mandag, oktober 2, 2023

Dansk landstræner roser spillerne efter gyserafslutning: ‘Ingen slog op i banen’

Landstræner Jesper Jensen var lettet over, at det lykkedes Danmark at slide sejren hjem.

Det var ikke kønt, men det var to point.

Det må være overskriften på Danmarks første kamp i mellemrunden mod Ungarn, hvor det danske landshold med hiv og sving vandt med 29-27.

Landstræner Jesper Jensen tvivlede undervejs på, om det skulle ende med en dansk sejr.

– Jeg tænker, at vi skal være rigtig, rigtig glade. Det var vel det, man kalder en fifty-fifty afgørelse de sidste to minutter. Jeg har lige sagt til spillerne, at det var en kamp, der viste karakter, siger Jesper Jensen til DR Sporten.

Selvom spillet ikke sad i skabet, har landstræneren ikke en finger at sætte på indsatsen fra sine spillere.

– Vi bliver en smule stresset i perioder og tager nogle stressede afslutninger. Det var sejt, at spillerne holdt på. Der var ingen, der slog op i banen eller vendte øjnene, siger landstræneren til TV 2.

Jesper Jensen hæfter sig ved, at alle dygtige spillere kan præstere, når man er foran med otte mål, men at det kræver noget særligt, når man er bagud med få minutter igen.

– Store spillere kan spille godt ved minus to, og det synes jeg, at vi havde et landshold, der gjorde i dag. Det synes jeg, at vi skal være rigtig glade for og stolte over de to point, siger Jesper Jensen.

Rutineret back tog affære

Sejren kom blandt andet i stand med to sene scoringer fra den rutinerede højreback Louise Burgaard. Den ene af dem fjernede alt spindelvævet i det ene målhjørne.

– Når man har 11 slutrunder på bagen, så skal der være en eller anden form for mod og rutine, og jeg vidste, at hvis jeg stod efter kampen og ikke var gået mod mål, så havde jeg været endnu mere træt af det, siger Louise Burgaard til TV 2.

Louise Burgaard lavede to vigtige scoringer i slutminutterne og cementerede den danske sejr. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Med sejren lever Danmarks drøm om en semifinale fortsat. Det er den danske back godt klar over.

– Hvis vi havde tabt den her kamp, havde det eddermame været svært at komme i den semifinale, siger Louise Burgaard.

Selvom hun selv havde godt sving i venstrearmen, sender Louise Burgaard en tak ned i den anden ende af banen. For det var ikke kun de danske skytter, der tog affære. Også de danske målvogtere var havde stor andel i, at det endte med to danske point og ikke to ungarske.

– Der er ikke nogen, der gemmer sig. Folk tør og har modet til at gå mod mål. Og så fisker Sandra (Toft, red.) og Althea (Reinhardt, red.) lige nogle fantastiske redninger op til sidst, som bare er altafgørende for os, siger hun.

‘Vi joker tit om de små marginaler’

En anden rutineret landsholdsprofil er Burgaards sidemakker, højrefløjen Trine Østergaard, der havde svært ved at falde til ro efter den hektiske, men forløsende afslutning.

– Først og fremmest er jeg bare lettet, glad og stolt over, at vi i sådan en kamp som i dag stadig får to point og lever i turneringen, siger Trine Østergaard til DR Sporten.

Hun forklarer, at det siger alt om det danske landshold, at man kan være bagud med to mål, da der mangler godt fem minutter og så alligevel ende med at vinde med to.

– Selvom det ser lidt håbløst ud, så bliver vi ved med at kæmpe, vi spiller vores spil og går mod mål og får de redninger, vi har brug for på nogle svære tidspunkter i kampen, siger den danske højrefløj.

Trine Østergaard leverede fire af de 29 danske scoringer mod Ungarn. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Sådan har det ikke altid været i Trine Østergaards tid på landsholdet, der er med til sin tiende slutrunde for Danmark. Men så længe troen er der, kan alting blive vendt på hovedet.

– Men vi joker også tit om, at de der små marginaler, de nærmest aldrig går til vores fordel, lige meget om det er puljer eller vigtige kampe. Så det er rart at mærke sådan en følelse går vores vej nu, siger Trine Østergaard.

Danmark har nu fire point i mellemrunden, hvor der fortsat mangler at blive spillet to kampe. Lørdag mod Kroatien, inden verdensmestrene fra Norge venter onsdag i den sidste mellemrundekamp.

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder