torsdag, maj 23, 2024

Coronapandemien har vist os, hvor vigtig god erhvervsrengøring er

Coronapandemien har lært os, at vi skal spritte vores hænder af, når vi handler. At vi skal hoste i ærmet og blive hjemme, hvis vi er lidt snottede – og at god hygiejne og grundig rengøring er vigtigt, hvis vi ikke vil blive syge. Derfor er god og grundig erhvervsrengøring vigtig for sundheden på arbejdspladsen.

Du er sikkert godt på vej tilbage til den hverdag, du kender. Altså den fra før corona.

Men vent lidt endnu med at skylle dine nye vaner ud med badevandet. Dit skrivebord, kaffekanden og kantinebordet er nemlig fyldt med bakterier fra både dig og dine kollegaer.

Din arbejdsplads er højest sandsynligt det sted, hvor du er udsat for størst sygdomssmitte. Det fastslår mikrobiolog Charles Gerba fra University of Arizona. Men heldigvis er der tale om bakterier. Bakterier, som kan fjernes med hyppig og grundig erhvervsrengøring.

Rengøring er tryghed

Med Corona-pandemien kom usikkerheden. Men én ting har hele tiden været sikker. Grundig og hyppig rengøring hjælper. Noget, som fagfolk har vidst i mange år.

”Coronapandemien har åbnet øjnene for mange. Både i de private hjem og hos firmaer. Den har understreget, hvordan grundig rengøring og god hygiejne kan skabe mindre sygdom og i sidste ende bedre arbejdsforhold”, fortæller direktøren for SDS Service Rengøringsfirma , et Nordjysk rengøringsfirma som gør rent hos erhvervskunder over hele landet.

Under coronapandemien har danskerne været mindre syge. ”Nu gælder det om at blive ved med at gøre rent. Både på arbejdspladser i form af erhvervsrengøring, men også på individniveau, som vi har set det under coronapandemien med fx spritflasker i dagligvarebutikker”, fortsætter direktøren for SDS Service.

Dit skrivebord smitter

Mens du spritter af, vasker hænder og nyser i ærmet, er det vigtigt, at din og min arbejdsplads også tager ved lære af pandemien. Der er i gennemsnit 3.249 bakterier på en kvadratcentimeter af dit skrivebord. Det kræver en grundig og professionel erhvervsrengøring , hvis du ikke skal blive syg, mens du er på arbejde.

”Det skal være trygt at gå på arbejde. Som medarbejder skal du ikke koncentrere dig om hvor mange bakterier du får med hjem, eller om kantinen er ren. Du skal ikke være bange for at komme på arbejde. Med grundig og daglig erhvervsrengøring kan du koncentrere dig om det, der er vigtigt. Nemlig dit arbejde,” slutter direktøren af.

Så kig en ekstra gang på dit skrivebord, og overvej, om det er blevet gjort grundigt rent i dag.

Relaterede artikler

Seneste nyheder