optrådt for Ecuadors landshold i VM-kvalifikationen. Da myndighederne i Ecuador betragter ham som ecuadorianer, er han berettiget til at spille for landet, vurderer domstolen.

Domstolen fandt dog også, at der i spillerens pas står forkerte oplysninger, og de får også konsekvenser.

På grund af de forkerte oplysninger i passet bliver deres landshold på forhånd fratrukket tre point i den næste VM-kvalifikation, mens landets fodboldforbund også bliver tildelt en bøde på omtrent 750.000 kroner.

Ét år.

Længere tid nåede Klavs Bruun Jørgensen ikke at stå i spidsen for Sønderjyskes håndboldherrer, der spiller i den bedste danske række.

Tidligere tirsdag kom det nemlig frem, at håndboldtræneren er blevet fyret fra sit job i det sønderjyske. Trods en placering i den mere kedelige halvdel i tabellen er hovedpersonen selv overrasket over fyringen, fortæller han til Ekstra Bladet.

– Det er en del af gamet, når vi ikke har hentet flere point, men jeg synes, det er alt for hurtigt, siger den nu tidligere Sønderjyske-træner ifølge Ritzau.

– Jeg synes helt klart, at det var for tidligt for mig. Andre udefra må jo vurdere, om de er uenige. Klubben skal jo ikke vente, hvis de virkelig er utilfredse, og de har åbenbart haft en fornemmelse af, at løbet var kørt for mig, siger Bruun Jørgensen til Ekstra Bladet.

Lige nu indtager Sønderjyske ligaens tiendeplads med fem point op til top-8.

En løftet pegefinger gav ikke pote, så nu har Det Internationale Antidopingagentur, Wada, valgt at tage skrappere midler i brug.

Dopingsagen om den unge russiske kunstskøjteløber Kamila Valieva, der under vinter-OL i februar i år blev taget i at have snydt med doping, er strandet hos Det Russisske Antidopingagentur, Rusada. Derfor har Wada nu sendt sagen videre til Den Internationale Sportsdomstol, Cas.

Wada havde oprindeligt forventet en afgørelse for tre måneder siden, men der er intet sket. Det får Wada-direktør, Witold Banka, til at reagere.

– På trods af at Rusada officielt er blevet pålagt straks at komme med afgørelse i sagen om Kamila Valieva, skete der ingen fremskridt. Derfor kan jeg bekræfte, at Wada nu officielt har sendt sagen direkte til Cas, skriver Witold Banka på Twitter.

Dengang 15-årige Kamila Valieva vandt under vinter-OL i Beijing guld i holdkonkurrencen i kunstskøjteløb. Det er dog fortsat uvist, om russerne får lov at beholde medaljerne.

Når Danmark i aften møder Sverige ved EM i håndbold, er der særligt én spiller på det svenske landshold, mødet bliver specielt for.

Nathalie Hagman har spillet flere år i Danmark, og derfor ser hun frem mod kampen med ekstra spænding.

– Selvfølgelig er det specielt. Vi har mange, som spiller i Danmark nu, og jeg har spillet i Danmark sammen med mange af dem, som er her. Så den kamp vil man meget gerne vinde.

Den svenske håndboldspiller anerkender Danmarks kvaliteter, men mener også, at Sverige er godt kørende. Derfor bliver dagsformen afgørende for aftenens resultat, fortæller hun.

– Jeg synes, at Danmark har et godt hold, og det synes jeg også, at vi har. Det handler mere om, hvem, som spiller en god kamp og gør de ting, de skal, og så må vi se, om det er nok til at vinde.

Danmark mod Sverige begynder klokken 20.30. Du kan følge opgøret direkte i LIGA på P4 eller på dr.dk. Kampen vises på TV2.

Den danske bordtennisduo med Peter Rosenmeier og Thea Nielsen tabte tirsdag eftermiddag finalekampen i mixed double ved VM i para-bordtennis.

I finalen mod de brasilianske modstandere Paulo Salmin Filho og Bruna Costa tabte danskerne med 0-3 i sæt. Første sæt var et tæt et af slagsen, som brasserne endte med at vinde med 12-10. De efterfølgende to sæt blev vundet mere komfortabelt med cifrene 11-5, 11-6.

– Vi havde håbet og troede på det, men Brasilien var for stærke på dagen. Når det er sagt, så er vi hamrende glade og stolte over, at vi som useedede gik hele vejen til finalen, skriver Peter Rosenmeier i et opslag på Facebook.

Det kan blive til mere dansk metal ved para-VM i Granada i det sydlige Spanien, hvor Peter Rosenmeier onsdag middag spiller første kamp i herrernes singlerække mod briten Paul Karabardak.

Thea Nielsen spiller sin første singlekamp torsdag.

Mandag aften satte landstræner Kasper Hjulmand navn på to af de tre målmænd, han ønsker med til VM i Qatar, nemlig Kasper Schmeichel og Oliver Christensen.

Union Berlin-målmanden Frederik Rønnow var ifølge Hjulmand også blevet udtaget mandag aften, hvis han ikke døjede med en muskelskade.

Men der er håb for, at han kan nå at blive klar til VM, fortæller Union Berlin-træner Urs Fischer på et pressemøde tirsdag.

– Jeg håber, at “Freddie” bliver klar til VM, og det er der stadig et lille håb om, siger Urs Fischer.

Den 30-årige målvogter har i en årrække været fast inventar i Danmarks landsholdstrup, men han har stået i skyggen af førstemålmand Schmeichel. Blot otte A-landskampe er det blevet til for Rønnow. De er faldet i perioden fra 2016 til 2020.

Mandag 14. november klokken 19 skal landstræneren indsende alle 26 VM-spillere til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Danmark åbner VM mod Tunesien 22. november.

/ritzau/

Der er ikke udsigt til, at Yahya Nadrani skal møde på arbejde i AaB foreløbig. Klubben fortæller, at den har “fritaget” forsvarspilleren fra træning på ubestemt tid.

Cheftræner Erik Hamrén begrunder hjemsendelsen med en uacceptabel opførsel over for en holdkammerat.

– Der har foregået en opførsel, som ikke er acceptabel, og som ikke er forenelig med den måde, jeg ønsker at være cheftræner på, eller med klubbens værdier i øvrigt, siger Hamrén til klubbens hjemmeside.

Nadrani kom til AaB i september og har kontrakt til 2024, men klubben tilføjer, at “AaB har ikke yderligere kommentarer, før en endelig afklaring af arbejdsforholdet er fundet.”

Yahya Nadrani har spillet tre kampe for AaB, heraf de to seneste.

Som præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, var Sepp Blatter en af hovedpersonerne bag placeringen af det kommende VM i Qatar.

Men knap halvanden uge før åbningskampen, trækker den 86-årige schweizer, der var Fifa-præsident fra 1998 til 2015, i land og kalder beslutningen fra 2010 for ‘en fejl’.

– Det er for lille et land. Fodbold og VM er for stort til det. Og jeg bærer ansvaret som præsident på daværende tidspunkt, siger han til den schweiziske avis Tages Anzeiger.

Sepp Blatter blev udelukket fra al fodbold i 2015 efter en mistænkelig pengeoverførsel fra Fifa til Michel Platini i 2011.

I sommer blev de begge frikendt ved en schweizisk domstol i byen. En afgørelse, som den schweiziske statsanklager appellerede.

Qatar er blevet anklaget for korruption i forbindelse med tildelingen af værtskabet.

I tiden efter har ørkenlandet fået kritik for sin behandling af migrantarbejdere og sin lovgivning på LGBT+-området.

Senest har en qatarsk VM-ambassadør kaldt homoseksualitet for “en skade i sindet.”

Du kan læse mere om DR’s dækning af den omdiskuterede slutrunde ved at følge dette link.

Danmark efterlod ingen tvivl om, at man havde fortjent en plads i kvartfinalen ved VM i floorball.

Det danske herrelandshold vandt således med 14-3 over Filippinerne i den tredje og sidste gruppekamp ved mesterskaberne i Schwiez.

Alex Rasmussen, der scorede tre mål og leverede en assist, blev kåret til kampens bedste spiller.

Det betyder, at danskerne spiller sig videre til playoff-runderne efter sejre over Polen, Australien og Filippinerne.

I onsdagens kvartfinale skal Danmark møde enten Slovakiet eller Norge – det afhænger af, hvem af de to nationer, som slutter på sidstepladsen i gruppe A.

