søndag, maj 19, 2024

Det er muligt at få penge retur ved aflysning og forsinkelse

Flyaflysninger kan være en frustrerende oplevelse for enhver rejsende – især når man har gået og glædet sig i så lang tid. Men vidste du, at du som passager har visse rettigheder, når dit fly bliver aflyst eller forsinket? At kende dine passagerrettigheder kan være afgørende i sådanne situationer, da det kan sikre, at du får den rette kompensation og assistance – hvilket Flyhappy.dk er eksperter i og hjælper dig med. Lad os udforske dine rettigheder nærmere og sikre, at du er godt forberedt, hvis du nogensinde står over for en flyaflysning.

Hvornår kan man kræve kompensation ved annullerede eller forsinkede flyafgange?

Når det kommer til krav om kompensation ved annullerede eller forsinkede flyafgange, afhænger det primært af flere faktorer, herunder den specifikke lovgivning i det område, hvor flyvningen opererer, samt årsagen til aflysningen eller forsinkelsen. Inden for EU er passagerer beskyttet af EU-forordninger, der fastlægger klare retningslinjer for, hvornår passagerer kan kræve kompensation. Ifølge denne forordning kan passagerer normalt kræve kompensation i følgende tilfælde:

  • Aflysning med kort varsel: Hvis dit fly bliver aflyst med kort varsel (normalt mindre end 14 dage før planlagt afgang), og årsagen er inden for flyselskabets kontrol, kan du have ret til kompensation.
  • Forsinkelse ved ankomst: Hvis din ankomst til din endelige destination er forsinket med mere end tre timer på grund af flyselskabets fejl, kan du også være berettiget til kompensation.
  • Afvisning af boarding: Hvis du nægtes boarding på grund af overbooking eller andre forhold, der er inden for flyselskabets kontrol, kan du have ret til kompensation, især hvis der ikke er frivillige til at fratræde deres pladser.

Det er vigtigt at bemærke, at der er undtagelser og begrænsninger for kompensation i tilfælde af ekstraordinære omstændigheder, såsom ekstremt vejr, sikkerhedshændelser eller strejker, som flyselskabet ikke har kontrol over.

Kompensation ved forsinkelser

Når din ankomst er forsinket med mere end tre timer, har du ret til pengeerstatning. Størrelsen af erstatningen afhænger af den planlagte flyvningens afstand:

  • 250 EUR for afstande på op til 1.500 km.
  • 400 EUR for flyvninger på mere end 1.500 km inden for EU og for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km uden for EU.
  • 600 EUR for flyvninger, der ikke falder ind under de øvrige kategorier.

Ved forsinkelser på fem timer eller mere kan du vælge mellem at få refunderet billetprisen eller arrangere en returflyvning. Erstatningsbeløbet kan dog reduceres til halvdelen afhængigt af forsinkelsens varighed ved ankomsten.

Kompensation ved aflysninger

Når dit fly ikke går som planlagt, har du som sagt også visse rettigheder, herunder:

  • Fuldstændig refusion af billetprisen og eventuelt en returflyvning til den oprindelige afgangsdestination.
  • Ombooking til din endelige destination så hurtigt som muligt.
  • Mulighed for ombooking til en alternativ dato, hvis der er ledige pladser til rådighed og det passer dig bedre.

Derudover har du ret til forplejning, indkvartering, hotelophold og transport, hvis der er ventetid i forbindelse med ombooking.

Relaterede artikler

Seneste nyheder