mandag, december 4, 2023

Antidopingagentur vil have russisk skøjteløber udelukket i fire år

Post Content

Sportsdomstolen CAS er gået ind i dopingsagen mod kunstskøjteløberen Kamila Valieva.

Det Internationale Antidopingagentur, Wada, kræver den russiske kunstskøjteløber Kamila Valieva udelukket fra al konkurrence i fire år.

Det oplyser sportsdomstolen CAS i en pressemeddelelse, hvor CAS bekræfter, at man på Wadas anmodning har åbnet en dopingsag mod den unge skøjteløber.

CAS er blevet involveret, fordi Wada har mistet tålmodigheden med Ruslands antidopingorganisation, Rusada, der i Wadas øjne har nølet med sin undersøgelse af sagen.

– Wada anmoder CAS om, at atleten sanktioneres med en fireårig udelukkelse, der starter på den dato, hvor CAS’ afgørelse træder i kraft, samt en sletning af alle hendes resultater fra og med 25. december, skriver CAS.

I februar var Kamila Valieva med til at sikre det russiske hold guld ved vinter-OL, men dagen efter kom resultatet af den dopingprøve, den blot 15-årige skøjteløber havde afgivet i Rusland 25. december sidste år.

Prøven indeholdt spor af trimetazidin, der er på den forbudte liste, og Valieva blev omgående spærret af Rusada, som det er kutyme i den slags sager.

/ritzau/

Syv gange har Tom Brady vundet et NFL-mesterskab. Det er mere end nogen andre.

Søndag aften kunne han så tilføje endnu en rekord på CV’et, da han blev den første quarterback i ligaens historie, som har vundet en NFL-kamp i fire forskellige lande.

Sammen med Tampa Bay Buccaneers besejrede han Seattle Seahawks i den første NFL-kamp på tysk jord.

Foruden i USA har han også vundet i England og Mexico.

Søndagens opgør blev spillet på Allianz Arena i München – hvor fodboldholdet Bayern München har hjemmebane – og sluttede med en sejr til Bradys mandskab på 21-16.

Den syvfoldige Super Bowl-mester havde en fornuftig dag på kontoret. Han kastede for 258 yards og to touchdowns, og i sidste ende kunne han ånde lettet op over, at en interception i fjerde quarter ikke rokkede ved sejren.

Tom Brady har ellers ikke haft sin bedste sæson i år. Brady og hans NFL-hold, Buccaneers, har haft en noget rodet sæson, hvor de kun vandt tre kampe ud af otte. Holdet fra Florida har dog vundet deres seneste to opgør og står nu med fem nederlag og fem sejre.

Formel 1-danskeren Kevin Magnussen fik en kedelig afslutning på en ellers begivenhedsrig weekend.

På første omgang af søndagens grandprix i Brasilien blev den 30-årige Haas-kører påkørt af Daniel Ricciardo, som også udgik i samme situation.

På sin hjemmeside meddeler Formel 1, at McLaren-køreren straffes ved at blive rykket tre placeringer tilbage i sæsonens sidste løb i Abu Dhabi i næste weekend.

Det er dog langt fra noget, som holder Kevin Magnussen vågen.

– Daniel Ricciardo gjorde det ikke med vilje. Det er ikke noget, der hjælper os, men vi er videre, siger danskeren via Haas’ Twitter-profil.

Kevin Magnussen sikrede sig fredag pole position til lørdagens sprintløb i São Paulo for første gang i karrieren. Her blev han nummer otte, og du kan læse mere om præstationen her.

Brøndby IF har ophævet samarbejdet med cheftræner Niels Frederiksen.

Det oplyser superligaklubben i en selskabsmeddelelse.

Søndagens nederlag på 0-2 til Viborg FF blev Niels Frederiksens sidste kamp som Brøndby-træner i denne omgang.

Han kom til klubben fra Vestegnen i sommeren 2019, og to år senere førte han Brøndby til det første mesterskab i 16 år.

– Jeg har haft 3½ fantastiske år i Brøndby IF med mange gode kollegaer, oplevelser og mindeværdige øjeblikke. De resultater, der er blevet skabt, har i min optik været på toppen af, hvad man kunne forvente, siger Niels Frederiksen på klubbens hjemmeside og fortsætter.

– Naturligvis med klubbens første mesterskab og europæiske gruppespil i 16 år som det største. Den glæde og eufori som det skabte blandt så mange, vil jeg huske for altid.

Niels Frederiksen har tidligere i karrieren været cheftræner i Lyngby, Esbjerg og for Danmarks U21-herrelandshold. Han nåede at være cheftræner for Brøndby IF i tre og et halvt år.

I starten af næste uge går Danmark på banen ved VM i Qatar, men forberedelserne til slutrunden er langt fra ideelle.

Det mener fodboldstjernen Christian Eriksen, som søndag scorede for sin klub Manchester United i 2-1-sejren over Fulham.

– Alle er enige om, at det ikke er blevet gjort på den rette måde, siger Christian Eriksen til britiske Sky Sports.

Midtbaneprofilens udtalelser kommer, efter at hans United-kollega Bruno Fernandes har sat spørgsmålstegn ved beslutningen om at afholde VM i fodbold i Qatar.

Ørkenlandet har blandt andet fået kritik for ringe forhold til de migrantarbejdere, der har bygget VM-stadioner og øvrig infrastruktur i Qatar, ligesom kvinders og LGBT+-personers rettigheder har været i fokus.

Som fodboldspiller kan det dog være svært at gøre den afgørende forskel, mener Christian Eriksen.

– Vi spiller fodbold. Politik handler om noget over os – at tage den beslutning. Selvfølgelig forsøger vi at sige noget og gøre det, som vi kan, for at få sat fokus på det. Men forandringen må komme et andet sted fra, siger han.

Fodboldstjernen Cristiano Ronaldo føler sig svigtet af sin engelske klub, Manchester United.

Det fortæller den 37-årige angriber i et interview med den britiske tabloidavis The Sun.

Ifølge Ronaldo forsøger flere omkring den engelske klub at tvinge ham væk, hvorfor han føler sig forrådt.

Manchester Uniteds hollandske træner Erik Ten Hag har oftest brugt portugiseren som indskifter i denne sæson, og ifølge Ronaldo selv respekterer hollænderen ham ikke.

– Jeg har ikke respekt for ham, fordi han ikke har respekt for mig. Hvis du ikke har respekt for mig, kommer jeg aldrig til at have respekt for dig, siger portugiseren i interviewet, siger Ronaldo til The Sun.

Danske Heroic har søndag aften tabt IEM Rio Major-turneringen i Counter-Strike til Outsiders. Finalen endte 16-12, 16-5 til holdet bestående af fire russiske spillere og en fra Kasakhstan.

Både Outsiders og Heroic trådte ind i turneringen som undertippede, men det lykkedes holdene at feje favoritterne af banen og booke en billet til finalen.

På trods af at Outsiders vandt det første ‘map’ med fire runder, så var det en meget lige affære.

Danskerne fik en god start på det andet ‘map’, men så snart Outsiders fik momentum, var der ikke noget at rafle om. Efter 15 runder førte Outsiders med 12-3.

Heroic fik for en stund rejst sig, men det var sent, og så blev det et spørgsmål om tid, før Outsiders kunne vinde sin første major-turneringen.

Med førstepladsen følger knap 3,6 millioner kroner, mens Heroic kan tage på den gode side af 1,2 millioner kroner med hjem i kufferten fra Brasilien.

Efterårssæsonen i Superligaen er gået på hæld, og afslutningen blev ikke noget brag, da Randers FC og FC Midtjylland søndag aften delte pointene mellem sig i en kamp, der endte 0-0.

Ingen af holdene lykkedes med at få et spilovertag, og kombineret med mange nærkampe og korte spilstop blev kampen en fuser.

Dermed overvintrer Randers på sjettepladsen med 24 point, hvilket er et enkelt mere end FC Midtjylland på syvendepladsen.

Med cifrene 5-1 blev udeholdet AaB sendt hjem med en fodboldmæssig lussing i kampen mod førerholdet FC Nordsjælland.

Dermed forsætter hjemmeholdet de forrygende takter fra efterårssæsonen, der resulterer i, at holdet fra Farum går på julepause på førstepladsen.

Nordsjælland med 35 point har tre point ned til Viborg på andenpladsen.

Omvendt, så ligger AaB under nedrykningsstregen efter fire nederlag på stribe. Nordjyderne har 14 point efter de første 17 runder og syv point op til Brøndby.

Med et mål og en assist i Manchester Uniteds sejr på 2-1 over Fulham viste landsholdsstjernen Christian Eriksen, at formen forud for den forestående VM-slutrunden er, hvor den skal være.

Scoringen var den første for Eriksens vedkommende i Manchester United-trøjen.

– Det var på tide, siger Christian Eriksen med et smil på læben til Sky Sports.

Efter 14. minutter dukkede Eriksen op bagerst i feltet, hvor han modtog en aflevering fra portugiseren Bruno Fernandes, og så var det en formsag for den 30-årige dansker at prikke bolden i mål.

Fulham fik udlignet efter 61. minutter på et mål af den tidligere Manchester United-spiller Daniel James.

Derfor lignede det længe, at de to hold skulle dele i porten med et uafgjort resultat.

Men i kampens overtid vristede det argentinske United-talent Alejandro Garnacho sig fri, hvor efter han modtog en veltempereret aflevering fra Eriksen.

Den 18-årige kantspiller Garnacho sendte efterfølgende bolden i mål til kampens endelige resultat på 2-1.

– Det har været en god uge for mig. Nu glæder jeg mig til VM begynder, for jeg har arbejdet for at for at komme dertil, siger Christian Eriksen til Sky Sports.

På trods af de tre point forbliver Eriksen og United på femtepladsen med 26 point, mens Fulham ligger på niendepladsen med 19 point.

Søndag aften vandt Viborg FF med 2-0 på udebane mod Brøndby IF i den sidste kamp inden vinterpausen. Dermed overvintrer midtjyderne på andenpladsen.

Gæsternes Jay-Roy Grot scorede kampens første mål efter 24 minutter, hvilket bringer angriberen op på en delt førsteplads på topscorerlisten.

I anden halvleg cementerede midtbanespilleren Clint Leemans sejren, da han scorede til 2-0 på et flot frispark, der blev sendt udenom muren.

Nederlaget betyder for Brøndby, at holdet går på julepause på tiendepladsen med 21 point. I toppen er Viborg med 32 point kun et enkelt bagved førerholdet FC Nordsjælland.

Den danske golfspiller Rasmus Højgaard lå i spidsen på sidste runde af Nedbank Golf Challenge, indtil danskeren begyndte at lave fejl efter en afbrydelse grundet frygt for lynnedslag.

21-årige Højgaard sluttede turneringen på ottendepladsen, efter han lavede fem bogeys og en dobbelt-bogey på de sidste tolv huller.

En eagle undervejs kunne ikke rette op på kursen ned gennem scoreboardet.

Britiske Tommy Fleetwod vandt turneringen og de 7,3 millioner kroner i førstepræmie.

Opdateret med nyt afsnit om, at kongehuset følger regeringens linje.

Torsdag aften meldte den fungerende kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, ud, at hun – så længe der ikke er dannet en ny regering – ikke kommer til at rejse til fodbold-VM i Qatar, der starter om en uge.

Men heller ikke andre ambassadører eller diplomater kommer til at rejse til Qatar for at repræsentere det officielle Danmark under VM. Det fortæller hun søndag til Ritzau.

– Fokus lige nu er på at få dannet en ny regering. I mellemtiden vil Danmark ikke være officielt repræsenteret under VM i Qatar, skriver den fungerende kulturminister i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Kongehuset har før deltaget i store sportsarrangementer, og de blev i oktober spurgt, om de ville rejse til Qatar og følge det danske fodboldlandshold.

Her lød svaret, ifølge Ritzau, at kongehuset følger regeringens officielle linje, og at der dengang ikke var taget stilling til, hvorvidt kronprins Frederik ville deltage.

Søndag aften bekræfter kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, at man følger den fungerende regerings linje, og derfor ikke vil være til stede ved VM, før en ny regering er dannet.

Den norske tennisspiller Casper Ruud har vundet den første kamp ved ATP Finals over den formstærke canadier Felix Auger-Aliassime med cifrene 7-6, 6-4.

Turneringen markerer tennissæsonens afslutning, og de otte bedste spillere i verden deltager.

Første sæt blev afgjort i en tiebreak, som nordmanden vandt med 7-4. I andet sæt lavede 23-årige Ruud kampens eneste servegennembrud ved stillingen 3-3.

Dansk Holger Rune er førstereserve i turneringen. Det betyder, at han træder ind i turneringen, i tilfælde af en af de otte spillere må trække sig.

Søndag klokken 21.00 spiller verdensstjernen Rafael Nadal mod amerikaneren Taylor Fritz i turneringens anden kamp.

De danske mestre fra FC København har fået rettet op på et ellers haltende efterår.

Søndag eftermiddag sikrede FCK tredje superligasejr på stribe, da AGF blev nedlagt med 2-0 i Aarhus.

Med 10 minutter igen pandede Lukas Lerager gæsterne foran i forbindelse med et hjørnespark, inden Victor Kristiansen trykkede af fra distancen og cementerede sejren i overtiden.

Med sejren overvintrer københavnerne på Superligaens tredjeplads med 27 point efter 17 kampe, mens AGF er otter med 22 point.

AGF kan dog ryge længere ned i tabellen i løbet af søndagen, hvis Brøndby på hjemmebane slår Viborg. Den kamp starter klokken 16.00 og kan følges i LIGA på P4.

Få overblik over Superligaens færdigspillede kampe i årets sidste spillerunde ved at trykke her.

Danmarks mandlige ishockeylandshold afsluttede weekendens træningsturnering Deutschland Cup med et nederlag.

Trods dansk favoritværdighed blev det til et nederlag på 1-3 i kampen mod Østrig. Christian Wejse tegnede sig for det danske mål i slutningen af første periode.

Danmark har stillet med en del reserver i turneringen, som sluttede med facittet tre point for tre kampe.

Det danske hold indledte torsdag med et nederlag på 2-3 til Tyskland efter overtid.

Lørdag revancherede holdet sig med en sejr på 4-3 over Slovakiet, ligeledes efter overtid.

/ritzau/

Sidst Danmark spillede VM var det norske Åge Hareide ved roret som landstræner.

Forud for den kommende VM-slutrunde har nordmanden sat sin tidligere stjernespiller Christian Eriksen stævne for det norske medie NRK.

I et længere interview taler de to blandt andet om de danske ambitioner ved slutunden i Qatar. Og de er ikke så små endda.

– Vi har besluttet, at vi vinder det hele, griner Christian Eriksen.

– Nej, men efter EM har målet ændret sig. Vores tankegang har ændret sig. Målet bliver udvidet, når de når en semifinale i EM. Jeg siger ‘de’, fordi jeg var kun med i starten af EM.

Ved VM i Rusland i 2018 nåede Danmark ottendedelsfinalen, hvor landsholdet tabte i en straffesparkskonkurrence til Kroatien.

– Sidst vi var til VM, var målet at gå videre fra gruppen. Det skal vi nu, siger Christian Eriksen.

I interviewet spørger den 69-årige pensionerede træner også ind til Danmarks gruppemodstandere.

– Vi kender ikke Tunesien. Vi har aldrig mødt dem før. De mødte Brasilien og tabte, men brasilianerne sagde, at det var et rigtig godt hold. Australien tror vi på, vi slår, siger Eriksen.

Og hvad så med de forsvarende verdensmestre fra Frankrig?

– Vi har godt styr på dem. Vi har overgået os selv og slået dem to gange. Det har givet selvtillid.

Golfspilleren Rasmus Højgaard har sat kursen mod endnu en stor golftriumf på DP World Tour.

Danskeren fører således Nedbank Golf Challenge i Sydafrika, hvor fjerde og afgørende runde er i gang.

Højgaard var alene i spidsen for turneringen, da den blev afbrudt på grund af regn og risiko for lyn lidt efter klokken 10 dansk tid.

Da havde Højgaard gennemført de første fem huller med et slag under par.

Dermed er han i samlet ti slag under par. Det er ét slag bedre end englænderen Tommy Fleetwood og inderen Shubhankar Sharma, der begge nåede syv huller i tre slag under par inden afbrydelsen.

Rasmus Højgaard har tidligere i karrieren vundet tre titler på DP World Tour, der tidligere hed European Tour.

Turneringen i Sydafrika har en samlet præmiesum på 6.000.000 dollar, svarende til 43 millioner danske kroner.

Det er uvist, hvornår fjerde runde kan genoptages.

/ritzau/

Denmark SailGP Team er i spil til en samlet podieplads inden andendagen af Dubai Sail Grand Prix.

Den danske båd anført af Nicolai Sehested ligger ganske vist blot nummer syv efter førstedagen med 18 point, men der er blot to point op til USA og New Zealand, der ligger nummer to og tre.

Ved lørdagens to første sejladser blev det til danske tredjepladser, inden lørdagens sidste sejlads resulterede i en skuffende niendeplads.

– Vi ved, at det vigtigste i disse Sejl Grand Prix er at gå ind i den anden dag og vide, at vi har en chance. Så er vi fokuserede på at komme ud og kæmpe og afslutte jobbet, siger Nicolai Sehested i en pressemeddelelse.

Søndagens sejladser begynder klokken 11 dansk tid.

SailGP er kendt som sejlsportens Formel 1. Her har Danmark haft en båd med siden 2019.

/ritzau/

Med VM-slutrunden om hjørnet går Superligaen i vinterhi efter denne søndag.

På dagens kampprogram venter fem opgør i den bedste danske fodboldrække, da Silkeborg og Lyngby allerede tog hul på årets sidste spillerunde lørdag, hvor gæsterne fra Lyngby hentede sæsonens første sejr.

Søndagens første to kampe spilles klokken 14.00, hvor OB besøger AC Horsens, mens AGF tager imod FC København. Følg de to kampe i DR LYD og i LIGA på P4, som kommenteres af henholdsvis Mikkel Nygaard og Jens Ole Sørensen.

Klokken 16.00 fløjtes der op til kamp i Brøndby, der får besøg af Superligaens andenplads, Viborg FF. Her sidder Andreas Kraul klar til at tage dig gennem kampen.

I Farum klokken 18.00 besøger AaB rækkens førerhold fra FC Nordsjællland, som Frederik Lindved kommenterer, inden Mads Thyrsted runder kalenderåret af i Superliga-mæssig sammenhæng fra klokken 20.00, når Randers møder FC Midtjylland på hjemmebane.

En lang fodbolddag venter i LIGA på P4, hvor Emil Schiønning, Morten Hausborg og Thomas Loft er værter.

Det danske Counter-Strike-hold Heroic er i finalen ved turneringen IEM Rio Major.

Det slår klart, efter at danskerne natten til søndag dansk tid slog det brasilianske hold Furia 2-1 i semifinalen.

I det tredje og afgørende map vandt danskerne i overlegen stil med 16-5. Dermed er Heroic klar til sin første major-finale.

– I dag handler det om at hylde Furia, som har formået at forene Brasilien. I morgen bliver det forhåbentligt vores dag, siger Casper “Cadian” Møller fra Heroic med henvisning til søndagens finale.

Han erkender, at semifinalen mod Furia var den hidtil sværeste kamp i hans karriere.

– Især foran et publikum som det her, der hepper så højt, at det kan være svært at kommunikere med hinanden, siger han.

I finalen møder Heroic det russiske hold Outsiders, der slog Mouz i den anden semifinale.

/ritzau/

Arsenal kommer til at holde VM-pause med fem point ned til Manchester City på andenpladsen i Premier League.

Lørdag aften vandt London-holdet nemlig 2-0 over Wolverhampton på to mål af holdets anfører, Martin Ødegaard.

Tidligere på dagen tabte Manchester City med 2-1 til Brentford, og dermed sparkede nordmanden Arsenal yderligere i front i toppen af Englands bedste fodboldrække.

Arsenals næste kamp i Premier League er mod West Ham 2. juledag.

De norske europamestre vandt lørdag aften med 27-25 over Sverige i Danmarks mellemrunde-gruppe.

Opgøret var ellers helt lige ved pausen, men Norge trak afgørende fra efter pausen.

Nordmændene har derfor seks point i mellemrunden. Det er samme antal som Danmark, der dog har spillet en kamp mere.

Sverige er på to point for en kamp mindre end Danmark, mens Slovenien er på fire point.

Trods fem brændte straffekast måtte Kroatien se sig slået af Danmark i EM i kvindehåndbold. Nu mangler kun Norge i mellemrunden.

Selvom intet er afgjort i forhold til de danske semifinaleforhåbninger, har en sejr på 26-17 over Kroatien lagt et stort pres på konkurrenterne.

Danmark mangler i mellemrunden nu kun at møde Norge. Kampen spilles på onsdag, og skulle det lykkes at vinde der, er semifinalen sikret.

Men afhængigt af Sveriges og Sloveniens resultater kan det være, at en sejr over Norge ikke er nødvendigt. Det vil de kommende dages kampe afgøre.

Da Danmark og Norge spiller den sidste kamp i gruppen onsdag, ved Danmark inden opgøret, hvad der kræves for at slutte blandt de to bedste i gruppen.

Lyngby fik lørdag sæsonens første sejr i 3F Superligaen, da de i 17. spillerunde slog Silkeborg med 2-0 på udebane.

Begge kampens mål blev scoret efter pausen.

Først udnyttede Rezan Corlu en fin førsteberøring til at komme fri, inden han kunne sende bolden i mål med et fladt skud efter en lille time, før Kasper Jørgensen brugte hovedet til at lave opgørets sidste mål.

Trods sejren ligger Lyngby dog stadig sidst i Superligaen med seks point op til AaB, der ligger næstsidst i rækken.

Grundet en mindre lårskade var den danske offensivspiller Mikkel Damsgaard ikke med i truppen, da Brentford slog Manchester City med 2-1.

Det oplyser den danske Brentford-træner, Thomas Frank, på et pressemøde overfor The Athletic.

Men på trods af at der i skrivende stund kun er ti dage, til Danmark spiller første kamp mod Tunesien, så forventes det ikke, at skaden holder landsholdsspilleren ude af VM.

Hvis Kasper Hjulmand vil skifte ud i truppen, så har han indtil 24 timer før den første kamp til at gøre det. Såfremt en skade eller sygdom kan påvises.

En ulykke kommer sjældent alene, og tidligere på lørdagen kom det frem, at en anden dansk landsholdsspiller har problemer med en skade kort før afrejse.

Den danske golfspiller Rasmus Højgaard spillede endnu en stabil runde ved Nedbank Golf Challenge i Sydafrika, og han ligger derfor på en delt førsteplads før søndagens finalerunde.

Lørdag gik Højgaard i tre slag under par.

Førstepladsen i Sun City deler han med belgieren Thomas Detry, der også kunne tage tasken med i klubhuset som en tilfreds mand, da han lørdag gik fem under par.

