Hvis man gerne vil have en have, der ser godt ud hele året rundt, så skal man sørge for at passe godt på den. En have ordner nemlig desværre ikke sig selv, og hvis du vil få bugt med ukrudtet, så skal du selv i gang med at ordne din have.

Du kan komme din nabo i forkøbet med at få planlagt dit haveprojekt, så den står klar til de mange lyse forår – og sommeraftener, som du skal tilbringe ude i din have. Læs med i denne artikel, og hør hvordan du kommer bedst i gang med dit haveprojekt.

Notér hvad du skal have ordnet

Det er altid en god idé, at man sørger for at skrive alle de ting, som man gerne vil have ordnet ude i haven. Det kan være, du har haft nogle idéer siden vinter, og nu skal du i gang med at få ordnet de ting ude i haven. Skriv ned hvilke projekter du skal i gang med – det kan være hækklipning, græsslåning eller hvis du skal have plantet nye blomster ude i dine bede.

Det kan også være, du skal have renset dine fliser eller tagrender efter vinteren. Der kan godt hobe sig en del alger og andet slam oppe i dine tagrender eller på fliserne i din indkørsel.

Få bestilt de rigtige maskiner

Der er en del maskiner, som du kan leje for en dag, der kan gøre dit haveprojekt mere overskueligt. Hvis du skal klippe hækken, eller hvis du skal have fældet et træ, så kan minilæssere hjælpe dig med arbejdet. En minilæsser kan nemlig løfte og flytte alt muligt tungt gods, så du ikke selv kommer til skade, hvis du skal løfte noget. Hvis du har en masse haveaffald, som du skal have af vejen eller læsset op i din trailer f.eks., så kan du bruge en minilæsser til opgaven.

Få professionel hjælp

Der er enkle ting, som man må overlade til professionelle. Hvis du f.eks. skal have fældet flere træer i din have, så kan det være en god idé at overlade arbejdet til professionelle. Professionelle ved netop hvordan man fælder, uden nogle kommer til skade. Det samme med rensning af dine tagrender eller fliserne ude i din indkørsel. Hvis du vil være sikker på, at det bliver gjort korrekt, så kan du hyre professionelle. Medmindre du selv er mand/kvinde for jobbet, så er det op til dig selv.