torsdag, maj 23, 2024

Bæredygtigt tiny house

Et tiny house er en bolig, der typisk er mindre end 37 kvadratmeter stort. Du har ofte set dem bygget på en trailer eller ud af en eller to storcontainere. Men tiny houses bygges i alle afstøbninger. Deres egentlige funktion er der, hvor de forskellige tiny houses forbindes – maksimum udnyttelse af plads og funktionalitet.

Kom tættere på drømmen om dit eget tiny house her!

Beton af hamp

Hvis du ønsker at skabe et tiny house, der ikke skal kunne køre land og rige rundt, vil et miljøvenligt byggemateriale til dit hjem være hampebeton. Denne betonstøbning består af hampefibre, der blandes og med kalk eller ler og vand. Således kan det støbes i form og blive kroppen for dit perfekte hus. Hampebetonen vil desuden spare dig for flere lag, da det også fungerer som isolerende lag, og kan bidrage som ydermur til den charmerende rustikke stil. Desuden er betonen brandhæmmende og fugtregulerende. Betonen er helt nedbrydelig, så kun planker og søm ligger tilbage, hvis huset engang skal væltes!

Ønsker du et hus, der står en smule skarpere i formen udefra? Så kan det være træmærket Embla, med deres bæredygtige alternativ til traditionelt træ, du leder efter! Træsorten er specielt dyrket til byggeri, så du kan stole på et holdbart, stærkt og hårdt materiale. Træet vil altså egne sig godt til din tiny house-facade.

Vand direkte fra himlen

Fordelene, ved selv at bygge, er, at du bestemmer, hvorledes du udnytter jordens ressourcer bedst muligt. Og der er faktisk ganske mange metoder! En af dem er regnvandsopsamlingssystemer, du kan installere på dit tiny house. Således kan du opsamle regnvand. Brug det til at vande planter eller til at vaske tøj, så du sparer på dit drikkevand.

Hvordan skal du få din strøm i dit tiny house? Ved at installere solceller på dit tiny house, får du en bæredygtig energikilde, der hverken forurener eller udleder drivhusgasser. Du kan muligvis lykkes med at eliminere behovet for traditionel energi fra et elnet fuldstændig.

Tiny houses kan bruges som permanent bolig og et fantastisk alternativ for planeten og til dem, der ønsker et mere minimalistisk liv med færre materielle ejendele. Tiny house kan også stå til weekendbesøg, lejes ud som feriebolig eller være din egen families lille sommerhus. Mulighederne er mange, og med den frie kreativitet som redskab, kan du komme i mål med et fantastisk minihus! God fornøjelse.

Relaterede artikler

Seneste nyheder