De to spillere har et enkelt slag ned til to sydafrikanere i den samlede stilling, mens en række spillere følger lige efter.

Rasmus Højgaard har tidligere slået sig til tops i tre turneringer på DP World Tour.

Brentford fik en flot sejr i den engelske Premier League, da de slog Manchester City med 2-1 på udebane.

Det afgørende mål blev scoret af Brentfords Ivan Toney i kampens tillægstid, da London-holdet flot udnyttede en kontramulighed.

Forinden havde Ivan Toney også bragt Brentford foran i første halvleg, mens Phil Foden havde udlignet for Manchester City.

Både Mads Roerslev, Mathias Jensen og Mathias ‘Zanka’ Jørgensen spillede hele opgøret for Brentford, mens Christian Nørgaard var på banen i den sidste halve time af kampen.

De to sidstnævnte er sandsynligvis stadig i spil til at blive en del af landstræner Kasper Hjulmands VM-trup, der rejser til Qatar i begyndelsen af næste uge.

Aalborg Håndbold har stadig ikke tabt en kamp herrernes liga i denne sæson, men Ribe-Esbjerg gjorde et ihærdigt forsøg på at ændre på det faktum lørdag eftermiddag.

Her var vestjyderne foran ad flere omgange på udebane, før Aalborg mod slutningen trådte i karakter og snuppede de to point.

Det nordjyske hjemmehold vandt den tætte kamp 29-28 og har nu vundet 11 af 12 kampe, mens et enkelt opgør er endt uafgjort.

Aalborg topper HTH Ligaen med 23 point, men senere lørdag kan GOG reducere forskellen til et point igen, når fynboerne møder Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Ribe-Esbjerg er nummer seks i rækken.

/ritzau/

Den danske angriber Jonas Wind døjer med muskulære problemer kort før landsholdets afrejse til VM i Qatar.

Derfor er han ikke en del af Wolfsburgs trup til lørdagens opgør mod Hoffenheim i den tyske Bundesliga.

23-årige Jonas Wind er for nylig kommet tilbage efter en skadesperiode, men han var blandt de første 21 spillere, som landstræner Kasper Hjulmand mandag aften udtog til VM.

Wolfsburg oplyser ikke, hvor længe Jonas Wind ventes at sidde ude.

I begyndelsen af næste uge rejser landsholdet til Qatar.

Det får konsekvenser for en række sportsbegivenheder, at Storebæltsbroen har været lukket siden i morges klokken 09.00.

Divisionskampen mellem Hillerød og Hobro i fodboldens 1. division er blevet udsat til en en anden dag, da Hobro-holdet sidder fast i køen på Fyn.

Det oplyser Hobro på Twitter.

Fremad Amager og Vendsyssel håber fortsat, at dagens kamp kan spilles. Lige nu er kampen udsat en time til klokken 15.30, skriver Fremad Amager på Twitter.

Superliga-kampen mellem Lyngby og Silkeborg bliver dog spillet som planlagt, fordi Lyngby-spillerne rejste til Jylland i går, oplyser Lyngbys presseafdeling til Ritzau.

Også håndbolden bliver ramt, idet Sønderjyske og Nordsjælland ikke spiller deres kamp klokken 15.00. Holdene håber at kunne spille senere på eftermiddagen.

Storebæltsbroen forventes genåbnet senest klokken 13.15, og der er flere kilometers kø, som først skal afvikles, før trafikken glider normalt igen.

OB’s superligahold kan se frem til at spille på en mere grøn hjemmebane fra den kommende sæson.

Således vil klubben til sommer skifte naturgræsset ud med en hybridbane, der er en blanding af kunst- og naturgræs.

Det afslørede OB’s bestyrelsesformand, Niels Thorborg, over for spillertruppen ved lørdagens træning, skriver fyens.dk.

Ifølge avisen skabte det jubel blandt spillerne, der så sent som i den forgangne weekend i hjemmekampen mod Brøndby havde svært ved at stå fast på græsset.

– Det kan jo ikke passe, at vi har hurtige spillere, som ikke kan drage fordel af deres hurtighed på vort eget stadion, siger Niels Thorborg til fyens.dk.

Arbejdet med banen sættes i gang, når den nuværende sæson er afsluttet ved udgangen af foråret.

Blandt andet FC København og Brøndby har allerede hybridbane i Superligaen.

OB er efter en svær sæsonstart nu blandt ligaens mest formstærke hold. Før årets sidste kamp ude mod Horsens søndag ligger OB på femtepladsen med 23 point for 16 kampe.

/ritzau/

Liverpool-manager Jürgen Klopp er blevet udelukket fra weekendens kamp i Premier League i kølvandet på sit røde kort mod Manchester City i midten af oktober.

Udelukkelsen kommer, efter at Det Engelske Fodboldforbund (FA) med succes har appelleret en beslutning om, at Klopp fik lov at slippe med en bøde på 30.000 pund – cirka 255.000 kroner – for sit vredesudbrud mod dommer Anthony Taylor.

– Et uafhængigt klagenævn har godkendt FA’s klage.

– Som et resultat heraf er Livepool-manageren med øjeblikkelig virkning blevet suspenderet fra sidelinjen i én kamp, idømt en bøde på 30.000 pund og fået en advarsel vedrørende hans fremtidige opførsel, skriver FA i en erklæring.

Det skriver Sky Sports.

Udelukkelsen betyder, at Liverpool må klare sig uden tyskeren, når holdet møder Southampton på Anfield lørdag.

Liverpool har skuffet i sæsonens første fase og ligger efter 13 kampe på ottendepladsen i Premier League.

/ritzau/

Pernille Harder kommer ikke i aktion for kvindelandsholdet i tirsdagens testkamp mod Holland.

Det slår landstræner Lars Søndergaard fast, efter at Danmarks største stjerne måtte hjælpes fra banen efter ti minutter i fredagens 2-1-sejr på udebane over Schweiz.

