torsdag, juni 1, 2023

Brøndbys mesterskabstræner får fyreseddel – men hans aktiekurs har aldrig været højere

Det overrasker ikke DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, at Brøndby fyrer træner Niels Frederiksen.

Pilen på Brøndbys kompas har peget i én retning: Fyr cheftræner Niels Frederiksen.

Det mener DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, som langt fra er overrasket over nyheden om, at mestrene fra 2021 stopper samarbejdet med den 52-årige fodboldtræner.

Det magnetiske felt bestående af negative resultater samt en ny ejerkreds, det amerikanske firma Global Football Holdings, var efterhånden for stærkt.

– Nye ejere har ofte deres eget take på klubbens retning, og derudover har efterårets resultater været dårlige. Det var især tydeligt, da man blev skilt ad med 0-4 af 2. divisionsklubben Aarhus Fremad, siger Andreas Kraul med henvisning til pokalnederlaget i oktober.

– Der har været opløsningstendenser, og det går ikke for Brøndby at overvintre på en 10. plads i 3F Superligaen.

Se højdepunkterne fra opgøret mellem Brøndby IF og Aarhus Fremad i videoen herunder.

Efter sin ansættelse i 2019 var den tidligere Esbjerg- og U21-landstræner i 2021 med til at vinde Brøndbys første mesterskab i 16 år, ligesom han førte klubben tilbage i et europæisk gruppespil.

På Brøndbys hjemmeside siger Niels Frederiksen, at han er stolt over sin tid i klubben.

– De resultater, der er blevet skabt, har i min optik været på toppen af, hvad man kunne forvente, siger han.

– Den glæde og eufori, som det skabte blandt så mange, vil jeg huske for altid.

Fyringen af Niels Frederiksen sker på baggrund af et 0-2-nederlag til Viborg FF i weekenden, og selvom fynboen givetvis tog hjem med dukket nakke, kan han hurtigt ranke ryggen, understreger Andreas Kraul.

Af trænere, som er blevet fyret gennem tiden, kan Niels Frederiksen tage det helt roligt, for han har præsteret over det forventede med materialet i Brøndby, mener Andreas Kraul. (Foto: © Lars Poulsen)

I sindssygt høj kurs

Det er altid svært at gisne om, hvorvidt en fyring er det rette instrument at vælge i en krise, lyder det fra DR Sportens fodboldkommentator.

Meget indikerede, at Brøndby, der fra 10. pladsen har syv point ned til nedrykningsstregen og tre point til top-6, havde brug for nye tanker og ideer. Men Niels Frederiksen har før vist, at han kan vende en skidt formkurve, forklarer Andreas Kraul.

– Der har været perioder, hvor truppen og resultaterne ikke var på plads, men Niels Frederiksen har løst det med godt trænerarbejde. Han kunne måske godt have begået samme stunt efter vinterpausen ved at få Brøndby til at ligne et medaljehold, siger han.

Niels Frederiksen

52 år gammel og kommer fra Fyn.

Har tidligere været cheftræner for: Brøndby IF, Esbjerg fB, Lyngby og Danmarks u21-landshold.

Vandt det danske mesterskab med Brøndby IF i 2021.

Ved siden af sin fodboldkarriere opnåede Niels Frederiksen en kandidatgrad i økonomi og var underdirektør i Dansk Bank fra 2008 til 2011.

Derfor er Andreas Kraul 100 procent sikker på, at Niels Frederiksens omdømme ikke tager skade af fyringen.

I starten af sin Brøndby-tid blev han anset som en overgangsfigur, før den rigtige træner blev fundet, men han modbeviste sine kritikere, fortæller fodboldkommentatoren.

– Niels Frederiksen er i sindssygt høj kurs. Af trænere, som er blevet fyret gennem tiden, kan han tage det helt roligt, for han har præsteret over det forventede med materialet i Brøndby og blot øget sin markedsværdi over årene, forklarer Andreas Kraul.

– Det har været tre og et halvt gode år for Brøndby, og derfor vil han blive husket som en succesfuld træner. Der vil sidde mange klubber i Danmark samt udlandet og tænke, at de kan bruge en som ham.

Men hvad så med Brøndby IF? Trænerspørgsmålet bliver med al sandsynlighed besvaret i de kommende uger, men er svært at gisne om, siger Andreas Kraul.

I videoen herunder kan du se et sammendrag fra Brøndbys mesterskabssæson.

En brydningstid for Brøndby

Ved annonceringen af købet understregede Brøndby, at hensigten var at blive en skandinavisk magtfaktor.

Efter søndagens nederlag til Viborg, blev hundredvis af Brøndby-tilhængere på stadion og sang smædesange mod klubbens nye ejere, Global Football Holdings, beretter Andreas Kraul.

Global Football Holdings er allerede hovedaktionær i både Estoril Praia fra Portugal og SK Beveren fra Belgien, ligesom selskabet også er medejer af FC Augsburg fra Tyskland.

Mens Brøndbys ledelse præsenterede klubbens nye ejere, gjorde en gruppe tilhængere deres holdning klar på et stort gult banner. Derfor bliver det også spændende at se, hvem man peger på som ny træner, mener Andreas Kraul. (Foto: © Finn Frandsen)

Global Football Holdings vil sammen med Jan Bech Andersen (i lyst jakkesæt) tilføre klubben op til 30 millioner euro – svarende til 223 millioner kroner – i form af et konvertibelt lån, som skal godkendes ved en ekstraordinær generalforsamling i Brøndby IF. (Foto: © Finn Frandsen)

1 / 2
Mens Brøndbys ledelse præsenterede klubbens nye ejere, gjorde en gruppe tilhængere deres holdning klar på et stort gult banner. Derfor bliver det også spændende at se, hvem man peger på som ny træner, mener Andreas Kraul. (Foto: © Finn Frandsen)
1 / 2
Global Football Holdings vil sammen med Jan Bech Andersen (i lyst jakkesæt) tilføre klubben op til 30 millioner euro – svarende til 223 millioner kroner – i form af et konvertibelt lån, som skal godkendes ved en ekstraordinær generalforsamling i Brøndby IF. (Foto: © Finn Frandsen)
2 / 2

Flerklubsmodellen huer ikke Brøndby-tilhængerne, der også frygter, at klubben nu kommer til at satse mindre på spillere fra eget akademi og i stedet vil bruge penge på at købe dyre spillere ude fra.

Med det in mente bliver det også spændende at se, hvad klubben gør på trænerpositionen, forklarer DR Sportens fodboldkommentator.

– Vil man have en af deres egne folk ind fra en af deres andre klubber? Bliver det et internationalt navn, eller skal det være en lokalforankret klub, hvilket peger på en dansk træner? Det bliver spændende at se, hvad de kommende uger bringer, siger Andreas Kraul.

– Sikkert er det, at man kan mærke en spænding ommkring klubben. Det er en brydningstid for Brøndby, som skal finde sig selv.

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder