søndag, januar 29, 2023

Dansk førsteplads kan give Sverige kæmpefordel

Sverige har sikret sig førstepladsen i VM’s gruppe 2, som i kvartfinalerne bliver parret med Danmarks gruppe 4. Og ender Danmark som gruppevinder, slipper danskerne for de svenske VM-værter frem til og med en eventuel semifinale. Til gengæld slipper de bedste danske håndboldherrer ikke for en rejseplan, der langt fra er ønskværdig. – Det er en kæmpefordel for Sverige frem mod en finalemodstander, hvis man går hele vejen, siger den svenske håndboldekspert og tidligere landstræner Ola Lindgren til Aftonbladet. Forklaringen kommer her. Malmø ➔ Stockholm ➔ Gdansk ➔ Stockholm VM bliver spillet i Sverige og Polen, og fordi værternes slutspilskampe skal afvikles i hjemlandet, kan Danmark bliver kastet ud i flere rejsedage. Tager vi udgangspunkt i, at danskerne bliver nummer et i gruppe 4, ender de i den modsatte halvdel af slutspillet i forhold til Sverige. Danskernes sidste to mellemrundekampe spilles i Malmø, og går Danmark videre til kvartfinalen, skal den spilles i Stockholm. Booker Danmark en plads i semifinalen, skal de også booke flybilletter til Gdansk i Polen. Og dernæst venter en bronzekamp eller VM-finale i Stockholm. – Det er en hård rejseplan. Det tager tid og er helt sikkert et forstyrrende element, siger Lindgren. Heller ikke den svenske Flensburg-stjerne Jim Gottfridsson misunder danskerne. – Det er ikke særlig sexet at have en to timer lang flyrejse derned. Siden skal man flyve tilbage i to timer, skifte hotel og så videre. Det er ikke noget, man har lyst til i den sidste uge, siger han til Aftonbladet. Bliver Danmark derimod nummer to i mellemrundegruppen, kommer resten af VM til at foregå i Stockholm. Første skridt mod kvartfinalen kan Danmark tage lørdag aften, når det gælder USA. Alt andet end en sejr er forventet, inden den sidste gruppekamp venter mod Egypten mandag. Den kamp kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Hvis Danmark ikke møder Sverige i kvartfinalen, venter mange potentielle rejsedage.

Sverige har sikret sig førstepladsen i VM’s gruppe 2, som i kvartfinalerne bliver parret med Danmarks gruppe 4.

Og ender Danmark som gruppevinder, slipper danskerne for de svenske VM-værter frem til og med en eventuel semifinale.

Til gengæld slipper de bedste danske håndboldherrer ikke for en rejseplan, der langt fra er ønskværdig.

– Det er en kæmpefordel for Sverige frem mod en finalemodstander, hvis man går hele vejen, siger den svenske håndboldekspert og tidligere landstræner Ola Lindgren til Aftonbladet.

Forklaringen kommer her.

VM bliver spillet i Sverige og Polen, og fordi værternes slutspilskampe skal afvikles i hjemlandet, kan Danmark bliver kastet ud i flere rejsedage.

Tager vi udgangspunkt i, at danskerne bliver nummer et i gruppe 4, ender de i den modsatte halvdel af slutspillet i forhold til Sverige.

Danskernes sidste to mellemrundekampe spilles i Malmø, og går Danmark videre til kvartfinalen, skal den spilles i Stockholm.

Booker Danmark en plads i semifinalen, skal de også booke flybilletter til Gdansk i Polen. Og dernæst venter en bronzekamp eller VM-finale i Stockholm.

– Det er en hård rejseplan. Det tager tid og er helt sikkert et forstyrrende element, siger Lindgren.

Heller ikke den svenske Flensburg-stjerne Jim Gottfridsson misunder danskerne.

– Det er ikke særlig sexet at have en to timer lang flyrejse derned. Siden skal man flyve tilbage i to timer, skifte hotel og så videre. Det er ikke noget, man har lyst til i den sidste uge, siger han til Aftonbladet.

Bliver Danmark derimod nummer to i mellemrundegruppen, kommer resten af VM til at foregå i Stockholm.

Første skridt mod kvartfinalen kan Danmark tage lørdag aften, når det gælder USA. Alt andet end en sejr er forventet, inden den sidste gruppekamp venter mod Egypten mandag. Den kamp kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

 Dansk førsteplads kan give Sverige kæmpefordel TV 2 – Sport Read More 

 https://sport.tv2.dk/

​  

Relaterede artikler

Seneste nyheder