Om halvanden uge er der VM i Qatar, og placeringen af fodboldslutrunden har blandt andet været omdiskuteret, da homoseksualitet er ulovligt i ørkenlandet.

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende VM-ambassadør Khalid Salman sørger dog for fornyet opmærksomhed efter et interview med det tyske medie ZDF.

– Jeg er ikke en striks muslim, men hvorfor det er haram (forbudt ifølge islam, red.)? Fordi det er en skade i sindet, siger han ifølge Ritzau.

Interviewet, der blev vist mandag aften, blev afbrudt af en official.

Khalid Salmans holdning står i kontrast til Det Internationale Fodbold Forbund, Fifas, udmelding om, at VM er for alle.

Det er dog ikke første gang, der er strid mellem holdningerne.

Tidligere kunne DR, NRK og SVT fortælle om, at VM-hoteller i Qatar afviser homoseksuelle gæster. Den historie kan du læse mere om her.

Du kan finde andre historier om den omdiskuterede slutrunde i Qatar ved at følge dette link.

Næste års Tour de France-rute bliver ikke just en favorit for Jonas Vingegaard, når han skal forsvare sin titel som vinder af Touren.

Det siger den danske cykelstjerne i et interview med spanske AS.

– Det er en hård rute. Måske passede 2022-ruten mig bedre, men jeg kan også godt lide den her, siger Jonas Vingegaard.

Jumbo-Visma-rytteren udpeger særligt én etape, han har i sigte.

– Jeg kan godt lide etaper som den, hvor Col de La Loze er med. Der er mange svære finaler, og også udfordrende etaper undervejs. Jeg tror, at vi kan drage fordel af de lange stigninger.

Jonas Vingegaard gør det samtidig klart, at han vil forsøge at forsvare sin titel til næste sommer.

– Jeg vil fortsætte på det her niveau, vende tilbage til Touren og kæmpe for endnu en sejr. Jeg håber, at jeg kan forsvare titlen, men vi skal stadig have snakket om det internt på holdet. Vi har endnu ikke besluttet os angående næste sæson, siger han.

Sønderjyderne skriver i en pressemeddelelse, at de har fyret den tidligere landstræner, fordi resultaterne ikke har været gode nok.

Holdet har potentiale til mere, mener direktør Hans Christian Jensen.

– Vi er gået ind til denne sæson med målsætningen om, at Sønderjyske skal kvalificere sig til DM-slutspillet. Det har vi spillermaterialet til. Det er ikke lykkedes at få forløst holdets potentiale og få indfriet de sportslige ambitioner.

– Vi har en rigtig god trup, som kan spille rigtig god håndbold, men resultaterne har bare været for svingende, og det har vi nu taget konsekvensen af, siger han.

Det blev til et år i jobbet for Klavs Bruun Jørgensen, der overtog i november sidste år efter klubbens fyring af Jan Pytlick.

Sønderjyske kæmper for at blive en del af top-8, som giver adgang til medaljeslutspillet.

Mark O. Madsen er ikke længere ubesejret i kampsporten MMA’s fineste klasse UFC.

Det står klart efter danskerens nederlag til amerikanske Grant Dawson natten til søndag i Las Vegas. Den tidligere OL-sølvvinder i brydning måtte give op i tredje runde.

Den 38-årige falstring var ellers ubesejret i sine første 12 MMA-kampe, men nederlaget ændrer ikke på hans motivation.

– Det her var en streg i regningen, og jeg er skuffet over resultatet. Men der er en løsning på alle udfordringer, siger Mark O. Madsen til Ekstra Bladet.

Kampen var dog tæt på ikke at blive til noget. Grant Dawson var nemlig for tung til at stille op i vægtklassen letvægt ved fredagens indvejning. Mark O. Madsen har dog ikke fortrudt, at han sagde ja til kampen alligevel.

Dog vil den tidligere bryder ikke svare direkte på, om han følte sig presset af forbundet UFC til at tage kampen.

– Jeg vil sige, at det var ikke faldet i god jord hos UFC, hvis jeg havde valgt ikke at tage kampen. Selv om det måske egentlig havde været på sin plads, siger han.

Real Madrid kan ikke længere kalde sig ubesejret i den bedste spanske fodboldrække for mænd, La Liga.

Mandag aften led det spanske mesterhold nemlig sæsonens første nederlag i ligaen, de de tabte mod Rayo Vallecano, som også har hjemme i Madrid.

Her blev det nemlig til et 3-2-nederlag mod lokalrivalerne.

Med sejren kravler Rayo Vallecano op på ottendepladsen. Real Madrid havde muligheden for at overtage førstepladsen fra FC Barcelona, men den mulighed blev misbrugt.

Real Madrid er på andenpladsen og har to point op til rivalen på førstepladsen.

FC Nordsjælland har tre point ned til Viborg på andenpladsen i 3F Superligaen, efter fodboldholdet mandag aften fik et vigtigt point og spillede 0-0 på udebane mod FC Midtjylland.

De offensive kvaliteter manglede hos begge hold, og derfor var det en chancefattig affære i Herning.

Der var kun ét skud på mål i første halvleg, og det stod nordsjællændernes Oliver Villadsen for, da han testede, om Jonas Lössl var vågen i FC Midtjylland-målet.

I anden halvleg kom FC Nordsjælland bedst ud. Mads Kristian Hansen var tæt på at bringe gæsterne i front, men Paulinho forhindrede afslutningen med en flot tackling.

FC Midtjyllands offensive es, Anders Dreyer, forsøgte sig fra distancen et kvarter før tid, men han kanonerede bolden forbi mål.

Til sidst fik FC Nordsjællands Ernest Nuameh en god mulighed for at bringe udeholdet i front, men skuddet voldte ikke målmanden Jonas Lössl de store problemer.

Det blev derfor aldrig til det store festfyrværkeri, da ingen af holdene formåede at sparke bolden i kassen, og kampen endte 0-0.

Med det uafgjorte resultat fører FC Nordsjælland Superligaen med tre point ned til andenpladsen, mens FC Midtjylland er et point fra top-seks.

I en stemningsfyldt atmosfære spillede Montenegro sig mandag aften alene til tops i sin gruppe ved kvindernes EM i håndbold.

Med en sejr på 29-25 over Tyskland har den ene af de tre værtsnationer nu fire point, hvilket er to point flere end mandagens modstander.

Begge mandskaber havde vundet deres første kamp ved EM. Gruppens to øvrige hold, Polen og Spanien, mødes senere mandag aften, og de spiller altså om at komme op på siden af Tyskland.

De tre bedste hold går videre fra gruppespillet.

I gruppe C vandt Holland med 30-15 over Nordmakedonien og er på førstepladsen. Frankrig kan med en sejr over Rumænien senere mandag kravle op på siden af hollænderne.

/ritzau/

De danske parabordtennisspillere Peter Rosenmeier og Thea Amalie Nielsen har mandag spillet sig i VM-finalen i mixdouble i klassen XD17.

Tidligere på dagen vandt de to danskere nemlig først over værtsnationen Spanien i kvartfinalen 3-0 og derefter slog de Australien 3-1 i semifinalen.

Det er første gang, at mixdouble er på menuen til et verdensmesterskab i parabordtennis.

21-årige Thea Amalie Nielsen stiller for første gang op til et verdensmesterskab, og hun stiller også op i singleturneringen.

Det samme gør 38-årige Peter Rosenmeier, der tidligere har vundet adskillige PL-, EM- og VM-medaljer.

I finalen møder den danske duo Brasilien. Den spilles i morgen klokken 13.30.

Håndboldklubben Randers HK, der spiller i den bedste kvindelige række herhjemme, vil inden for kort tid begære sig konkurs.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Formand i den kronjyske håndboldklub, Henrik Schaar, fortæller, at det ikke har været muligt at skaffe det nødvendige kapitalgrundlag.

– Vi må erkende, at vi ikke har formået at skabe et tilstrækkeligt sponsorgrundlag til at drive en professionel håndboldklub på trods af mere end 25 års ligahistorie. Dette beklager jeg på håndboldens, byens og klubbens vegne.

– Vi er taknemmelige for den trofaste opbakning, der er blandt vores nuværende sponsorer og investorer, siger han til klubbens hjemmeside.

Randers HK ligger i skrivende stund på 12. pladsen i den bedste danske håndboldrække.

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder