Nu er vi allerede i marts måned, hvilket betyder, at forårsvejret - og alt hvad dette indebærer - for alvor er over os. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på i denne tid, når det kommer til dit hus?

Der er nemlig nogle ting, som du kan gøre for at forhindre de skader, som det kolde, våde og til tider triste vejr kan medføre.

Hvis du får behov for hjælp til udførelsen af disse opgaver, så kan du med rette kontakte en professionel, der kan løse problemerne for dig. Dette kan dog til tider være en lidt dyr affære, som du kan låne til hos Lendon.dk.

1. Tjek dine tagrender

Det første du bør gøre er at tjekke dine tagrender samt nedløbsrør for snavs, blade eller andet, der kan forhindre vand fra at rende frit.

Hvis du er i den uheldige situation, at der er et tilstoppet nedløbsrør kan dette føre til fugtproblemer i ydervægge. Dette kan give kæmpe problemer på længere sigt.

Så sørg for at få dette tjekket jo før, desto bedre!

2. Sørg for at taget er up-to-date

Taget er ét af de elementer af dit hus, som er mest udsat af blandt andet regn, sne og slud. Derfor skal du også sørge for, at det kan tage nogle tæsk.

Dette kan du gøre ved at tage fat i din stige og træde op og se efter. Her er det vigtigt, at du ser efter revnede eller utætte tagsten, som kunne lække regnvand ind i din bolig, hvis foråret skulle vise sig fra sin grimme side.

Hvis du finder sådanne problemer, når du er oppe og tjekke, kan du faktisk løse det selv. Du kan følge denne guide, så er du bedre dækket ind fremover.

3. Tjek facader, sokkel og gavl

Du bør gå en tur omkring huset og se efter revner, skader eller sprækker. Se efter alt der ikke ser "godt ud" og noter det eventuelt.

Herefter bør du også tjekke indenfor i din kælder, loft etc. Når du har lavet din liste, kan du begynde at lave en prioriteret rækkefølge, sorteret efter hvornår problemerne skal løses.

Hvis du støder på mærker, pletter eller andet, som du ikke helt ved hvad er, så kan du eksempelvis bruge platformen Tak.dk, hvor du kan gå ind og vise dit problem til en håndværker, der kan fortælle dig, hvad det er, samt hvad du konkret kan gøre for at løse det. Ellers kan du poste et billede af mærker i diverse Facebook-grupper eller online fora, så andre brugere kan hjælpe dig med en diagnose.

Du bør få tjekket dit hus så hurtigt som muligt, da det kan være meget skadeligt samt dyrt, hvis du lader problemerne vokse sig al for store.