torsdag, maj 23, 2024

Få hjælp til planlægning af afskeden

Når et menneske går bort, kan det være svært at varetage de mange praktiske gøremål i forbindelse med en begravelse eller bisættelse. I sådanne situationer søger mange hjælp hos en professionel bedemand, som kan overskueliggøre hele sorgprocessen og hjælpe med at arrangerer afskeden.

Få hjælp til det praktiske

Tiden efter et dødsfald kan være ressourcekrævende og midt i sorgen kan det være svært at finde tiden og overskuddet til at varetage de mange gøremål. Derfor kan det være en stor hjælp at kontakte en bedemand, som kan hjælpe med alle de praktiske opgaver i forbindelse med en begravelse eller bisættelse.

En bedemand varetager mange forskellige opgaver. Eksempelvis kan de hjælpe med dødsannonce, juridiske foretagende samt valg af gravsted. Mange bedemænd tilbyder også hjælp til kistepynt og udsmykning af kirken.

Ved at lade en bedemand varetage de praktiske opgaver, betyder det, at I som pårørende ikke bliver overskyllet af et hav af opgaver. I stedet kan I bruge tiden på at være sammen jeres nærmeste og dermed få bearbejdet sorgen på bedste vis.

Hvad koster en begravelse?

Det er ikke altid gennemskueligt, hvilke økonomiske udgifter der findes i forbindelse med en afskedsceremoni. Priser på begravelser og bedemand priser kan variere og kan eksempelvis indbefatte, at bedemanden kommer på hjemmebesøg i forbindelse med at arrangere afskeden. Ligeledes kan prisen afhænge af, hvorvidt rustvogn og kørsel er inkluderet i prisen.

Søger du information omkring priser? Nogle bedemand tilbyder færdige helhedsløsninger, hvor kiste, rustvognskørsel, papirarbejde og kistepynt er inkluderet. Prisen på kisten kan også være forskellig og variere fra bedemand til bedemand. Nogle steder afhænger prisen eksempelvis af, om I vælger en traditionel, hvid basis kiste eller en bæredygtig naturkiste. Dette gælder ligeledes urner, hvor det også er muligt at vælge imellem flere forskellige slags.

Desuden er det værd at nævne, at I som pårørende kan søge tilskud til begravelse gennem begravelseshjælp på borger.dk. Har I brug for hjælp til denne proces, kan de fleste bedemænd rådgive herom.

Relaterede artikler

Seneste nyheder