– Det ligner en gammeldags fiber – en forstrækning. Det er svært at sige, hvor lang tid det vil holde hende ude, siger landstræneren.

Den danske Chelsea-angriber var i fuldt løb ned mod det schweiziske mål og lagde an til skud, da hun på kanten af straffesparksfeltet faldt og tog sig til venstre baglår.

– Der var ingen tvivl om, at hun skulle skiftes ud. Vi afventer nu en skanning, men hun er ikke klar til tirsdag. Nu bliver hun sikkert sendt hjem til Chelsea, og så kommer hun i behandling der, siger Lars Søndergaard.

Signe Bruun kom på banen i stedet for Harder, og afløseren endte med at score begge danske mål.

Tirsdagens kamp mod Holland foregår på udebane og spilles i Zwolle.

/ritzau/

Det danske Counter-Strike-hold Heroic kan være på vej mod et stort resultat i denne uges majorturnering i Rio.

Fredag spillede danskere sig frem til semifinalen efter en 2-0-sejr over russiske Spirit.

Modstanderne havde valgt det første map, der skulle kæmpes på, nemlig Vertigo.

Her viste Heroic sig klart bedst og vandt 16-8, inden duellen fortsatte på Overpass-mappet, hvor danskerne for tiden viser stor styrke.

Spirit begyndte alligevel bedst, men Heroic kæmpede sig på omgangshøjde. Efter en dramatisk afslutning, hvor stillingen undervejs var 13-13, vandt danskerne Overpass med 16-14.

Sejren betyder, at Heroic er videre til semifinalerne i den brasilianske storby, hvor holdet skal op imod enten Furia eller Natus Vincere.

I den anden semifinale mødes Mouz og Outsiders.

/ritzau/

Fire dage før Hollands åbningskamp mod Senegal 21. november vil Hollands VM-spillere tale med omkring 20 migrantarbejdere om deres arbejdsforhold, og de får desuden lov til at deltage i hollændernes træning.

Det fortæller landstræner Louis van Gaal, der tidligere har kritiseret placeringen af VM i Qatar.

– Det bliver selvfølgelig en lidt opstillet situation, men det faktum, at vi er villige til at gøre dette, fortæller noget om det hollandske fodboldforbund og mit hold, siger Louis van Gaal.

Flere menneskerettighedsorganisationer, heriblandt Amnesty International, har længe kritiseret forholdene for de migrantarbejdere, der har bygget de otte VM-stadioner og øvrig infrastruktur i Qatar.

Louis van Gaal har tidligere i år udtalt, at han finder placeringen af VM i Qatar latterlig.

Dengang beskyldte han Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) for at være drevet af penge og kommercielle interesser.

/ritzau/

De fleste af golfspillerne var først lige begyndt, og kun få var nået halvvejs, da anden runde af golfturneringen Nedbank Golf Challenge fredag blev afbrudt af regn og torden.

Runden blev derfor også noget uforløst for danske Rasmus Højgaard, som ellers viste særdeles lovende takter på de seks huller, han nåede forbi.

Her var danskeren tre slag under par og spillede sig op på en delt tredjeplads i turneringen. Samlet er han seks slag under par. Ryan Fox og Luke Donald fra henholdsvis Australien og England fører turneringen, men det kan der blive lavet godt og grundigt om på, når runden spilles færdig.

Arrangørerne skriver på DP World Tours hjemmeside, at der først spilles golf igen lørdag.

Går Rasmus Højgaard hele vejen, vil det være fjerde gang i karrieren, at han løber med en titel på golfturnéen, der tidligere hed European Tour.

Turneringen har en samlet præmiesum på 6 millioner dollar svarende til cirka 43 millioner kroner. Ud over Rasmus Højgaard deltager hans tvillingbror, Nicolai Højgaard, og Thorbjørn Olesen i den sydafrikanske turnering.

/ritzau/

Skal fodboldklubber deltage i en af de tre europæiske turneringer for mænd, er de også nødt til at levere fodbold for kvinder.

Fra sæsonen 2024/2025 bliver det nemlig et krav for at deltage i en europæisk klubturnering, fortæller vicegeneralsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) Giorgio Marchetti til TV3 Sport.

– For at få sin licens godkendt i Uefa skal klubben støtte kvindefodbold ved at implementere målsætninger og aktiviteter med det formål yderligere at udvikle, professionalisere og udbrede interessen, siger Giorgio Marchetti.

Det specifikke krav lyder, ifølge TV3 Sport, på, at en klub skal detage med et elitehold eller ungdomshold i officelle turneringer, yde hjælp til en samarbejdsklub med fodbold for kvinder og piger eller organisere aktiviteter for dem.

Hverken FC København eller FC Midtjylland, der i år har været en del af de to europæiske turneringer, Champions League og Europa League, opfylder lige nu kravet.

På et pressemøde i oktober lancerede FCK planer om at lave et kvindehold, mens FC Midtjyllands presseafdeling fortæller til TV3 Sport, at de også snart opfylder kriterierne.

Politiet kalder fodboldfans’ optræden “skammelig og skandaløs”, efter FC Midtjylland i aftes tabte 3-1 i ottendedels-finalen af Pokalturneringen mod Viborg FF på Energi Viborg Arena.

En gruppe fra FC Midtjyllands fanskare samlede skrald og papkrus sammen og satte ild til det hele.

Energi Viborg Arenas egne kontrollører kom løbende for at slukke ilden med skumslukkere, men de blev ifølge politiet slået og sparket af fodboldfansene.

Politiet kigger nu videoovervågningen igennem for at finde frem til de 30-40 FCM-fans, der stod bag episoden, som operationel leder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, kalder helt usædvanlig.

– Jeg har aldrig oplevet det før, og jeg har beskæftiget mig med fodbold i rigtig mange år.

Udenfor stadion var der også ballade. Her lavede FC Midtjyllands fans hærværk og angreb politiet med kasteskyts.

FC Midtjylland har meldt ud, at man ærgrer sig over balladen, og at fodboldklubben er klar til at hjælpe politiet med at finde frem til de skyldige.

Peter Rosenmeier formåede torsdag ikke at spille sig i finalen ved VM i parabordtennis.

I semifinalen i Granada i det sydlige Spanien tabte danskeren klart til Rungroj Thainiyom fra Thailand.

– Skuffelsen er brutal lige nu. Det blev et 0-3-nederlag i semifinalen, og jeg kom aldrig i gang. Havde en super god fornemmelse inden kampen og har haft et godt overtag mod ham, de seneste gange vi har spillet, men i dag var han desværre en klasse over mig, skriver Peter Rosenmeier på Facebook.

Tidligere på ugen formåede Peter Rosenmeier at vinde VM-sølv i mixed double med Thea Nielsen, der i singleturneringen tabte sin førsterundekamp til tyrkiske Merve Demir.

Den danske målvogter var bedst, da det gjaldt.

Med en straffekastredning i kampens absolutte afgørelse cementerede Sandra Toft torsdagens sejr i EM-mellemrunden på 27-25 over Ungarn.

Med sejren har Danmark nu fire point i mellemrunden og kan fortsat drømme om en plads i semifinalen. Men det var ikke givet, at Danmark skulle vinde torsdag aften, da Ungarn førte store dele af anden halvleg.

– Det så sort ud i en overgang. Så er det bare megafedt, at vi vender den, siger Sandra Toft.

Det er dog ikke kun de to point på kontoen, der var vigtige. At Danmark formåede at spille sig op i de sidste minutter, hvor landsholdet var bagud med to mål er også værd at tage med.

– Det betyder meget. Et, at vi stadig er med i spillet om de sjove kampe. To, at vi rejser os. Det kan man bruge til meget senere hen, hvis vi kommer til at stå i samme situation, siger den danske målvogter.

Selvom spillet ikke var på toppen gennem de 60 minutter mod Ungarn, frygter Sandra Toft ikke, at det kommer til at sætte sig i den danske trup. Tværtimod.

– Jeg er ikke bekymret. Det er det eneste, jeg kan sige. Jeg er overhovedet ikke bekymret, siger hun.

Det blev til et nederlag til de tyske værter, da Danmarks ishockeylandshold torsdag tog hul på turneringen Deutschland Cup.

Efter forlænget spilletid tabte Danmark 2-3 til Tyskland. Daniel Schmolz stod for det afgørende mål tre et halvt minut inde i den forlængede spilletid.

Schmolz havde også udlignet til 2-2 lidt over halvvejs inde i anden periode. Inden da havde Danmark ellers vendt 0-1 til 2-1 takket være mål af Anders Koch og Nicolai Meyer.

Fire hold deltager i Deutschland Cup. Lørdag og søndag skal Danmark møde Slovakiet og Østrig.

Deutschland Cup så første gang dagens lys i 1987 og er kun med tre undtagelser blevet spillet hvert år lige siden. Danmark har dog kun været med en enkelt gang før, i 2007.

Turneringen spilles i Krefeld. Det er Danmarks sidste landskampe i 2022.

/ritzau/

FC Nordsjælland er som det sidste hold klar til kvartfinalerne i pokalturneringen i fodbold.

Torsdag tog superligaens tophold den sidste billet med en sejr på udebane over AGF, der blev slået med 2-0.

Mohammed Diomande scorede til 1-0 mere eller mindre ud af ingenting efter en lille halv times tid.

Midtbanespilleren sneg sig bag AGF’s forsvarslinje, der sov lidt i timen, og efter et perfekt timet løb headede han en høj bold fra Adamo Nagalo forbi Jesper Hansen i aarhusianernes mål.

Hansen og AGF-defensiven så lige forbløffet ud, mens gæsterne jublede.

AGF satsede mere fremad, i takt med at slutfløjtet nærmede sig, men måtte i stedet se FC Nordsjælland så godt som lukke kampen cirka ti minutter før tid, da det blev 2-0.

Efter en flot aflevering ind i feltet satte Benjamin Nygren lige foran mål indersiden på bolden og scorede.

Det tog pusten fra AGF, og FC Nordsjælland kørte uden problemer sejren i hus, selv om hjemmeholdet i de døende minutter kom til et par oplagte chancer, der altså ikke blev udnyttet.

FC Nordsjælland gør Viborg, Silkeborg, FC København, Vejle, Aarhus Fremad, AaB og Sønderjyske selskab i kvartfinalerne, som der trækkes lod til senere torsdag aften.

/ritzau/

Randers HK har torsdag aften begæret sig konkurs.

Det skriver den kriseramte håndboldklub på sin hjemmeside. Det sker, efter at det ikke er lykkes at indsamle de fem millioner, det ville kræve at fortsætte driften af klubben, der har hjemme i den danske kvindeliga.

– Det har været et par hårde dage, hvor vi har kæmpet for at nå målet på de fem millioner, lyder det fra formand Henrik Schaar på Randers’ hjemmeside torsdag aften.

– Det er vi desværre ikke lykkedes med, da vi her til aften har konstateret, at vi har nået 3,5 millioner, hvoraf størstedelen er mod forudsætning af, at vi nåede det endelig mål. Bestyrelsen er derfor blevet enige om at underskrive konkursbegæringen her til aften.

Mandag lød det fra Randers HK, at klubben forventede at erklære sig konkurs inden for kort tid på grund af store økonomiske problemer.

Her lød det, at det ikke har været muligt at skabe “det nødvendige sponsor- og kapitalgrundlag hverken på kort eller langt sigt”.

Den var også gal med økonomien i Randers HK i den forgangne sæson, men i marts meddelte klubben, at den havde fundet penge nok til at fortsætte driften.

Som følge af konkursen vil Randers’ resultater i denne sæson blive annulleret. Randers havde inden EM-pausen spillet otte kampe og vundet to af dem.

/ritzau/

Viborg er nu blandt de otte bedste i pokalturneringen.

Det står klart efter holdets overbevisende 3-1-sejr over FC Midtjylland på hjemmebane.

22 gode minutter i første halvleg blev kampafgørende. Tre mål leveret af henholdsvis Mads Søndergaard, Nicolas Bürgy og Ibrahim Said gav pausestillingen 3-0 til Viborg.

FC Midtjyllands Gustav Isaksen blev skiftet ind i pausen. Det 21-årige fodboldtalent skulle kun bruge syv minutter på banen, inden han fik reduceret for gæsterne.

Det gav fornyet håb i kampen for de regerende pokalmestre, men det blev altså ikke til mere.

Nicki Sørensen skal ikke længere være sportsdirektør på cykelholdet Israel-Premier Tech.

Torsdag har World Tour-holdet præsenteret sin gruppe af sportsdirektører for næste sæson, og den er Sørensen ikke en del af.

På holdets hjemmeside takker general manager Kjell Carlström danskeren for indsatsen.

Det fremgår ikke, hvorfor Nicki Sørensen, der har været en del af Israel-Premier Tech siden 2016, stopper på holdet.

I 2022 var Sørensen blandt andre sportsdirektør for Jakob Fuglsang og Mads Würtz Schmidt.

Nicki Sørensen var selv professionel cykelrytter frem til 2014, hvor han stoppede karrieren efter 13 år på det danske CSC-/Saxo Bank-hold.

I løbet af sin karriere tog Sørensen ni professionelle sejre, herunder fire danske mesterskaber i linjeløb.

Karrierens største triumf kom i 2009, hvor han vandt 12. etape af Tour de France. Fire år forinden vandt han også en etape i Vuelta a Espana.

/ritzau/

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har oplyst, at det danske landshold ikke må optræde i træningstrøjer med budskabet “Human Rights for All” – menneskerettigheder for alle – ved VM-slutrunden i Qatar.

Det får nu den danske afdeling af menneskerettighedsorganisationen Amnesty International til at reagere.

– Vi forstår ikke, at Fifa afviser dette fine og vigtige initiativ fra DBU, lyder det fra Annette Stubkjær Rimmer, der er politisk rådgiver i Amnesty.

Amnesty mener, at Fifa gør et og siger noget andet. Her henviser organisationen til, at Fifa udtaler, at forbundet tager menneskerettighederne meget alvorligt, og at man i 2017 for første gang vedtog en menneskerettighedspolitik, hvor Fifa forpligter sig til at respektere menneskerettighederne.

– Vi mener derfor, at det er skuffende, at de afviser dette basale menneskerettighedsbudskab, lyder det fra Annette Stubkjær Rimmer.

Med en indledende runde i 69 slag – tre slag under banens par – blander Rasmus Højgaard sig i toppen af golfturneringen Nedbank Golf Challenge.

Turneringen spilles i Sydafrika og er en del af DP World Tour, der tidligere gik under navnet European Tour.

Det blev til seks birdies og to bogeys på torsdagens 18 huller for 21-årige Rasmus Højgaard, der nu er delt nummer syv i turneringen.

En velspillende Ryan Fox brændte banen af på førstedagen med en runde i forbløffende 64 slag.

66 spillere deltager i turneringen, der har en præmiepulje på seks millioner dollar. Det svarer til 44 millioner danske kroner.

/ritzau/

Under det kommende verdensmesterskab i fodbold får spillerne ikke bare hjælp af benskinner og sportstape til at passe på sig selv.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og Den Internationale Spillerforening (Fifpro) har nemlig i samarbejde udviklet et værktøj, som skal skærme spillerne mod hadbeskeder.

Det siger spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen.

– Fifa har med hjælp fra Fifpro, som er vores internationale organisation, lavet et stykke software, der kan være med til at skærme spillerne fra hadbeskeder og digital chikane.

– Det er også et stykke software, der gemmer beskederne, så spillerne faktisk kan tilgå materialet, hvis de ønsker at anmelde det, siger Michael Sahl Hansen.

Ifølge Ritzau er hadbeskeder til fodboldspillere ikke usædvanligt. Kristoffer Pallesen fra AaB er en af de mange Superliga-spillere, som har modtaget had i indbakken.

– Jeg fik at vide, at jeg var pinlig, og at jeg skulle dø og ikke spille fodbold mere, siger han.

Han fortæller, at hadbeskederne også på et tidspunkt gik ud over hans kæreste.

– Det kan godt være, at vi er offentlige personer, fordi vi er sportsudøvere. Men man skal huske, at vi også er almindelige mennesker, som har familier.

Spillerforeningen er sammen med fem andre danske forbund gået sammen om en kampagne, der skal stoppe hadbeskeder.

En sær situation udspillede sig onsdag aften ved EM i håndbold.

Spanien mødte Tyskland i den sidste gruppekamp og førte med 23-20 kort før tid. Men for at få to point med videre var Spanien afhængig af, at tyskerne også kom med videre til mellemrunden frem for Polen, som tidligere på aftenen havde tabt til Montenegro.

Da tyskerne reducerede til 23-21 30 sekunder før tid, fik det spanieren Paula Argos til at strække armene over hovedet og tilsyneladende juble inde på banen. På kampens sidste angreb undlod spanierne at afslutte.

Resultatet betød, at Tyskland gik videre på en bedre målscore i det indbyrdes regnskab mellem de tre hold, mens Polen er færdig i turneringen.

Men det opsigtsvækkende sidste minut af kampen giver ikke anledning til en undersøgelse af, hvad der skete mod slutningen.

Det oplyser presseafdelingen i Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) til Ritzau.

– Der er ikke nogen beretninger fra kampen, som udløser en sag, lyder det i et skriftligt svar fra EHF.

 

Relaterede artikler

Seneste nyheder