tirsdag, december 5, 2023

DANMARKS STØRSTE PÅSKEFROKOST: Oste fra øst og vest med chutney

Indlægget DANMARKS STØRSTE PÅSKEFROKOST: Oste fra øst og vest med chutney blev først udgivet på Gastromand.dk.

Nu er vi ved at være ved vejs ende med frokosten. Frokosten blev der sagt. Om du vil danse i gardinerne eller måske bare videre ud (i udestuen eller sådan noget) er helt op til dig. Men der kommer ikke … Læs mere
Indlægget DANMARKS STØRSTE PÅSKEFROKOST: Oste fra øst og vest med chutney blev først udgivet på Gastromand.dk.​

Danmarks største påskefrokost arrangeres i samarbejde med Aalborg Akvavit.

Det er jo altid svært at begrænse sig. Ost eller en dessert. Valget her faldt på osten, som er af den gode danske slags. Vi har jo plæderet for at vi skal hjælpe restauranter, fabrikanter osv, så hvorfor ikke også mejerierne?

3.67 fra 3 stemmer

3 stk faste pærer1 stk løg25 g smør75 g tørrede abrikoser1 stk rød chili15 g frisk ingefær i små tern2 tsk sennepskorn0,5 dl æblecidereddike75 g sukker0,5 dl vand

Skræl pæren og skær i grove tern. Skær løget i strimler.

Smelt smørret og lad det brune let. Kom pære og løg på. Svits let,

Kom tørrede abrikoser i mindre stykker, chili, ingefær og sennepskorn på. Lad de let stege et par minutter.

Kom eddike, sukker og vand på. Simmer uden låg til det er kogt ind. Kom på glas og luk til.

Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Jeg er af den opfattelse, at du i hvert fald skal have to oste på sådan et bræt. Gerne tre. For så kan du få en fast ost, en blåskimmel og så en blød hvid. Vi var spartanske og gik med to. Den første er en Danablu fra Bornholm – nærmere bestemt Sct Clemens, som er et lille andelsmejeri derovre. Sørg for at få en lidt våd som godt kan se ud til den savler let. Der er mest smag i. I den anden ende af Danmark, ude vest på, faldt valget på Vesterhavsosten. Vi talte om, om valget med vesterhavsost var for nemt, men den smager bare så hjernedødt godt. Skal du prøve noget nyt, så se om du kan finde noget Hodde Kristian fra Naturmælk, Rød Krystal eller måske noget Arla Unika, fx. Havgus, Gammel Knas, Rød Løber eller nogle af skimmelostene. Eller bare en danbo. Der er sgu ikke nogen som har taget skade af en helt nede på jorden ostema’ sidst på eftermiddagen/start-natten.

Vi synes ikke du skulle søbe dig ind i sukkersød marmelade, så vi har bikset en lille chutney sammen til formålet. Den er med pære, lidt abrikos, chili, ingefær og lidt krydderi. Sådan for at matche rommen.

Aalborg Akvavit havde et match, der var så indlysende, at det næsten var for let. Men hvorfor fornægte lavthængende frugter. Deres nyeste snaps hedder FAD og er fadlagret på sherryfade og har fået et skud rom. De anbefaler den selv til blåskimmel og vesterhavsost. Og det så vi først efter vi havde besluttet os. Så deeeet… virker!

 

https://gastromand.dk/

Relaterede artikler

Seneste nyheder