mandag, november 28, 2022

Dommerfejl blev afgørende: – Det skal de se

Det var reelt afgørelsen, da Jovanka Radicevic scorede på straffe 24 sekunder før tid, men sådan skulle det tydeligvis ikke have været.

Montenegros sidste straffekast i kampen mod Rumænien blev nemlig dømt efter en klar dobbeltdribling, og den afslutning på kampen ærgrer TV 2 SPORTs håndboldekspert Kasper Christensen.

– Grbic dribler ind mod Pintea og søger et frikast, der ikke bliver dømt. Så dribler hun igen. Altså en klar dobbeltdribling.

– Det er en fejl, dommerne selvfølgelig skal se. Jeg skal ikke spille hellig, for jeg så det heller ikke i kommenteringen, men det flugter meget godt med dommernes præstation i resten af kampen. Den var dårlig. Og det her er selvfølgelig skrækkeligt for rumænerne.

I stedet for dobbeltdribling dømte det østrigske dommerpar straffekast for tacklingen lige bagefter, og så blev det kampens sidste sekunder en tak værre for rumænerne. Jovanka Radicevic satte nemlig tydeligt af, inden hun slap bolden ved straffekastet, og derfor burde målet ikke være anerkendt.

Men det blev det. Montenegro kom foran med 35-33, og med lidt over 20 sekunder tilbage var der ikke tid til andet end en reducering.

Således endte opgøret 35-34 til Montenegro, der med Frankrigs sejr lidt senere på aftenen er videre til semifinalerne.

– Den her dobbeltdribling kan vi tænke tilbage på i semifinalerne, men måske også om et år, når der er OL-placeringer på spil. Der kan det også komme til at betyde noget, siger Kasper Christensen med en henvisning til, at holdenes slutrundeplaceringer har betydning i OL-kvalifikationen.

Ud over Montenegro og Frankrig er Norge også videre til semifinalerne inden onsdagens kampe, hvor Danmark har skæbnen i egne hænder. Læs om Danmarks vej til semifinalen her og se kampen mod Norge onsdag klokken 20.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.

 https://sport.tv2.dk/

Relaterede artikler

Seneste nyheder