søndag, januar 29, 2023

De første coronatilfælde har ramt VM

De første coronatilfælde har ramt VM i håndbold. En spiller fra Belgien samt en spiller fra Egypten er således testet positiv i de obligatoriske coronatests efter gruppespillets afslutning. Det oplyser Det internationale håndboldforbund (IHF) på sin hjemmeside. IHF skriver, at de spillere, der er testet positiv, er blevet isoleret. De skal nu have foretaget en PCR-test. Hvis den viser sig at være negativ, kan spillerne bryde isolationen. I alt er 1086 personer blevet testet, og to af dem slog altså ud som positiv. Alle spillere blev testet inden slutrunden. Derudover kræver IHF samme procedure inden mellemrunden samt inden kvartfinalerne. Belgisk forvirring I forbindelse med de positive tilfælde har Belgien holdt et pressemøde. Her kunne de oplyse, at der er tale om den dygtige fløjspiller Yannick Glorieux. I det hele taget havde den belgiske lejr ikke fornemmelsen af en gnidningsfri proces, da spillerne skulle testes. – Det var lidt forvirrende efter kampen. Spillerne var der længe, og vi kan godt lide, at de kan komme hurtigt videre, siger Belgiens træner.

Belgien og Egypten har hver en spiller isoleret i skrivende stund.

De første coronatilfælde har ramt VM i håndbold.

En spiller fra Belgien samt en spiller fra Egypten er således testet positive i de obligatoriske coronatests efter gruppespillets afslutning.

Det oplyser Det internationale håndboldforbund (IHF) på sin hjemmeside.

IHF skriver, at de spillere, der er testet positive, er blevet isoleret. De skal nu have foretaget en PCR-test. Hvis den viser sig at være negativ, kan spillerne bryde isolationen.

I alt er 1086 personer blevet testet, og to af dem slog altså ud som positiv.

Alle spillere blev testet inden slutrunden. Derudover kræver IHF samme procedure inden mellemrunden samt inden kvartfinalerne.

I forbindelse med de positive tilfælde har Belgien afholdt et pressemøde. Her kunne de oplyse, at der er tale om den dygtige fløjspiller Yannick Glorieux.

I det hele taget havde den belgiske lejr ikke fornemmelsen af en gnidningsfri proces, da spillerne skulle testes.

– Det var lidt forvirrende efter kampen. Spillerne var der længe, og vi kan godt lide, at de kan komme hurtigt videre, siger Belgiens træner Yérime Sylla, der også oplyser, at spilleren er nedtrykt oven på nyheden.

Sylla hæfter sig dog ved, at det kan være svært at undgå at blive smittet, når forholdene er, som de er.

– Når vi er hotellet, er der folk, der går rundt uden mundbind. Alle hold kan blive ramt. Jeg har set andre spillere have familie her, siger han.

Belgien er blandt de hold, der har overrasket positivt ved VM i Sverige.

Det skete blandt andet, da de slog Tunesien. De er derfor videre til mellemrunden.

I forbindelse med kampen mod Tunesien observerede TV 2 SPORT, at netop Yannick Glorieux gik op til sin kæreste på tribunen, da opgøret var slut.

Her opholdte han sig under den efterfølgende kamp mellem Danmark og Bahrain. Det sagt, vides det naturligvis ikke, om det er årsagen til smitten.

Yannick Glorieux i midten af billedet var lykkelig, da de slog Tunesien, og han tilmed fejrede sin fødselsdag. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

 De første coronatilfælde har ramt VM TV 2 – Sport Read More 

 https://sport.tv2.dk/

​  

Relaterede artikler

Seneste nyheder